Til hovedinnhold

De viktigste seirene vi har fått med ny regjering

vakt

vakt (Foto: Jan Lillehamre)

– I fjor sommer jobba Fagforbundet for å få ei regjering som setter arbeidsfolk først – og nå har vi fått det, sier Mette Nord. Før sommerferien setter ordentlig inn, oppsummerer forbundslederen de politiske seirene vi har fått med ny regjering. Flere heltidsstillinger står høyt på lista.

22.06.2022 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 22.06.2022

">Les mer om nye lovforslag som styrker retten til heltid.

Hun roser det fagligpolitiske arbeidet til de tillitsvalgte som har løftet denne saken i samarbeidet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet lokalt, regionalt og nasjonalt.

– At regjeringa prioriterer å levere god politikk på heltid er fordi Fagforbundet har vært tydelig på hvor viktig denne saken er for våre medlemmer, sier Nord.

Mette Nord  leder av Fagforbundet pressebilder august 2019
Mette Nord oppsummerer politiske gjennomslag som har kommet med ny regjering. (Foto: Birgit Dannenberg)

Tar tilbake kontrollen over tjenestene

Fagforbundets budskap i valgkampen 2021 var at vi ønsket en regjering som sikret heltid og stoppa privatiseringa. Første året i regjeringskontorene har Arbeiderpartiet og Senterpartiet levert nye regler for privatskoler og private barnehager som sørger for at det offentlig tar tilbake kontrollen, og at fritt behandlingsvalg i helsesektoren skal avsluttes innen 2023.

– Fagforbundet har vært tydelig på at skattepengene våre skal gå til velferdstjenester som drives av det offentlige, ikke bli profitt for private velferdsselskaper. Nå er tiden inne for tillit og medbestemmelse for de ansatte på arbeidsplassene, sier Nord.

Slik legges det opp til sterkere styring av private barnehager.

Doblet fagforeningsfradrag

I tiden framover skal det jobbes for å få på plass tillitsreform i det offentlige og følge opp at de ansatte gis gode muligheter til å skape bedre og mer velferd for det fellesskapet bidrar inn med av skattepenger.

Forbundslederen avslutter med å nevne en gladsak til alle fagorganiserte.

– Og så er det tydelig at man ønsker seg et organisert arbeidsliv når vanlige arbeidsfolk får doblet fagforeningsfradraget fra 3 850 til 7 700 kroner, avslutter forbundslederen.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?