Til hovedinnhold

Nyheter

Sara Shafighi, kommunalråd og 2. kandidat for Trondheim Arbeiderparti. Tidligere opplæringsansvarlig i Fagforbundet Trondheim.

Bruk stemmeretten, kjære tillitsvalgte!

Om få dager stenger valgurnene. Jeg håper inderlig at du sikrer deg muligheten til å bruke stemmeretten din og at du vil være med å forme ditt lokalsamfunn. En klisjé? Det er uansett helt sant. Den 11. september kan du være med å bestemme hvordan din kommune og fylkeskommune skal styres, skriver Sara Shafighi, tidligere opplæringsansvarlig i Fagforbundet Trondheim, kommunalråd og 2. kandidat for Trondheim Arbeiderparti.

Illustrasjon.

Valget kan koste deg 100 000 kroner

Hvem som får flertall i kommunen, kan få direkte innflytelse på lønna di.

nakkevondt, kvinne bøyer hodet og tar seg til nakken

Yrkesskade: Når du får lovverket i hodet

Skjer det plutselig noe uventet, som en eksplosjon eller noe faller ned i hodet eller på kroppen, da er det yrkesskade. Men når en hjelpepleier under en hektisk nattevakt får prolaps i nakken etter å ha hjulpet til med å løfte en 150 kilo tung pasient, så er det ikke yrkesskade? Forbundsadvokat Anne Gry Rønning-Aaby har skrevet OSS-kommentaren om en av sine hjertesaker, nemlig å få slutt på forskjellsbehandling av yrkesskader.

Yrkesskade i fokus

Fagforbundet kjemper mange kamper, og en av de er for arbeidstakere i arbeidslivet og at de skal være dekket dersom det skjer en skade på jobb eller man blir eksponert for farlige stoffer slik at man blir alvorlig syk, skriver forbundsadvokat Anne Gry Rønning-Aaby.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik vil sikre de kommuneansatte et ekstra løft i år.

Kommentaren: Et ekstra løft for kommuneansatte

LO-leder Peggy Hessen Følsvik skriver i OSS-kommentaren om hvordan kommuneansatte har blitt hengende etter lønnsmessig, mens enkeltgrupper har stukket av. Det gjelder særlig toppledere. Det er ikke bare et problem, det er også umoralsk og provoserende, skriver LO-lederen.

Illustrasjon.

Tid for felles handling

I fellesskap skal vi sikre velferdsstaten både for dem som har bygget den og for generasjonene som kommer.

Illustrasjon.

Tillit til lokaldemokratiet

I 2023 er det valg til kommunestyrer og fylkesting. Det er en gyllen mulighet til å bygge tillit i lokalsamfunn over hele landet.

Anniken Huitfeldt, utenriksminister

Krigens krav til Fagforbundet

Den britiske alenemoren Diana fødte sitt syvende barn i en fattig stue i landsbyen Winsford i mars 1881. Gutten fikk navnet Ernest Bevin. Mot alle odds skulle denne gutten endre britisk politikk og europeisk historie.

Heikki Eidsvoll Holmås, tidligere statsråd i den rødgrønne regjeringen og forfatter av «Kloden Brenner – Hva må gjøres?»

Hvordan fagbevegelsen kan lede an i det grønne skiftet

Etter en sommer med varmerekorder på Svalbard og i London, ulidelige skogbranner i Sør-Europa og mer enn 1500 døde i et oversvømmet Pakistan, så tviler vi ikke lenger på at klimakrisen er i gang og at et grønt skifte er helt nødvendig.

leder for politikk- og samfunnsavdelinga i Fagforbundet

Fagforbundet har aldri vært viktigere

Vi er inne i en ny økonomisk og politisk virkelighet. En global pandemi har blitt etterfulgt av en storkrig på europeisk jord og et helt nytt spenningsnivå mellom øst og vest, problemer i verdenshandelen og en global levekostnadskrise. Kraftig global prisvekst merkes også her i Norge med dyrere strøm, bensin, mat, byggematerialer osv. I tillegg må vi forberede oss på betydelige rentehevinger.

Mette Nord, leder av Fagforbundet.

Tillitsvalgte sikrer rekordstort forbund

I mai fikk jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før, nemlig møte vårt medlem nummer 400 000. Hun heter Ragnhild, er 27 år og jobber som booking- og arrangementsansvarlig ved USF Verftet, et kulturhus i Bergen.

Kunnskapsminister Tonje Brenna  (AP).

Ny kurs i barnehagepolitikken

Norsk barnehagepolitikk er på mange måter en suksesshistorie. Siden barnehageforliket i 2003 har vi fått på plass 5500 barnehager over hele landet. I dag går ni av ti barn i barnehage. Og barnehagen er avgjørende for likestilling, høy yrkesdeltakelse og for at barn har en hverdag med lek og vennskap.

Kjell-Erik Kallset, kommunikasjonssjef i Fagforbundet.

Heile laget driv lønnskamp  

Når alle opplever at matvarer, straum og bensin blir dyrare, må heile laget få eit godt lønnsoppgjer. Derfor er det så viktig at heile laget av tillitsvalde i Fagforbundet driv lønnskamp.  

Roger Bjørnstad, sjeføkonom i LO

Frontfagsmodellen bra for offentlig ansatte

Forlates frontfagsmodellen risikerer ansatte i offentlig sektor store tap. Derfor jobber LO for alle, skriver sjeføkonom i LO, Roger Bjørnstad, i kommentaren.

Liv Tørres, leder internasjonal avdeling LO

Fagbevegelsen er nøkkelen til å løse globale kriser

Vi lever i krevende tider. Globale spenninger og opprustning. Sosial uro. Skyhøy og økende ulikhet. Antallet som lever i fattigdom har eksplodert internasjonalt. Klimakrisen og behovet for omstilling legger press på arbeidsmarkeder og jobbskaping.

Details of senior woman half face. Elderly pensioner female, cheek and eye close up.

Ta i bruk pensjonistene - de har kunnskap

Det meste forandrer seg – og det forandrer seg fort. Ikke engang pensjonister er som de engang var. En skikkelig pensjonist skal mate duene, stemme i med «Blåveispiken», trenge hjelp til det meste og vil ha det stille og rolig rundt seg.

Lønnsoppgjøret 2022 - krevende prioriteringer

Det er for tidlig å si noe konkret om oppgjøret 2022. Verken Fagforbundet eller LO har vedtatt sine overordnede krav. Det eneste som kan fastslås med sikkerhet er at oppgjøret vil bli krevende, skriver Tone Faugli, avdelingsleder i Forhandlings- og HMS-avdelingen i LO.

Mer makt til arbeidsfolk

De siste åtte årene har arbeidstakernes posisjon blitt svekket, blant annet gjennom liberalisering av arbeidsmiljøloven. Den utviklingen vil vi nå snu.

Valgseier og en ny rødgrønn flertallsregjering

13. september blei det klart at Fagforbundet nådde sitt mål, om politisk skifte, åtte år med borgerlig styre er over, og vi får etter all sannsynlighet en rødgrønn flertallsregjering. Lykkes Jonas Gahr Støre med det, står vi overfor en ny politisk hverdag.

Nå er det vanlige folks tur

Koronakrisen har vist oss verdien av sterke fellesskap, og hvor avhengige vi er av våre dyktige fagfolk. Helsefagarbeidere, sykepleiere, renholdere og ansatte i skoler og barnehager er blant dem som har stått i frontlinjen i pandemibekjempelsen. Respekten for vanlige arbeidsfolk har vokst, og vi har sett betydningen av en sterk velferdsstat som stiller opp for oss.  

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?