Solidaritetsprosjekter

Fagforbundet har et omfattende internasjonalt solidaritetsengasjement. Vi har finansiert byggingen og drifter Fagforbundets SOS-barneby i Huambo, Angola. I tillegg har Fagforbundet og Norsk Folkehjelp en samarbeidsavtale for å støtte palestinernes kamp mot okkupasjon og undertrykking, og rydding av klasebomber i Laos. Fagforbundets ambassadørkorps er opprettet i tilknytning til avtalen. Det er Palestina-ambassadør i hver forbundsregion. 

Barnebyen i Angola

Fagforbundets SOS barneby Glade barn i barnebyen

Fagforbundets SOS-barneby i Huambo i Angola gir ungene en trygg oppvekst og håp om en bedre framtid. Barnebyens familiehus, familieprogram, barnehage og grunnskole gir enslige mødre, storesøstre eller bestemødre hjelp til selvhjelp, for å kunne ta vare på barna de har ansvaret for. 

Rydding av eksplosiver i Laos

Laos: Thakieo (i Thaeng distriktet ved Sekong by). To kvinnelige mineryddere fra Norsk Folkehjelp: Mrs Phongsavanh og Mrs Kommaly. Reportasjer om klasebombeproblematikk og fjerning av disse. Klasebomber sluppet av amerikanerne over Ho Chi Minh stien som Viet Cong benyttet i Laos. 30 prosent av bombene eksploderte ikke, og skader og tar liv fortsatt. Bønder og barn er spesielt utsatte. Foto: Ole Morten Melgård Temasaken i Fagbladet 9/2011: Minerydding.

I Laos har Fagforbundet samarbeidet med Norsk Folkehjelp siden 2009. Prosjektet kartlegger og fjerner klasebomber og ammunisjonsrester.  Fram til 2015 støttet Fagforbundet et eksplosivryddingsteam i Sekong-provinsen. Teamet fjerner eksplosiver slik at befolkningen kan drive jordbruk, skog og fiske, og barna kan leke og gå til skolen. I tillegg blir områder hvor det planlegges sykehus og skoler prioritert.

Palestinernes kamp i Gaza og på Vestbredden

7. mar. 2017 - Den verdenskjente gatekunstneren Banksy har åpnet et hotell i Betlehem, bare meter fra den kontroversielle muren som skiller Israel fra de palestinske områdene.

Palestinerne i Gaza og på Vestbredden kjemper mot okkupasjon og undertrykking. Fagforbundet og Norsk Folkehjelp inngikk i 2009 et samarbeid til støtte for palestinere i Midtøsten. Samarbeidet er nå i sin tredje periode og varer fram til landsmøtet i 2021.

Flyktningleirer i Libanon

Shattilla camp i Beirut Libanon Her bygges det i høyden - den eneste muligheten til å huse et økende antall flyktninger til Beirut. Mange vil bo i hovedstaden pga mulighetene for å skaffe seg arbeid.  

Fagforbundet støtter tre av Norsk Folkehjelps prosjekter i Libanon:  Kvinner Kan, Unge Kan og Knowledge Workshop. Målet er å øke palestinske kvinners og palestinsk ungdoms deltakelse i samfunnslivet. Økt kvinneandel i komiteene i flyktningleirene og palestinske organisasjoner er et viktig mål.

Aktuelt

Se flere artikler

Kontaktliste

Portrettbilde av Ingunn Eriksen

Ingunn Eriksen
Politikk og samfunn