Til hovedinnhold

Nyheter

Vi hjelper deg med å finne fram til nyttige verktøy på våre nettsider.

Nettjungel-guide for tillitsvalgte

Som tillitsvalgt må du bistå i konflikter, være med på inter­vjuer og svare på alle mulige spørsmål fra medlemmene. Våre nettressurser er ment å bidra til å gjøre jobben litt lettere. Men mange lurer på hvor de finner hva på nettsidene, hva som ­ligger åpent og hva som ligger bak innlogging. Her er en liten guide.

landsmøtet - Helene Skeibrok

Ny veiviser for Fagforbundet

Blant de mange sakene landsmøtet behandlet var også vedtak av Fagforbundets nye prinsipp- og handlingsprogram. Det nye programmet skal være veiviser og rettesnor for Fagforbundets arbeid de kommende tre årene, fram til neste landsmøte.

Fra øverst t.v. Isabell Johansen Myrli, Per Egil Johansen, Gerd Øiahals og Mette Johanne Asmyhr

Fire juleønsker for medlemmene

Oss tillitsvalgte har snakket med fire tillitsvalgte om ønskene på vegne av medlemmene i 2023. Hva er ditt største ønske for våre medlemmer neste år?

Appluas: Det nye arbeidsutvalget får applaus fra landsmøtet.

Møt de nye i Fagforbundets ledelse

Fem nye har kommet inn i Fagforbundets arbeidsutvalg - hvem er de?

Nær 200 deltakere og gjester var med på årets sommerkonferanse på Klækken i Buskerud. Tema i år var yrkesfag, og dermed ble det en fargerik gjeng som møtte opp på lørdagens kostymefest.

Feiret yrkesfagene på sommerkonferansen

Fagarbeideren sto i sentrum da Fagforbundet Ung inviterte til sin årlige sommerkonferanse.

Stålkontroll:  Nestleder i Fagforbundet Agder, Venke Anny Nes, liker at det er full fart i Arendalsuka og holder i alle trådene. – Det er like gøy hvert eneste år, sier hun.

Arendalsukageneralen

Hun har vært på alle Arendalsukene siden starten for 10 år siden og Fagforbundet klarer seg ikke uten Venke Anny Nes. - Jeg liker å jobbe når det er hett så dette passer bra for meg, sier nestlederen av Fagforbundet Agder.

vervep03_2.jpg

Heltid.no – nytt nettsted med nyttige verktøy

KS, Fagforbundet, Delta og Norsk Sykepleierforbund arbeider sammen for å utvikle en heltidskultur i helse- og omsorgssektoren.

Innspilling av film for Fagforbundet

Med stikkbekken som slaginstrument

– Nå er det nærbilder, få se game face! Tenk at jeg er høye strømpriser, bensinpriser og matpriser, roper koreograf Maria Voss til en gjeng rødkledde folk i et luftig lager i Fredrikstad.

Gratulererer med arbeidernes kampdag 1. mai!

Fagforbundets leder, Mette Nord, får en travel 1. mai. Rett etter at KS-forhandlingene enten er i mål eller gått til mekling natt til 1. mai, skal hun ut og holde taler, i likhet med flere av forbundets tillitsvalgte. Men det er også mulig å gjøre en liten innsats på sosiale medier. Her kan du laste ned Fagforbundets 1.mai-bilde til å dele i sosiale medier.

Sykepleier Eskild Hustvedt irriterte seg over tungvinte systemer på jobben - og gjorde noe med det!

Braksuksess med ny app for pleiepersonell

Den har det meste, den nye appen til Fagforbundets medlemmer i pleiesektoren, pleiar.no: Klinisk ordliste, håndbok for ulike prosedyrer og, ikke minst, egne kalkulatorer for beregning av ernæringsbehov og -inntak, infusjonshastighet og BMI.

Plugger inn nødladeren: Sylvi Nergård fra organisasjonsenheten i Fagforbundet har allerede testet fasilitetene sekken tilbyr når det gjelder lading.

Tillitsvalgtes år 2019: Gratis sekker til plasstillitsvalgte

2019 er tillitsvalgtes år! Det starter med at Fagforbundets plasstillitsvalgte får utdelt egne sekker fra fagforeninga si, hvor det står «Tillitsvalgt». Sekken har mange spesialfunksjoner, blant annet uttak for lader. – Vi kaller den tekno-sekken, smiler Sylvi Nergård i organisasjonsenheten.

Åge Aleksandersen spilte for Fagforbundets medlemmer 30. april - nå blir det mulig å se ham igjen digitalt - med hele Sambandet!

Gratis Åge-konsert for medlemmer

I forbindelse med 1. mai-feiringa kan Fagforbundet by alle medlemmer på konsert med Åge Aleksandersen 30.april. Digitalt, såklart!

Marit Alfredson og Henriette Jortveit er dyrepleiere med tariffavtale. Den har de fått etter at mange nok på arbeidsplassen meldte seg inn i Fagforbundet Kristiansand.

Serviceprosjektet på veien i forbundsuka

Prosjektmedarbeiderne som verver innen serviceyrker var på veien også i fagforbundsuka. – Å møte medlemmene sammen med de lokale fagforeningene er en fin måte å forankre prosjektet på, mener Knut Ivar Egset og Mette Sigvartsen.

Nyttig rapport: denne vil vi bruke for alt den er verdt, sier hovedtillitsvalgtHege Terese Olsen, om rapporten som viser at offentlige ansatte er positive til ny teknologi på arbeidsplassen.

Offentlig ansatte – positive til ny teknologi

Et flertall av Fagforbundets medlemmer svarer i en undersøkelse at ny teknologi gir mulighet til å løse offentlige oppgaver bedre.

Fylte kantina: Fra Fagforbundet Bærums sommermøte i Kommunegården i juni.

s. 3 Deler suksessoppskrift på å mobilisere medlemmer

Hundre plasstillitsvalgte påmeldt en todagerskonferanse i oktober - hva gjør Fagforbundet Bærum for å få medlemmer til å komme på møter?

No skal Mette Nord leie arbeidet meir rettferd i Europa, med 8 millionar medlemmer i ryggen. (t.v EPSUs generalsekretær Jan Willem Goudriaan)

Mette Nord valt til ny leiar for åtte millionar fagorganiserte

Fagforbundets leiar, Mette Nord, er valt som leiar for åtte millionar fagorganiserte i 49 land. No vil ho skape eit meir rettferdig Europa for alle.

Glad og stolt: Nestleder i Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira.

Fagforbundet Ung verver rekordmange studenter

– Jeg tror hele organisasjonen har noe å lære av hvordan ungdommen har jobbet med dette, sier studentansvarlig og nestleder i Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira.

Budsjettforhandlinger. Illustrasjon.

Tillitsvalgte må forberede seg på harde budsjettprosesser

Økonomien i kommuner og fylkeskommuner er stram og preget av usikkerhet. Flere kommuner har varslet nedbemanninger, og koronaepidemien har medført økte kostnader.

Likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet

6 av 10 toppseriespillere tjener under 100.000,- i året. 3 av 4 helsearbeidere jobber deltid. Fagforbundet spiller på lag med Toppfotball Kvinner i kampen for likestilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet. Se den rå filmen som kobler oss sammen!

Fire i farta: Fra venstre øverst Olaug Skau, Jeanette Lea Romslo, Helge Sporsheim og Hans Fredrik Danielsen.

Opp- og nedturer på LO-kongressen

Fire i farta forteller oss om sine opp- og nedturer på LO-kongressen.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?