Til hovedinnhold

Nyheter

Fagforbundets leder Mette Nord

Barnehagelæreren trenger tid

Det er ingen tvil om at det aller viktigste for å kunne tilby gode barnehager, er at det er nok ansatte på jobb til enhver tid. Men det er heller ingen tvil om at det er viktig at man har tilstrekkelig pedagogisk kompetanse i den enkelte barnehage.

Vi kjemper for gode lønns- og arbeidsvilkår med og for medlemmene våre, uavhengig av om de jobber i privat eller offentlig sektor, sier Mette Nord.

Privatisering gjør arbeidslivet uryddig

Aftenposten gikk onsdag til frontalangrep på Fagforbundet, og hevder at vi forsøpler debatten om privatisering. Her er leder av Fagforbundet, Mette Nord, sitt svar.

broen til framtiden 2023 utsnitt

Arbeidsplassene som kutter utslipp

Olja må bremses for å gi plass til klimavennlig næring og industri, skriver 17 av organisasjonene bak klimaalliansen Broen til framtiden, deriblant Fagforbundet, i Dagsavisen.

Leder i Fagforbundet tilstede under framleggelsen av årets statsbudsjett.

Forlik får ned forskjellene

– Et budsjett for å redusere forskjeller, og som vil trygge vanlige arbeidsfolk, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord om forslaget til statsbudsjett som regjeringspartiene har blitt enig med SV om.

Fagforbundets nestleder Odd Haldgeir Larsen i samtale med leder i Fagforbundet, Mette Nord og LOs nestleder Sissel M. Skoghaug på LO-kongressen.

Høyres alternative budsjett rammer de som har minst

Høyre fortsetter sin usosiale kutt-politikk fra da de satt i regjering. – Høyre viser sitt sanne jeg når de finansierer skattekutt til de rikeste med kutt i fagforeningsfradrag til arbeidsfolk, feriepengene til arbeidsledige og bistand til verdens fattigste, sier nestleder i Fagforbundet Odd Haldgeir Larsen.

Mette Nord

Rettferdig skattegrep, mener Fagforbundet

- Regjeringas skattegrep er godt, rettferdig og framtidsretta. Det er god fordelingspolitikk å hente inn skatt på overskudd fra bruk av naturressurser, som fiskeoppdrett og vindkraft. Dette vil også kunne styrke velferdstjenestene, sier Fagforbundets leder, Mette Nord. 

- Dersom også retten til å forsvare seg innskrenkes så er det et ytterligere angrep på det palestinske sivilsamfunnet, rettsstaten og demokratiet, mener Fagforbundet. (Illustrasjon).

Fordømmer Israels forsøk på å svekke retten til juridisk representasjon

I oktober i fjor terrorstemplet Israel seks palestinske organisasjoner. Nå har advokatene som representerer organisasjonene mottatt et brev fra det israelske forsvarsdepartementet hvor det antydes at advokatene også kan rammes av antiterrorlovgivningen. Fagforbundet reagerer sterkt på Israels forsøk på å svekke retten til juridisk representasjon.

Mette Nord og Fagforbundet støtter de streikende pilotene i SAS.

Fagforbundet støtter SAS-pilotene

– Pilotene i SAS kjemper en viktig kamp for faste ansettelser og anstendige arbeidsforhold. Denne kampen støtter vi de streikende i, sier Fagforbundets leder Mette Nord. 

23. juni er den internasjonale dagen for offentlige tjenester og ansatte

Applaus er ikke nok, vi krever endring!

Mette Nord, leder i Fagforbundet og president i European public service union (EPSU) skriver i et innlegg sammen med generalsekretær, Jan Willem Goudriaan om nødvendigheten for endring i arbeidsvilkårene til de offentlig ansatte i Europa.

vakt

De viktigste seirene vi har fått med ny regjering

– I fjor sommer jobba Fagforbundet for å få ei regjering som setter arbeidsfolk først – og nå har vi fått det, sier Mette Nord. Før sommerferien setter ordentlig inn, oppsummerer forbundslederen de politiske seirene vi har fått med ny regjering. Flere heltidsstillinger står høyt på lista.

Fagforbundet har passert 400 000 medlemmer!

400 000 grunner til å drive klimakamp

Fagforbundet har 400 000 grunner for å engasjere oss i klimakampen. Vi har 400 000 grunner til at samfunnet bør kutte klimagassutslipp og skape nye grønne arbeidsplasser. Det er nemlig 400 000 medlemmer i Fagforbundet som både på jobb og i hverdagen vil merke konsekvensene av klimaendringene.

Ukraina i fredstid: Ukrainske barn feirer nasjonaldagen.

Vi må hjelpe krigens ofre

Krigens brutalitet og galskap preger nok en gang Europa. Det er hjerteskjærende å se lidelsene som rammer Ukrainas innbyggere, både barn, kvinner og menn. Når dette skrives, er allerede tusenvis av mennesker drept, og mange av de omkomne er sivile.

Fornøyd med det rødgrønne budsjettet.

Rødgrønt statsbudsjett : – Regjeringa setter arbeidsfolk først

Regjeringas budsjettforslag reduserer forskjellene og setter arbeidsfolk først. – Dette viser at Norge får en ny kurs med den rødgrønne regjeringa, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Fagforbundet om regjeringsplattformen: Kjempeløft for arbeidsfolk

Stans i privatiseringen, styrking av velferden og lovfesting av retten til heltid er blant Fagforbundets viktigste seire i den rødgrønne regjeringsplattformen, mener Mette Nord.

Fagforbundet er skuffet over bruddet i regjeringssonderingene

Fagforbundet er skuffet over bruddet i regjeringssonderingene. Vår drømmeregjering er en rødgrønn flertallsregjering og vi mener fortsatt at en slik regjering best vil ivareta våre medlemmers interesser.

Måtte bryte forhandlingene: Forhandlingsleder for LO Kommune, Mette Nord.

Norge trenger en mer rettferdig klimapolitikk

Like før jul leste jeg at kirsebærtrærne sto i full blomst i Sogndal, og at flere steder i Norge hadde dager med mer enn 15 varmegrader i desember. Vi er vant til varierende vær her i landet, men nå må vi venne oss til at det blir stadig varmere.

Fagforbundets leder Mette Nord utenfor Stortinget ved fremleggelsen av statsbudsjettet.

Fagforbundet om statsbudsjettet: – Vanlige arbeidsfolk blir taperne

– Vanlige arbeidsfolk er de store taperne i statsbudsjettet, mens rikfolk er vinnerne. Samtidig rammes barn, syke og ansatte fordi det blir gitt for lite penger til å drive velferdstjenestene, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Vi trenger flere verdifulle jobber

Koronakrisa vil ha sterk innvirkning på livene våre, og arbeidslivet vårt, i lang tid framover. Mange av Fagforbundets medlemmer har jobbet mye, med risiko for selv å bli smittet. De vet ikke hva som venter i tida framover, og om det kommer en ny smittetopp.

Mette Nord forventer ikke de store endringer med utskiftinger av statsråder.

Nye statsråder, samme politikk

– Vi så ingen forskjell da Venstre og KrF gikk inn i regjeringa, og vi regner ikke med at det blir noen stor forskjell når Frp nå har gått ut, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Mette Nord, leder i Fagforbundet.

Mette Nord valgt inn i programkomiteen til Arbeiderpartiet

Mette Nord er en av tre fra fagbevegelsen som skal være med å lage nytt Ap-program før stortingsvalget i 2021. Inn i arbeidet tar hun med seg viktige saker for Fagforbundet.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?