Medlemmene sa ja til lønnsoppgjøret i stat og kommune

Medlemmene i stat og kommune har stemt ja i uravstemningene.

Enighet i Spekter Helse-oppgjøret

Det ble enighet i Spekter Helse A2-delen natt til tirsdag. Oppgjøret omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Forhandlingsstart i Spekter Helse

Mandag 20. juni klokka 10 overleverte Fagforbundet kravdokumentet til arbeidsgiverforeningen Spekter. Det forhandles nå om den såkalte A2-delen, som omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Ingen kinostreik - meklingen førte fram

Fagforbundet og Virke meklet seg fram til en løsning natt til torsdag 16. juni. — Vi er fornøyde med et resultat på fire prosent. Det er et godt resultat sammenlignet med resultatet i frontfaget, sier Karianne Hansen Heien, forhandlingsleder i Fagforbundet.

Mekling for ansatte i kinoene starter i dag

Fagforbundet tar i første omgang ut 72 medlemmer i Trondheim, Bergen, Oslo og Drammen dersom partene ikke klarer å mekle seg fram til en løsning innen fristen kl 24.00.

Enighet i lønnsoppgjøret for brukerstyrte assistenter (BPA)

Fagforbundet har blitt enige med Virke om ny tariffavtale for BPA-assistenter. Oppgjøret fikk en ramme på linje med frontfaget.

Frisørene stemte ja til lønnsoppgjøret

Uravstemningsresultatene er klare i lønnsoppgjørene for frisørene. De viser et klart ja-flertall.

Kinoansatte kan gå til streik fra torsdag 16. juni

- Kinoansatte trenger en lønn det går an å leve av,  sier Karianne Hansen Heien, Fagforbundets forhandlingsleder.

Enighet i lønnsoppgjøret for Samfunnsbedriftene – bedriftsavtalen

Det ble enighet i forhandlingene mellom LO Kommune og Samfunnsbedriftene om bedriftsavtalen torsdag 9. juni. Hovedkravet var å få på plass et mer rettferdig lønnssystem.

Stemte ja til bussavtalene

Det ble et knapt ja-flertall for bussbransjeavtalene og funksjonæravtalen i årets lønnsoppgjør. Det ble klart etter at stemmene fra Fagforbundets medlemmer tikket inn i dag.

Enighet i lønnsoppgjøret for Virke boligbyggelag

Fagforbundet og Virke ble i kveld enige om ny tariffavtale for boligbyggelag. Det generelle tillegget utgjør 11.800 kroner til alle omfattet av avtalen. Lokale forhandlinger gjenstår.

Medlemmene sa nei til oppgjøret i Posten Norge

57,8 prosent stemte nei til lønnsoppgjøret i Posten i uravstemningen. Partene skal nå snakke sammen, med bistand fra LO Stat og Spekter. Om det ikke blir enighet, blir det mekling - og vi må vente på tur i meklingskøen. I så fall vil meklingen trolig skje først over sommeren.

Medlemmene i Bring-selskapene sa ja til lønnsoppgjøret

Uravstemningsresultatene er klare i lønnsoppgjørene for Bring-selskapene i Spekter område 8 Posten. De viser et klart ja-flertall.

Brudd i energioverenskomsten

Det ble ikke enighet med NHO Energi Norge om energioverenskomsten. Oppgjøret går nå til mekling.

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Det blir ingen streik for LO Stat-forbundenes medlemmer i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren tirsdag. - Vi fått gjennomslag for våre hovedprioriteringer, og sikret et godt resultat for våre medlemmer uten å måtte streike, sier LO Stat-leder Egil André Aas.

Avverget storstreik i kommunene

Det er enighet i lønnsoppgjøret i kommunesektoren. – Vi mener dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget, sier Mette Nord.

Tirsdag morgen klokka 08.00: Mekling på overtid i statsoppgjøret

Meklingen i staten fortsetter på overtid. Drøyt 1000 medlemmer i LO Stats forbund i staten blir tatt ut i streik fra den 24. mai om meklingen ikke fører fram. Ingen medlemmer i Fagforbundet er tatt ut i første streikeuttak.

Mekling i kommuneoppgjøret pågår

Partene i kommuneoppgjøret møtes til mekling i dag, lørdag 21. mai. Dersom riksmekleren ikke lykkes med å oppnå enighet, vil det være kommunestreik fra arbeidsdagens begynnelse tirsdag 24. mai.

Unngikk streik - enighet i lønnsoppgjøret for frisører

Etter en lang meklingsnatt ble partene i lønnsoppgjøret for frisørene enige natt til fredag 20. mai.

Fare for frisørstreik

Fagforbundet og NHO ble ikke enige i forhandlingene om frisøroverenskomsten. Partene møtes dermed hos Riksmekleren i dag, 19. mai.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?