Til hovedinnhold

Nyheter

Oljefondkampanjen juni 2024

Oljefondet investerer milliarder i våpenselskaper som selger våpen til Israel

Ny rapport avslører at oljefondet er blant de største europeiske finansinstitusjonene som investerer i internasjonale våpenprodusenter som selger våpen til Israel.

Fagforbundets delegasjon på landsmøtet for europeisk fagbevegelse i Bucuresti, Romania: Hanna-Mari Anttila-Kvåle, Helene Harsvik Skeibrok, Trond Finstad, Mette Nord, Odd Haldgeir Larsen, Jeanette Romslo og Emilie Storli.

Står opp for offentlige tjenester i Europa

Europeisk fagbevegelse gjør seg klare for utfordringene som venter de neste fem årene. De er samstemte om at et rettferdig arbeidsliv skal bygges på gode offentlige tjenester.

Per Vidar Kjølmoen, AP, Arbeids- og sosialkomiteen, Seher Aydar, Rødt, Helse- og omsorgskomiteen, Morten Grønlie, bak Elin Meyer, begge medlemmer i Fagforbundets utvalg for arbeidsmiljøaktivitet.

Fagforbundets verneombudskonferanse: Vil forbedre opplæringa

Solid grunnopplæring og videreopplæring knytta til arbeidsplassens særegne risiko, er blant kravene LO stiller for kursing av verneombud.

Mette Nord, leder i Fagforbundet

"Utidig politisk innblanding" i årets lønnsoppgjør i staten

Mette Nord mener det er en utidig innblanding i årets tariffoppgjør i staten når Høyre og Venstre viser støtte til de streikende. – Det er et brudd med den norske modellen og frontfagsmodellen. Det er en favorisering av individuelle avtaler som i seg selv skaper større forskjeller hvert eneste år og blir umulig å ta inn igjen, sier hun til FriFagbevegelse.

Fagforbundet Molde er på lag med Midsund jenter 15-17.

Trening, utstyr, pizza og brus til Midsund jenter

Etter treninga 23. mai møtte Frode Raknes fra Fagforbundet Molde opp med pizza og brus til jentene etter trening, noe de satte stor pris på.

Boligkampanje

Fagforbundet krever en rettferdig boligpolitikk

Klaustrofobisk leilighet med lav takhøyde til salgs? 21. -22. mai startet Fagforbundet Ung sin boligkampanje på Egertorget. På standen hadde de laget en liten hybel på 10 kvadratmeter for å vise hvor lite du får for pengene dine på dagens boligmarked.

Stein Talleraas, hovedtillitsvalgt Oslo Nye Teater, Fagforbundet er bekymra for framtida for teateret.

Konkursfare for Oslo Nye Teater

90 arbeidsplasser står i fare når den populære hovedstadsinstitusjonen Oslo Nye Teater står i fare for å stenge dørene. Fagforbundet Teater og Scene organiserer halvparten av de ansatte.

Leder av Fagforbundet Mette Nord og leder i Norsk Folkehjelp Raymond Johanses

Anerkjennelse av Palestina er et viktig skritt for å rette opp et 77 år gammelt svik mot palestinerne

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp ønsker nyheten om at Norge og flere europeiske land anerkjenner Palestina som egen stat hjertelig velkommen.

Om grunnbemanningen av faste ansatte er for lav, kan midlertidige ansatte ha krav på faste ansettelser.

Grunnbemanningslæren - nyttig verktøy for tillitsvalgte

Grunnbemanningslæren er et verktøy for å sikre flere hele og faste stillinger, redusere bruken av innleie, midlertidige ansettelser og deltid. Den kan være svært nyttig å kjenne til for tillitsvalgte i drøftinger om midlertidige stillinger og nedbemanninger.

Med et tastetrykk kan medlemmene si ja eller nei til resultatet i lønnsoppgjøret.

Uravstemning - hva er det og hvordan foregår det?

Medlemmene bestemmer: Når Fagforbundet har ferdigforhandlet tariffavtalen din må du godkjenne eller forkaste avtalen. Det gjøres gjennom en uravstemning.

Toeldrekvinnersitterpåenbenk

Så lenge må du jobbe for å få en bra pensjon

Med god tjenestepensjon i tillegg til folketrygden og AFP kan du fint leve av pensjonen.

CharlotteJonskåsogFilipNilssoniFagforbundetTelemarkstårvedsidenavhverandreogsmilertilkamera

Tarifftid er vervetid

Det er høysesong for prat om lønn og arbeidsvilkår på arbeidsplassen. Nå er det spesielt lurt å ta på seg vervesmilet og oppsøke kollegaer.

Gladsak: Leder av Fagforbundet Arendal, Ingunn Kile, hjalp et medlem å få etterbetalt lønn og tillegg for seks år. Loven gir deg bare rett på tre.

Ingunn hjalp et medlem å få etterbetalt 200 000 kroner

Etter å ha lest om resultatet i det forrige lønnsoppgjøret, reagerte et medlem på at det var rart at hennes egen timelønn stod stille. Hun jobber hos en privat arbeidsgiver og kontaktet Ingunn Kile i Fagforbundet Arendal for hjelp.

Hele laget er Fagforbundets nye ukentlige podkast.

Fagforbundet lager podkast

Med ukentlige episoder og spennende gjester er målet å inspirere og spre kunnskap til Fagforbundets mange hundretusen medlemmer.

StigEdvardsenpåkjøkkenettilEvenesomsorgmedtoansatte

Tariffmakt og medlemsmøter på arbeidsplassbesøk

Stig Edvardsen er mye på farten. Fagforbundet Nordlands tillitsvalgte besøker arbeidsplasser for å møte medlemmene der de jobber.

Tegningavnoenstrekmenneskersomløfteroppengrønnpil

Verver for å få makt

– Å ha tariffmakt handler om å ha nok medlemmer til å utgjøre en forskjell, sier Line Tollefsen, nestleder i Fagforbundet Nordland.

Vervehjelp: Tillitsvalgte bruker nyhetsbrevet til å verve nye medlemmer.

Nyhetsbrev ble medlemsmagnet

Det månedlige nyhetsbrevet fra Fagforbundet Innlandet gjør at nye melder seg inn.

Lokale forhandlinger

Klar for lokale forhandlinger?

For tillitsvalgte kan det være mye jobb for lite penger - og i kommunesektoren har det vært lokale forhandlinger i bare tre av de ti siste årene. Størrelsen på potten er fremdeles uavklart, men i år er det avtalt lokale forhandlinger igjen, skriver Fagbladet.

Marina Milekic, frisør og hovedtillitsvalgt ved Cutters Bekkestua.

Marinas beste vervetips

Marina Milekic har vært frisør i over 20 år, og har vært tillitsvalgt hos frisørkjeden Cutters de siste fem årene. Hun er kjent for å være en dyktig verver, så her får du hennes fem beste vervetips:

LO i Oslo og en rekke andre fagforeninger holdt støttemarkering for de svenske streikende i IF Metall torsdag 25. april.

Oljefondets Tesla-aksjer vekker bekymring

Støtter Oljefondet menneskerettighetsbrudd? Det er spørsmålet som reises av representantskapet i Oljefondet - også kjent som Norges Bank Investment Management (Nbim) - i deres årlige rapport til Stortinget.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?