Presentasjoner fra Kollektivkonferansen

Fagforbundets Kollektivkonferanse ble avholdt på Kjeholmen 24-26 september. Her kan du laste ned presentasjoner som ble holdt av Snorre Lægran (Ruter) og Cato Hellesjø (Sporveien)

07.10.2021

18. mars hyller vi bussjåførene

Mange av Fagforbundets medlemmer har fått fortjent ros for sin innsats under koronapandemien. Bussjåførene er ikke noe unntak, men likevel må de trekkes fram særskilt, på denne dagen, 18. mars - Bussjåførenes dag.

18.03.2021

Streiker ikke for småting

- Vi har ikke streika på 22 år, og vi streiker ikke for småting, sier tillitsvalgt i Fagforbundet Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Marit Sauge.

Bussmekling på overtid: Kan bli streik fra søndag

Det mekles på overtid i forhandlingene om ny bussbransjeavtale. Fristen gikk ut ved midnatt. Det er fare for streik fra søndag morgen.

20.09.2020

Hovedverneombud ville stenge busstilbud for å verne førerne

– Uten vernetiltak parkerer vi alle Vys busser i Møre og Romsdal. Dette var hovedverneombud i VY-buss, Harald Sehms klare melding til arbeidsgiver da bestillerselskapet Fram ville fjerne koronatiltak. Han ble hørt og tiltakene opprettholdt.

16.06.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Bussjåførene er forbannet foran lønnsoppgjøret. Det kan bli streik fra 4. mai

I år forventer bussjåførene et løft. Hvis ikke kan busser bli parkert over hele landet, lover Ole Roger Berg fra Fagforbundet buss og sporveisarbeideres forening i Trondheim til Fagbladet.

05.03.2020

Podcasten Brobyggerne er ute med ny episode om å lykkes

Frode og Frode, som lager podcast for LO Ingeniør, har møtt Ingebrigt Steen Jensen - fra Stabæk fotball - for å snakke om hva som kjennetegner de som lykkes.

02.05.2019

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

14.12.2018

Fagforbundet utfordrer de rød-grønne om buss på anbud

Fagforbundet har sendt et brev til sendt Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG der forbundet ber partiene om å ta forslag om buss i egenregi inn i programmene til fylkestingsvalget.

15.11.2018

Leserinnlegg forandret arbeidsdagen til bussjåfør

Bussjåfør Morten Waclawczyk fortvilte over gretne og mutte busspassasjerer. For å få ut frustrasjonen skrev han et innlegg i Adresseavisen. Dermed tok det helt av.

15.11.2018

Oslo Sporveier på verdenstoppen i effektivitet: Fagforeningen forklarer suksessen med et samlet selskap i kommunal regi

Oslo Sporveier la om fra flere små til ett selskap som drives i kommunal regi. Motsatt av det regjeringen gjør med NSB. Det har gjort dem til et av de billigste og mest effektive transportselskapene i verden.

25.10.2018

Suksess da Oslo Sporveier ble slått sammen til ett selskap i kommunal regi

- Dette har vi klart sammen, og uten at det går på bekostning av lønn- og arbeidsvilkår for ansatte, sier Rune Aasen som er leder for Oslo Sporveiers arbeiderforening.

25.10.2018

Fagforbundet sa ja til bussbransjeavtalen

63 prosent av Fagforbundets medlemmer stemte ja til bussbransjeavtalen mellom LO Stat/Nettbuss og Spekter.

27.04.2018

Kan bli buss-streik fra mandag 9. april

Hvis det ikke blir enighet i oppgjøret mellom LO Stat og Spekter innen 8. april, blir det streik blant ansatte i Nettbuss fra mandags morgen.

04.04.2018