Til hovedinnhold

Nyheter

Renholdere.

Tre gratis webinarer for renholdere og vaskeriansatte i januar

Fagforbundet inviterer til tre faglige webinarer i januar – ett spesielt for deg som jobber i vaskeri og to for deg som jobber innenfor renhold. Sett av tiden og meld deg på i dag!

Årets renholder 2023, Eli Larsen, sammen med leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk nasjonalt, Ingunn Reistad Jacobsen, som delte ut prisen på vegne av Fagforbundet.

Årets renholder jobber i Rogaland fylkeskommune

Mandag 4. desember, på renholdernes dag, ble Eli Larsen i Rogaland fylkeskommune tildelt prisen «Årets renholder» for 2023.

Pensjons­ekspert i Fagforbundet, Steinar Fuglevaag, forklarer de nye pensjonsreglene for de med særaldersgrenser.

Webinarer om særalderspensjon

Har du spørsmål om særalderspensjon etter at det på sensommeren ble enighet i forhandlingene om pensjonsreglene? Da bør du få med deg våre to nye webinarer.

Ledige studieplasser på Facility Management i organisasjoner til høsten

Det er fortsatt er mulig å melde seg på høstens FM-emne Facility Management i organisasjoner på Handelshøyskolen ved OsloMet. Universitetet foretar løpende opptak fram til 20. august, men avslutter før om de 60 studieplassene er fylt opp.

AOF tilbyr gratis teori til fagbrev for de som bor i Viken fylkeskommune

Hvis du ønsker å ta fagbrev for å få dokumentert hva du kan, er teori til fagbrev første steg på veien. Nå tilbyr AOF det gratis for deg som har adresse i Viken fylkeskommune og har nok relevant praksis.

Kursstige bad våren 2023

Bad, Park og Idrett kjører tre av modulene i kursstigen for badeansatte våren 2023. Alle kursene avholdes i Drammen. Som medlem i Fagforbundet får du redusert pris.

Internasjonale faresymboler.

Renholdskjemi og HMS

Renholdere, vaskeriansatte og andre yrkesgrupper som utfører renhold, håndterer i større eller mindre grad renholdskjemikalier. Da er det viktig å ha kunnskap om hvordan du ivaretar helsen og sikkerheten til deg selv og andre. I denne gratis e-læringen lærer du hvordan du bruker renholdskjemikalier på en trygg og hensiktsmessig måte.

AOF Fagskolen lanserer fagskole­utdanning i renholds­ledelse i Stavanger

Påmeldingsfrist er 21. februar. Utdanningen passer for renholds­operatører, bygg­driftere eller vaskeri­operatører. Studiet tas på deltid over 2 år. Fullført utdanning gir 60 studiepoeng og tittelen «Fagskolegrad».

Renholdere på en videregående skole.

AOF tilbyr «Yrkesnorsk Renhold – Virtuelt klasserom» med oppstart 16. februar

Målgruppen er arbeidstakere innen renhold som ønsker å øke sine ferdigheter i norske yrkesspesifikke ord og uttrykk. Kurset gir deltakeren en innføring i lover- og regler og generelt arbeidsrelaterte oppgaver innenfor renholdsbransjen.

Foto: Fagforbundet, High and Low Studios.

Relevant videreutdanning for renholdere og vaskeriansatte

Er du renholder eller vaskeriansatt med fagbrev og ønsker å ta videreutdanning? Da kan du ta en titt på oversikten under, hvor vi har forsøkt å samle så mange som mulig av alternativene som finnes.

Ellen Nygard er fagansvarlig for studietilbudet i Facility Management på Handelshøyskolen ved OsloMet.

OsloMet har ledige plasser på Facility Management i vår

Emnet Pedagogisk ledelse og ressursutvikling innen Facility Management (FM) egner seg for ledere som ønsker å gi sine medarbeidere innen renhold, vaskeri og byggdrift opplæring og motivasjon til å lære hele livet. Søknadsfrist er 20. januar.

Halvparten av sykefraværet i renholdsbransjen kan skyldes arbeidet

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) mener at en stor del av fraværet kan forebygges ved å skape et sunnere arbeidsmiljø. Verktøyet «En bra dag på jobb» kan hjelpe arbeidsplasser i renholdsbransjen med å finne tiltakene som virker.

Årets renholder 2022, Zeeshan Mohammad Shafique, sammen med leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk nasjonalt, Ingunn Reistad Jacobsen, som delte ut prisen på vegne av Fagforbundet. Her står de foran en av Sporveiens splitter nye trikker.

Årets renholder jobber i Sporveien Trikken

Mandag 5. desember, på renholdernes dag, ble Zeeshan Mohammad Shafique i Sporveien Trikken tildelt prisen «Årets renholder» for 2022.

Husk Renholdernes dag på mandag

Renholdernes dag arrangeres første mandag i desember hvert år – i år er det mandag 5. desember. Dagen er en gylden anledning til å vise at den viktige jobben renholderne legger ned, settes pris på.

Landskonferansen 2022: Delegatene fra samferdsel og teknisk vil sikre særaldersgrensene.

Fagforbundet fortsetter kampen for god særalderspensjon

Delegatene fra samferdsel og teknisk vedtok å styrke Fagforbundets politikk for særaldersgrenser da de var samlet på Landskonferansen 2022.

Kurs i Vaskeriteknikk 1 i Oslo i oktober og i Bergen i november

Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn (NVK) inviterer til kurs i Vaskeriteknikk 1 i Oslo 13.-14.oktober og i Bergen 8.-9.november.

Nominer årets renholder 2022!

Kom med forslag til årets renholder

Har du en kollega, noen du kjenner, noen du har hørt om, som utmerker seg i jobben sin som renholder? Som fortjener ekstra oppmerksomhet? Nå kan du sende inn forslag på kandidater til årets renholder - fristen er 9. september.

Gratis eksamensforberedende kurs for praksiskandidater i vaskerifaget

Dette er en super mulighet for deg som jobber på vaskeri og ønsker å ta fagbrev! Det er Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn (NVK) som arrangerer kurset, som i hovedsak foregår ukentlig på Teams i tillegg til en fysisk samling på to dager.

Renholderundersøkelsen: Hvordan står det til med renholderne våre?

I vår gjennomførte Fagforbundet, i samarbeid Norsk arbeidsmandsforbund (NAF) og Norsk tjenestemannslag (NTL), en renholderundersøkelse. Den gir innblikk i renholdernes arbeidshverdag og vilkår, yrkesstolthet og erfaringer under pandemien.

Renholder utfører vindusvask på sykehus.

Meld deg på Sykehuskonferansen 2022

Fagforbundets sykehuskonferanse arrangeres i år som tre webinarer. Tillitsvalgte, medlemmer og andre interesserte er velkomne til å melde seg på.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?