Tillitsvalgte møter krav om oppsigelser

Ålesund kommune vedtok i midten av november å kutte 350 millioner kroner i budsjettet og 190 årsverk er foreslått fjernet.

Torsdag, 12. November 2020

Kollektivtrafikken – drift i egenregi

I år har norske bussjåfører fått mer oppmerksomhet enn normalt. Da Norge stengte ned, viste det seg at vi er helt avhengige av kollektivtrafikk og at sjåførene har en samfunnskritisk funksjon.

Mandag, 19. Oktober 2020

Tillitsvalgte må forberede seg på harde budsjettprosesser

Økonomien i kommuner og fylkeskommuner er stram og preget av usikkerhet. Flere kommuner har varslet nedbemanninger, og koronaepidemien har medført økte kostnader.

Fredag, 18. September 2020

Ny rapport: Kommuner har mye å lære av private virksomheter

Ny rapport fra Fagforbundet og forskningsinstituttet SINTEF viser at kommunene har mye å lære av private virksomheter når det kommer til de ansattes medvirkning på arbeidsplassen. Rapporten viser også at forskningsprosjektet om trepartssamarbeid i offentlig sektor har gitt oppsiktsvekkende gode resultater på arbeidsmiljøet og for å få ned sykefravær.

Onsdag, 12. Februar 2020

Fagforbundet med eget kapittel i ny bok: "The future is public"

Fagforbundets innsats for å ta kommunale tjenester tilbake i egenregi får et eget kapittel i en internasjonal bok som heter "The future is public" - Framtida er offentlig. Boka handler også om at kommunale tjenester tas tilbake i land i Afrika og Europa, samt USA og Canada.

Torsdag, 23. Januar 2020

Samarbeid om digitalisering og nye kommuner gir resultater

Nytten av partsamarbeid i store omstillinger og digitalisering i kommunen ble understreket av alle parter da de to nasjonale samarbeidsprosjektene «Nye kommuner» og «Digitalisering og kompetanse i kommunene» ble offisielt avsluttet. Partene ønsker fortsatt samarbeid.

Mandag, 16. Desember 2019

Tillitsvalgte sikrer gode digitale resultater

Du trenger ikke være IKT-medarbeider for å bidra når kommunen din vil digitalisere. Du trenger bare være en god tillitsvalgt. Her er sjekklista du trenger!

Fredag, 13. Desember 2019

Økonomi for tillitsvalgte – nå pensum på universitetet

Boka Kommuneøkonomi for tillitsvalgte og politike­re har blitt pensum på OsloMet. – Det er behov for mer undervisning om fordelen ved partssamar­beid, sier forfatter av boka og rådgiver i Fagforbundet Bjørn Kristian Rudaa.

Onsdag, 21. August 2019

Nasjonalt digitaliseringsprosjekt: Fornøyde med å være forsinket

For å få en solid strategi for digitalisering må tillitsvalgte, ledelsen og de folkevalgte delta i prosessen, mener den hovedtillitsvalgte og utviklingslederen i Porsanger kommune. Men - samarbeid tar tid.

Mandag, 1. April 2019

Endringsagenter engasjerer de ansatte i digitalisering

– Endringsagenter er medarbeidere som bidrar til å øke den digitale kunnskapen blant kolleger og hjelper til med nye tekniske løsninger, sier Ole-Alexander Reinfjell, nyutnevnt endringsagent.

Mandag, 5. November 2018

Renovasjon i egenregi – grønt og lønnsomt

– Hvis kommunen ikke har regien på en så sentral tjeneste som renovasjon risikerer vi søppelkaos, sier Anders Kollmar-Dæhlin, yrkesseksjonsleder samferdsel og teknisk i Fagforbundet Hedmark.

Torsdag, 20. September 2018

Hedmark: Tar transport av husholdningsavfall tilbake i egenregi

Politisk påvirkning og aktiv bruk av media var viktige suksessfaktorer da Fagforbundet Hedmark gikk i spissen for å få renovasjonen tilbake i kommunal regi.

Mandag, 23. April 2018

Les og lær av masseoppsigelsene i Halden

I 2014 bestemte politikerne i Halden at kommunen skulle nedbemannes kraftig og vedtok et budsjett hvor 80 – 100 årsverk i helsesektoren var borte. Blant disse sto 78 av Fagforbundets medlemmer.

Torsdag, 1. Mars 2018

Nytt på nett for kommuner som skal slås sammen

Kommuner og fylkeskommuner som skal slå seg sammen har fått en ny digital møteplass der de kan dele erfaringer. Læringsplattformen er tilgjengelig for alle.

Onsdag, 28. Februar 2018

Fagforbundet Hvaler hindret anbud på sykehjemmet

I Hvaler kommune har FrP og Høyre flertall. Til kommunestyrets budsjettmøte i desember skulle FrP foreslå konkurranseutsetting av sjukehjemmet. De regnet med støtte fra Høyre. Sånn ble det ikke. I Hvaler kommune har Frp og Høyre flertall. Til kommunestyrets budsjettmøte i desember tenkte Frp å foreslå konkurranseutsetting av sykehjemmet. De regnet med støtte fra Høyre. Sånn ble det ikke. Se hvordan Fagforbundet Hvaler fikk dem til å snu.

Torsdag, 4. Januar 2018

Ny storforening for Ålesund og omegn

Fem kommuner skal bli til Nye Ålesund kommune i 2020. Men Fagforbundet danner ny storforening allerede i februar.

Fredag, 1. Desember 2017

Offentlig ansatte – positive til ny teknologi

Et flertall av Fagforbundets medlemmer svarer i en undersøkelse at ny teknologi gir mulighet til å løse offentlige oppgaver bedre.

Tirsdag, 24. Oktober 2017

Bruker alles kompetanse

– Med kommunalt trepartssamarbeid får kommunen brukt kompetansen til alle parter; politikerne, administrasjonen og de an-satte, sa leder Mette Nord, da hun åpnet Fagforbundets konferanse om kommunalt trepartssamarbeid under Arendalsuka i august.

Fredag, 1. September 2017

Bedre kommunikasjon med kommunalt trepartssamarbeid

Ifølge en fersk undersøkelse fra Kommunebarometeret mener landets rådmenn og ordførere at samarbeidskultur og kommunikasjon er områder der effekten av lokalt trepartssamarbeid er størst.

Torsdag, 24. August 2017

Offentlige tjenester skal drives for folk ikke for profitt

I dag, på FNs dag for offentlige tjenester, publiseres en ny rapport som viser at privatisering ikke fungerer. Tjenester drevet i offentlig regi er mer effektive, bærekraftige og demokratiske. Fagforbundet har bidratt med et eget kapittel om Norge.

Fredag, 23. Juni 2017