Til hovedinnhold

Nyheter

Nestleder Helene Skeibrok har ledet forhandlingene med Spekter Helse for Fagforbundet.

Godkjent resultat i sykehusene

Partene kom mandag 24. juni til enighet i avsluttende sentrale forhandlinger for Spekter Helse, område 10 og 13. Resultatet er nå godkjent i uravstemning.

Fotballjenter får drahjelp fra Fagforbundet.

Samarbeid for jente- og damefotball

Fagforbundet og Toppserien kvinner samarbeider om like muligheter på og utenfor banen. Mange fagforeninger har inngått samarbeidsavtaler med lokale lag og klubber for å skape bedre rammer for kvinnefotball rundt om i landet.

FK Fosen jenter 13 og trenerne, er veldig fornøyd med utstyret fra Fagforbundet Ørland.

Lokal støttespiller til FK Fosen jenter 13

Fagforbundet Ørland og hovedtillitsvalgt Ann-Berit Nervik er på lag med jentene. 17. juni inngikk de en samarbeidsavtale med FK Fosen jenter 13.

Fagforbundets medlemmer har flere sommerfordeler som er lurt å kjenne til!

Sommerfordeler som varmer

Fagforbundets medlemmer har en rekke fordeler gjennom LOfavør. Det kan være lurt å kjenne til flest mulig av dem - så kan du kanskje spare noen kroner i sommer. God fordelssommer!

F.v. Anne Edvartsen, plasstillitsvalgt og seksjonsleder helse og sosial i Fagforbundet Ringerike, Bente Anita Bråthen, leder av Fagforbundet Ringerike, Torun Christiansen Hagen, hjelpepleier, og helsefagarbeider Neda Safari.

– Har en jobb å gjøre når det gjelder nattevakter

Tusenvis av Fagforbundets medlemmer jobber natt. Blir de fulgt opp godt nok av forbundet? Vi dro til Ringerike for å sjekke.

Gjest er helsefagarbeider Oscar Aaslund Hovin. Han er flankert av programlederne Ingrid Wergeland, rådgiver (t.v.) og Helene Skeibrok, nestleder i Fagforbundet (t.h.).

Ep. 11 Oscar skal gå i Pride-tog med LO

Pride-festen er godt i gang og årets feiring er viktigere enn noen gang. Ukens gjest, Oscar går i tog for den niåringen, den eller den sekstenåringen, den eller den 30-åringen som har vansker med å godta at han eller hun er homofil.

Oljefondkampanjen juni 2024

Oljefondet investerer milliarder i våpenselskaper som selger våpen til Israel

Ny rapport avslører at oljefondet er blant de største europeiske finansinstitusjonene som investerer i internasjonale våpenprodusenter som selger våpen til Israel.

Fagforbundets delegasjon på landsmøtet for europeisk fagbevegelse i Bucuresti, Romania: Hanna-Mari Anttila-Kvåle, Helene Harsvik Skeibrok, Trond Finstad, Mette Nord, Odd Haldgeir Larsen, Jeanette Romslo og Emilie Storli.

Står opp for offentlige tjenester i Europa

Europeisk fagbevegelse gjør seg klare for utfordringene som venter de neste fem årene. De er samstemte om at et rettferdig arbeidsliv skal bygges på gode offentlige tjenester.

Per Vidar Kjølmoen, AP, Arbeids- og sosialkomiteen, Seher Aydar, Rødt, Helse- og omsorgskomiteen, Morten Grønlie, bak Elin Meyer, begge medlemmer i Fagforbundets utvalg for arbeidsmiljøaktivitet.

Fagforbundets verneombudskonferanse: Vil forbedre opplæringa

Solid grunnopplæring og videreopplæring knytta til arbeidsplassens særegne risiko, er blant kravene LO stiller for kursing av verneombud.

Fagforeningskamerater: Mette Nord i samtale med representanter for det Ukrainske fagforbundet for offentlig ansatte.

Møtte fagbevegelsen i Ukraina

Fagforbundets leder Mette Nord deltok forrige måned i en LO-delegasjon til Ukraina, der en del av oppdraget var å frakte biler og utstyr inn i landet. Det ble et sterkt møte med en fagbevegelse der mange tillitsvalgte er sendt til fronten.

Mette Nord, leder i Fagforbundet

"Utidig politisk innblanding" i årets lønnsoppgjør i staten

Mette Nord mener det er en utidig innblanding i årets tariffoppgjør i staten når Høyre og Venstre viser støtte til de streikende. – Det er et brudd med den norske modellen og frontfagsmodellen. Det er en favorisering av individuelle avtaler som i seg selv skaper større forskjeller hvert eneste år og blir umulig å ta inn igjen, sier hun til FriFagbevegelse.

Monica Brekke Fosse, leder Fagforbundet Stord/Fitjar.

Jobber hardt for å stanse pensjon på anbud

I Stord og Drammen jobber fagforeningene iherdig for å hindre en konkurranseutsetting av pensjon.

Fagforbundet Molde er på lag med Midsund jenter 15-17.

Trening, utstyr, pizza og brus til Midsund jenter

Etter treninga 23. mai møtte Frode Raknes fra Fagforbundet Molde opp med pizza og brus til jentene etter trening, noe de satte stor pris på.

Boligkampanje

Fagforbundet krever en rettferdig boligpolitikk

Klaustrofobisk leilighet med lav takhøyde til salgs? 21. -22. mai startet Fagforbundet Ung sin boligkampanje på Egertorget. På standen hadde de laget en liten hybel på 10 kvadratmeter for å vise hvor lite du får for pengene dine på dagens boligmarked.

Stein Talleraas, hovedtillitsvalgt Oslo Nye Teater, Fagforbundet er bekymra for framtida for teateret.

Konkursfare for Oslo Nye Teater

90 arbeidsplasser står i fare når den populære hovedstadsinstitusjonen Oslo Nye Teater står i fare for å stenge dørene. Fagforbundet Teater og Scene organiserer halvparten av de ansatte.

Leder av Fagforbundet Mette Nord og leder i Norsk Folkehjelp Raymond Johanses

Anerkjennelse av Palestina er et viktig skritt for å rette opp et 77 år gammelt svik mot palestinerne

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp ønsker nyheten om at Norge og flere europeiske land anerkjenner Palestina som egen stat hjertelig velkommen.

Om grunnbemanningen av faste ansatte er for lav, kan midlertidige ansatte ha krav på faste ansettelser.

Grunnbemanningslæren - nyttig verktøy for tillitsvalgte

Grunnbemanningslæren er et verktøy for å sikre flere hele og faste stillinger, redusere bruken av innleie, midlertidige ansettelser og deltid. Den kan være svært nyttig å kjenne til for tillitsvalgte i drøftinger om midlertidige stillinger og nedbemanninger.

Med et tastetrykk kan medlemmene si ja eller nei til resultatet i lønnsoppgjøret.

Uravstemning - hva er det og hvordan foregår det?

Medlemmene bestemmer: Når Fagforbundet har ferdigforhandlet tariffavtalen din må du godkjenne eller forkaste avtalen. Det gjøres gjennom en uravstemning.

Toeldrekvinnersitterpåenbenk

Så lenge må du jobbe for å få en bra pensjon

Med god tjenestepensjon i tillegg til folketrygden og AFP kan du fint leve av pensjonen.

CharlotteJonskåsogFilipNilssoniFagforbundetTelemarkstårvedsidenavhverandreogsmilertilkamera

Tarifftid er vervetid

Det er høysesong for prat om lønn og arbeidsvilkår på arbeidsplassen. Nå er det spesielt lurt å ta på seg vervesmilet og oppsøke kollegaer.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?