Til hovedinnhold

Solid løft for nyansatte i kirken

Mennesker rundt et møtebord ved forhandlingsstart i hovedoppgjøret 2022 for ansatte i kirken.

Forhandlingsstart med KA for ansatte i kirken ved hovedoppgjøret 2022. (Foto: Siv M. Bjelland, Delta)

Fagforbundet og KA ble etter lange og harde forhandlinger enige om en ny tariffavtale for ansatte i kirken, tidlig på morgenkvisten 29. oktober.

29.10.2022 av Nils Fredrik Hansen
Sist oppdatert: 04.11.2022

I følge Fagforbundets forhandlingsleder Karianne Hansen Heien var forhandlingene veldig krevende.

- Vi kom til enighet, og til tross for at vi ikke fikk gjennomslag for alle våre viktige krav, er det en god helhet, sier hun om det anbefalte resultatet. 

Lønn

Lønna heves med mellom 12 000 og 34 000 kroner for alle ansatte. Det blir et løft for nyansatte fordi de to nederste trinnene på ansiennitetsstigen fjernes (med unntak av lønnsgruppa 1) slik at alle som ligger her løftes til 4-års trinnet. Første ansiennitetsopprykk blir derfor etter 6 år.

Ansatte i kap 4.6 får et tillegg på 2,6 prosent av lønna. Her skal det også føres lokale forhandlinger med virkning fra 1. juli. Ansatte i kapittel 4.7 får et tillegg på 2,48 prosent.

Ikke enighet om tilleggslønn

- Vi ble ikke enighet om nye felles satser på tilleggslønn - det skal behandles i egen nemd, men vi ble enige om prinsipper for kompensasjon ved et eventuelt tap, sier Karianne Hansen Heien. Hun understreker at samtalene om og arbeidet med å utvikle et nytt lønnssytemi KA-området vil bli viderført inn i denne tariffperioden. 

Ansiennitetsregler og etter- og videreutdanning

Ansiennitetsreglene endres også slik at all offentlig og privat ansiennitet regnes inn. - Så er vi veldig glade for at gjennomført etter- og videreutdanning gir opprykk til ny stillingskode, avslutter Fagforbundets forhandlingsleder.  

Du kan lese mer om resultatet, finne avtaledokumenter og tariffplakat på KAs tariffsider 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?