Til hovedinnhold

Nyheter

Ingunn Reistad Jacobsen, leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk, deltok i panelsamtale om bussikkerhet under Kartellkonferansen.

– Vi må ta grep om bussikkerheten

På drøyt ti år har minst ti bussjåfører mistet livet i møteulykker. Sikkerhetskravene har vært helt fraværende, men nå er ting i ferd med å skje.

Bussbransjen arrangerer seminar under Busworld i Brussel i oktober

Bussjåførenes sikkerhet på agendaen i Norge og Europa

I Fagforbundet har tillitsvalgte og verneombud slått alarm om dårlig kollisjonsbeskyttelse for bussjåfører. Nå skal en samlet bussbransje til Brussel for å dra lasset sammen.

Ingunn Reistad Jacobsen og Harald Sehm fra Fagforbundet krevde rask handling fra samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i midten av bildet.

Samlet krav om økt bussikkerhet

Den tragiske bussulykken i Fredrikstad i romjula har nok en gang satt sikkerhet på buss på agendaen. Derfor møtte en samlet bussbransje samferdselsminister Jon– Ivar Nygård i dag, torsdag 2. februar.

Sikkerhet for bussjåfører må bli bedre nå! Vi vil ikke vente, sier Ove Solberg under minnemarkeringen etter bussulykken i Østfold.

Krever umiddelbar styrking av sikkerheten i buss

– Bussene som går på norske veier har elendig sikkerhet for sjåførene. Slik trenger det ikke å være, det er verken vanskelig eller dyrt å innføre strengere krav. Det haster, det må skje nå.

Fire personer står foran et skilt der det står "Sporveien", med en trikk i bakgrunnen

Tillitsmodell hos Sporveien har gitt resultater: – Blir stolt

Tillitsreformgruppa besøkte nylig Sporveien, som fortalte hvordan de har oppnådd resultater ved hjelp av tett samarbeid mellom ansatte, ledelse og politikere.

Svart økonomikonferansen 2022: De neste tusen dagene - storrengjøringa i arbeidslivet

Her kan du se svart økonomikonferansen 2022 digtialt!

18. mars 2022 inviterer Fagforbundet og NTL til den årlige Svart økonomikonferansen. Se den her digitalt.

Argumentasjon for egenregi

Yrkesseksjon samferdsel og teknisk har laget en samling av faglig argumentasjon for å drive tjenester med egne ansatte.

Presentasjoner fra Kollektivkonferansen

Fagforbundets Kollektivkonferanse ble avholdt på Kjeholmen 24-26 september. Her kan du laste ned presentasjoner som ble holdt av Snorre Lægran (Ruter) og Cato Hellesjø (Sporveien)

Bussjåferenes dag! Her representert ved hovedtillitsvalgt og leder Yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet Viken, Ove Solberg.

18. mars hyller vi bussjåførene

Mange av Fagforbundets medlemmer har fått fortjent ros for sin innsats under koronapandemien. Bussjåførene er ikke noe unntak, men likevel må de trekkes fram særskilt, på denne dagen, 18. mars - Bussjåførenes dag.

Stor streikevilje: Kenneth Steinar Bekkenes og Steinar Wangen, leder og nestleder i Fagforbundet Vy Drammen & omegn kjemper for yrket sitt: ? Vi holder ut fordi det er et trivelig yrke å være bussjåfør. Ingen dager er like. Du treffer mange folk og har et stort ansvar, sier Wangen.

Streiker ikke for småting

- Vi har ikke streika på 22 år, og vi streiker ikke for småting, sier tillitsvalgt i Fagforbundet Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Marit Sauge.

Riksmekler Mats W. Ruland har oppgaven med å føre partene til enighet i året bussbransjeoppgjør.

Bussmekling på overtid: Kan bli streik fra søndag

Det mekles på overtid i forhandlingene om ny bussbransjeavtale. Fristen gikk ut ved midnatt. Det er fare for streik fra søndag morgen.

Bussene er fremdeles preget av smitteverntiltak.

Hovedverneombud ville stenge busstilbud for å verne førerne

– Uten vernetiltak parkerer vi alle Vys busser i Møre og Romsdal. Dette var hovedverneombud i VY-buss, Harald Sehms klare melding til arbeidsgiver da bestillerselskapet Fram ville fjerne koronatiltak. Han ble hørt og tiltakene opprettholdt.

Illustrasjon.

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

Ole Roger Berg leder av faggruppe 1 kollektivtransport *** Local Caption *** \\FSRV-FOT02\Bildearkiv\Bilder\Bildearkiv 2008\Redaksjonen

Bussjåførene er forbannet foran lønnsoppgjøret. Det kan bli streik fra 4. mai

I år forventer bussjåførene et løft. Hvis ikke kan busser bli parkert over hele landet, lover Ole Roger Berg fra Fagforbundet buss og sporveisarbeideres forening i Trondheim til Fagbladet.

Gerd Eva Volden sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg til nytt AU er valgt.

Podcasten Brobyggerne er ute med ny episode om å lykkes

Frode og Frode, som lager podcast for LO Ingeniør, har møtt Ingebrigt Steen Jensen - fra Stabæk fotball - for å snakke om hva som kjennetegner de som lykkes.

TOGER INN: Fra venstre: NJF-nestleder Jane B Sæthre, leder i Lokmansforbundet, Rolf Jørgensen, NJF-leder Kjell Atle Brunborg, og NJF-sekretær Kjell Næss barer fanen "Din og min jernbane er ikke til salgs!" inn foran Stortinget under togstreiken.

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

Trygghet for alle: ­Kollisjonssikkerheten for sjåførene må bli bedre, krever tillitsvalgte i bransjen.

Fagforbundet utfordrer de rød-grønne om buss på anbud

Fagforbundet har sendt et brev til sendt Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG der forbundet ber partiene om å ta forslag om buss i egenregi inn i programmene til fylkestingsvalget.

Leserinnlegg forandret arbeidsdagen til bussjåfør

Bussjåfør Morten Waclawczyk fortvilte over gretne og mutte busspassasjerer. For å få ut frustrasjonen skrev han et innlegg i Adresseavisen. Dermed tok det helt av.

Fagforeningsleder Rune Aasen og konsernsjef i Sporveien Oslo AS, Cato Hellesjø.

Suksess da Oslo Sporveier ble slått sammen til ett selskap i kommunal regi

- Dette har vi klart sammen, og uten at det går på bekostning av lønn- og arbeidsvilkår for ansatte, sier Rune Aasen som er leder for Oslo Sporveiers arbeiderforening.

Oslo Sporveier på verdenstoppen i effektivitet: Fagforeningen forklarer suksessen med et samlet selskap i kommunal regi

Oslo Sporveier la om fra flere små til ett selskap som drives i kommunal regi. Motsatt av det regjeringen gjør med NSB. Det har gjort dem til et av de billigste og mest effektive transportselskapene i verden.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?