Aktuelt om lønnsoppgjøret 2022

Ny tariffavtale for BPA-assistenter på plass

LO/Fagforbundet og NHO/NHO Geneo er enige om å opprette en overenskomst for brukerstyrte personlige assistenter. Navnet blir BPA-overenskomsten.

Enighet i energiforhandlingene

10 900 kroner i lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.

Tariffoppgjøret for ansatte i kirken er i gang

Fagforbundet overleverte i dag våre krav til arbeidsgiverorganisasjonen KA sammen med FO og Creo.

Derfor er det vanskelig å løse lærerstreiken

Fagforbundet og 37 andre fagforbund fra alle fire hovedorganisasjoner sa ja til resultatet i kommuneoppgjøret. Hvis lærerorganisasjonene som følge av streiken får mer, kan forbund som har godkjent resultatet kreve å forhandle på nytt.

Enighet i første del av forhandlingene i HUK-oppgjøret

Fagforbundet og Virke er kommet til enighet i første del av forhandlingene i HUK-oppgjøret.

Høyere lønn for dyrepleiere og klinikkassistenter

Fagforbundet og NHO ble enige i forhandlingene som gjelder dyrepleiere og klinikkassistenter ansatt på dyreklinikk.

Ingen streik i Posten

Partene i meklingen i oppgjøret mellom Posten Norge og Fagforbundet ble enige natt til torsdag 8. september. Dermed blir det ingen streik.

Fare for post-streik til uka

7. september er det mekling i oppgjøret for medlemmene våre i Posten Norge. Flertallet av disse medlemmene valgte å si nei til det anbefalte resultatet og oppgjøret går dermed til mekling hos riksmekleren.

Brudd i PBL-forhandlingene – løftebrudd på pensjon

Tirsdag 30. august ble det brudd forhandlingene mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) på arbeidsgiversiden og Fagforbundet. Avstanden mellom partene er for stor. Uenighet om pensjon er grunnlaget for brudd.

Forhandlingene i private barnehager er i gang

I dag, tirsdag 30. august, startet forhandlingene mellom Private Barnehagers Landsforbund (PBL) på arbeidsgiversiden og Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta på arbeidstakersiden. Forhandlingene foregår i PBLs hovedkontor i Bodø.

Stemte ja til lønnsoppgjøret i Spekter

Et klart flertall av medlemmene som deltok i uravstemningen i Spekter helse sa ja til det framforhandlede resultatet.

LO godkjente resultatet i tariffoppgjøret for kinoansatte

Fagforbundet og Virke fant en løsning på årets tariffoppgjør for kinoansatte etter mekling 15. juni. Nå har LO godkjent resultatet, på tross av et knapt nei-flertall i uravstemningen blant medlemmene.

Medlemmene sa ja til lønnsoppgjøret i stat og kommune

Medlemmene i stat og kommune har stemt ja i uravstemningene.

Enighet i Spekter Helse-oppgjøret

Det ble enighet i Spekter Helse A2-delen natt til tirsdag. Oppgjøret omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Forhandlingsstart i Spekter Helse

Mandag 20. juni klokka 10 overleverte Fagforbundet kravdokumentet til arbeidsgiverforeningen Spekter. Det forhandles nå om den såkalte A2-delen, som omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Ingen kinostreik - meklingen førte fram

Fagforbundet og Virke meklet seg fram til en løsning natt til torsdag 16. juni. — Vi er fornøyde med et resultat på fire prosent. Det er et godt resultat sammenlignet med resultatet i frontfaget, sier Karianne Hansen Heien, forhandlingsleder i Fagforbundet.

Mekling for ansatte i kinoene starter i dag

Fagforbundet tar i første omgang ut 72 medlemmer i Trondheim, Bergen, Oslo og Drammen dersom partene ikke klarer å mekle seg fram til en løsning innen fristen kl 24.00.

Enighet i lønnsoppgjøret for brukerstyrte assistenter (BPA)

Fagforbundet har blitt enige med Virke om ny tariffavtale for BPA-assistenter. Oppgjøret fikk en ramme på linje med frontfaget.

Frisørene stemte ja til lønnsoppgjøret

Uravstemningsresultatene er klare i lønnsoppgjørene for frisørene. De viser et klart ja-flertall.

Kinoansatte kan gå til streik fra torsdag 16. juni

- Kinoansatte trenger en lønn det går an å leve av,  sier Karianne Hansen Heien, Fagforbundets forhandlingsleder.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?