Til hovedinnhold

Samhold gir styrke!

Medlemmene er grunnlaget i Fagforbundet. Her er noen tips og nyttig informasjon til deg som skal verve medlemmer. Nå kan du holde oversikt over medlemsfordelene dine og samle vervepoeng i Fagforbundets medlemsapp. Du finner den i AppStore og GooglePlay.

Tillitsvalgte på arbeidsplassen er Fagforbundets beste medlemsfordel!

Aktuelt

Se alle nyhetssaker

Ti gode grunner til å bli medlem i Fagforbundet

Den dagen du bestemmer deg for å fagorganisere deg tar du en viktig og riktig beslutning. Når vi står mange sammen, får vi større gjennomslag for rettferdig lønn, trygg jobb og anstendige arbeidsforhold.

1. Fagforbundets hovedoppgave er å sikre deg gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Vi passer på at arbeidslivets spilleregler blir fulgt.

2. Som medlem får du profesjonell hjelp ved usaklig oppsigelse, yrkesskade eller brudd på tariffavtalen.

3. Fagforbundet er Norges største fagforening med over 400 000 medlemmer, 18 000 tillitsvalgte og mange flinke folk som hjelper deg når du trenger det.

4. Alle skal ha råd til å være medlem i Fagforbundet. Derfor setter vi ned kontingenten fra 1. januar 2023. Samtidig øker regjeringa fagforeningsfradraget på skatten. Sjekk hvor mye billigere medlemskapet ditt blir

5. Yrkesaktive medlemmer kan søke om stipend til utdanning og kurs.

6. De tillitsvalgte på arbeidsplassen hjelper deg hvis det oppstår uenighet med arbeidsgiver. Du får rådgiving, veiledning og hjelp ved konflikter. 

7. Fagforbundet jobber politisk fordi du som arbeidstaker har det best når styrende politikere jobber med oss, og ikke mot oss. Faglig-politisk arbeid og samarbeid gir oss styrke og gjennomslagskraft. Du blir ikke medlem av noe parti når du melder deg inn hos oss. Ditt partivalg er ditt eget!

8. Vi har mange gode yrkesfaglige tilbud til medlemmene. 

9. Som medlem i Fagforbundet får du tilsendt Fagbladet i posten ti ganger i året.

10. Som medlem i Fagforbundet får du Norges beste innboforsikring, samt andre forsikringer og tilbud gjennom LOfavør.

Se flere medlemsfordeler og meld deg inn nå!

 

Fagorganisering: Skal, skal ikke...

Når du skal verve en kollega vil du få spørsmål om medlemskapet. Noen har motforestillinger som er mer basert på myter enn fakta. For eksempel «det er for dyrt», «jeg får den samme lønna uansett», «jeg er allerede beskyttet av norsk lov» eller «Fagforbundet er i lomma på Arbeiderpartiet». Her er svar på mange av de vanligste spørsmålene potensielle medlemmer har:

Spørsmål og svar om fagorganisering

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?