Til hovedinnhold

Nyheter

Foto: Fagforbundet, High and Low Studios.

Gratulerer med dagen, alle renholdere!

Mandag 7. desember er Renholdernes dag. Fagforbundet gratulerer alle renholdere og vaskeriansatte med dagen. Uten dere stopper Norge opp.

Ranveig Bjønnes, gjenvalgt leder i Fagforbundets Pensjonistutvalg i Østfold

Unni Valland fra Kvam er årets renholder

Unni Valland fra Kvam kommune er kåret til landets beste renholder. 3. desember ble hun hedret av kolleger og Fagforbundets ledelse, og ser nå fram til lang og tvungen juleferie.

Husk Renholdernes dag på mandag

Renholdernes dag arrangeres første mandag i desember hvert år – i år er det mandag 5. desember. Dagen er en gylden anledning til å vise at den viktige jobben renholderne legger ned, settes pris på.

Vil du studere Facility Management?

Våren 2022 tilbyr OsloMet emnet "Pedagogisk ledelse og ressursutvikling innen Facility Management" som gir nyttig kompetanse til ledere/kommende ledere innen både renhold og vaskeri. Søk innen 24. januar.

Argumentasjon for egenregi

Yrkesseksjon samferdsel og teknisk har laget en samling av faglig argumentasjon for å drive tjenester med egne ansatte.

Illustrasjon.

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

Webinar 2. mars: Fem tips til valg av fagskole

Utdanning.no, Karriereveiledning.no og Samordna opptak inviterer til webinar 2.mars kl. 19.00.

Årets renholder Sriskantharajah Rajagopal gratulerers av Stein Guldbrandsen, leder Yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet.

Rajah er årets renholder-10493

Fagforbundet har kåret årets renholder, han heter Sriskantharajah Rajagopal og er fra Oslo. Kollegene kaller ham Rajah. Han er renholdsleder og tillitsvalgt i Fagforbundet.

Stolt: ? Dette diplomet skal henge slik at jeg ser det hver dag, sier årets renholder, Sølvi Kristensen.

Sølvi kjemper for kollegaene og ble kåret til årets renholder

Årets renholder 2017 er fra Steigen og heter Sølvi Kristensen! Av 130 nominasjoner på 90 renholdere, pekte Kristensen seg ut som en klar vinner - se hvorfor.

Kurs i Vaskeriteknikk 1 i Oslo i oktober og i Bergen i november

Norske Vaskeriers Kvalitetstilsyn (NVK) inviterer til kurs i Vaskeriteknikk 1 i Oslo 13.-14.oktober og i Bergen 8.-9.november.

Foto: Fagforbundet, High and Low Studios.

Gratis webinar om ny standard for renhold i helse- og omsorgsinstitusjoner

27. oktober inviterer Standard Norge til et frokostmøte hvor du kan høre mer om standarden NS 6600 Ledelsessystemer for renhold i helse- og omsorgstjenester.

Internasjonale faresymboler.

Renholdskjemi og HMS

Renholdere, vaskeriansatte og andre yrkesgrupper som utfører renhold, håndterer i større eller mindre grad renholdskjemikalier. Da er det viktig å ha kunnskap om hvordan du ivaretar helsen og sikkerheten til deg selv og andre. I denne gratis e-læringen lærer du hvordan du bruker renholdskjemikalier på en trygg og hensiktsmessig måte.

Renholderundersøkelsen: Hvordan står det til med renholderne våre?

I vår gjennomførte Fagforbundet, i samarbeid Norsk arbeidsmandsforbund (NAF) og Norsk tjenestemannslag (NTL), en renholderundersøkelse. Den gir innblikk i renholdernes arbeidshverdag og vilkår, yrkesstolthet og erfaringer under pandemien.

Årets renholder 2022, Zeeshan Mohammad Shafique, sammen med leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk nasjonalt, Ingunn Reistad Jacobsen, som delte ut prisen på vegne av Fagforbundet. Her står de foran en av Sporveiens splitter nye trikker.

Årets renholder jobber i Sporveien Trikken

Mandag 5. desember, på renholdernes dag, ble Zeeshan Mohammad Shafique i Sporveien Trikken tildelt prisen «Årets renholder» for 2022.

Renholdere på en videregående skole.

AOF tilbyr «Yrkesnorsk Renhold – Virtuelt klasserom» med oppstart 16. februar

Målgruppen er arbeidstakere innen renhold som ønsker å øke sine ferdigheter i norske yrkesspesifikke ord og uttrykk. Kurset gir deltakeren en innføring i lover- og regler og generelt arbeidsrelaterte oppgaver innenfor renholdsbransjen.

Foto: Fagforbundet, High and Low Studios.

Relevant videreutdanning for renholdere og vaskeriansatte

Er du renholder eller vaskeriansatt med fagbrev og ønsker å ta videreutdanning? Da kan du ta en titt på oversikten under, hvor vi har forsøkt å samle så mange som mulig av alternativene som finnes.

Renhold

Digitalt kurs - Renhold i Kursstige BAD 9. juni – 11. juni

Bad, Park og Idrett arrangerer digitalt kurs i Renhold i Kursstige BAD 9. juni-11. juni. Påmeldingsfrist er 28. mai.

De tekniske tjenestene, som innbyggerne sjelden ser og ofte tar for gitt, utgjør selve grunnmuren i velferdssamfunnet (Foto: Fagforbundet, High and Low Studios).

Statsbudsjettet kan ramme essensielle tjenester

Overføringene til kommunene i forslaget til statsbudsjett for 2021 gir ingen grunn til jubel. En vekst i kommunenes frie inntekter på 2 milliarder er historisk svakt. Det kommer til å påvirke kommunenes budsjettarbeid og kan gjøre innbyggerne mindre trygge.

Årets renholder Sriskantharajah Rajagopal gratulerers av Stein Guldbrandsen, leder Yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Fagforbundet.

Rajah er årets renholder

Fagforbundet har kåret årets renholder, han heter Sriskantharajah Rajagopal og er fra Oslo. Kollegene kaller ham Rajah. Han er renholdsleder og tillitsvalgt i Fagforbundet.

AOF Fagskolen lanserer fagskole­utdanning i renholds­ledelse i Stavanger

Påmeldingsfrist er 21. februar. Utdanningen passer for renholds­operatører, bygg­driftere eller vaskeri­operatører. Studiet tas på deltid over 2 år. Fullført utdanning gir 60 studiepoeng og tittelen «Fagskolegrad».

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?