Nyheter

FNs spesialrapportør Michael Lynk ber regjeringen gjøre mer for å ansvarliggjøre Israel

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i okkuperte Palestina, Michael Lynk, berømmer utenriksminister Ine Eriksen Søreides fordømmelser av okkupasjonen i FNs sikkerhetsråd, men mener at den norske regjeringen må gjøre langt mer både for å ansvarliggjøre Israel for å bryte folkeretten, og selv ta konsekvensene av at bosettingene strider mot internasjonal lov.

Tirsdag, 6. Juli 2021

Israel må betale for gjenoppbyggingen av Gaza

Fagforbundets landsstyre oppfordrer den norske regjeringa til å ta en aktiv rolle for å stille Israel økonomisk ansvarlig for de massive ødeleggelsene som har rammet sivile, infrastruktur og offentlige tjenester under Gazakrigen i mai.

Mandag, 14. Juni 2021

Gla’ nyhet fra barnebyen: Ansatte fullvaksinert i juni

Alle ansatte i barnebyen, skolen, barnehagen og lokalsamfunnsprogrammet har mottatt sin første vaksinedose mot Covid-19, og andre dose blir satt i løpet av juni. Dette er svært gode nyheter. Barna i Oslohuset og SOS-mor Mariana har sendt en hilsen til Fagforbundet og ønsker alle en koronafri sommerferie.

Tirsdag, 8. Juni 2021

Bli med på solsikkekonkurranse

I år har vi tenkt å gjennomføre en konkurranse blant alle faste bidragsytere og Fagforbundets regionskontorer. Bli med på å synliggjøre engasjementet for Fagforbundets SOS-barneby, skape entusiasme gjennom aktiviteter og gjøre noe morsomt sammen. Og dyrker dere mange nok, kan dere selge disse til inntekt for barnebyen i Huambo.

Tirsdag, 1. Juni 2021

Norsk Folkehjelp og Fagforbundet jubler: Viktig skritt i riktig retning

I går kom nyheten om at Statens pensjonsfond utlandet (oljefondet) stenger ute tre selskap grunnet menneskerettighetsbrudd og brudd på siviles rettigheter. To av disse er knyttet til de ulovlige bosettingene på Vestbredden.

Torsdag, 20. Mai 2021

Fagforbundet/Norsk Folkehjelp: Sivile kan aldri være et mål og må beskyttes. Bombingen må stanse nå!

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp tar sterk avstand fra angrep på sivile fra alle parter. Sivile skal aldri være et mål og må beskyttes. Den eneste måten å effektivt stanse sivile lidelser på er å stoppe bombingen umiddelbart.

Søndag, 16. Mai 2021

Fordøm volden mot palestinerne, og trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Det som begynte med nok en fordrivelse av fire familier til fordel for ulovlige bosettere i Sheikh Jarrah-nabolaget i Jerusalem, har nå eskalert til rakettangrep med flere titalls drepte sivile og flere hundre skadede, de aller fleste på palestinsk side.

Tirsdag, 11. Mai 2021

Fordøm volden mot palestinerne, og trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Det som begynte med nok en fordrivelse av fire familier til fordel for ulovlige bosettere i Sheikh Jarrah-nabolaget i Jerusalem, har nå eskalert til rakettangrep med flere titalls drepte sivile og flere hundre skadede, de aller fleste på palestinsk side.

Tirsdag, 11. Mai 2021

SOS-mor Cecilia gleder seg til nye barn

I Fagforbundets SOS-barneby i Angola er det nå to SOS-mødre som venter på å ta imot nye barn. En av dem er SOS-mor Cecilia i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane-huset.

Mandag, 10. Mai 2021

Oljepengene i okkupasjonen

En gjennomgang Norsk Folkehjelp og Fagforbundet har gjort av oljefondets beholdninger, viser at fondet er investert i 64 selskaper som tjener på, og dermed støtter opp om, den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina.

Søndag, 9. Mai 2021

Oljefondkampanjen - bli med på e-postkampanje

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp har gått igjennom oljefondets beholdninger og funnet at 64 selskaper i fondet har virksomhet som medvirker til den israelske okkupasjonen. I en felles kampanje ønsker organisasjonene å få slutt på norsk støtte til Israels okkupasjon av de palestinske områdene. Her kan du bidra med din underskrift!

Fredag, 7. Mai 2021

Avsløringene om SOS-barnebyer omfatter ikke Fagforbundets barneby i Angola

I kjølvannet av avsløringene om overgrep og korrupsjon i SOS-barnebyer, har Fagforbundet blitt forsikret om at det ikke gjelder vår egen barneby i Angola. - Det er viktig at det blir ryddet opp internasjonalt så raskt som det gjøres nå, så vi kan vite at alle barn i SOS- barnebyer sine programmer kan være like trygge som barna i Fagforbundets barneby, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Torsdag, 6. Mai 2021

Oljefondet investerer våre felles sparepenger i okkupasjonen av Palestina

En gjennomgang av oljefondets beholdninger gjort av Fagforbundet og Norsk Folkehjelp, viser at fondet er investert i 64 selskaper med virksomhet knyttet til den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina. Investeringene er på over 165 milliarder.

Mandag, 3. Mai 2021

ITUC fordømmer utnyttelse av palestinske arbeidere

International Trade Union Confederation (ITUC), som representerer 200 millioner fagorganiserte i 163 land, lanserte i april rapporten Workers’ rights in Crisis som avdekker systematisk utnyttelse av palestinske arbeidere i Israel og de folkerettsstridige bosettingene på Vestbredden. ITUC kaller arbeidsforholdene for dehumaniserende og skandaløse.

Tirsdag, 20. April 2021

Fagorganiserte i front i Myanmar

Den 1. februar i år gjennomførte de militære et statskupp i Myanmar, tidligere Burma. Det har vært mange reportasjer i media om motstand mot kuppet, men fagbevegelsens rolle har vært veldig underkommunisert.

Søndag, 11. April 2021

Søk om midler til solidaritetsarbeid

Nå kan fagforeninger og forbundsregioner søke om midler til egne solidaritetsprosjekter.

Fredag, 12. Mars 2021

Milla: Barnebyens første sykepleier

I 2012 tok Fagforbundets SOS-barneby imot Milla. Hos SOS-mor Demilda i Østfoldhuset fikk tolvåringen et trygt hjem, omsorg og kjærlighet. På kort tid ble hun storesøster for ni gutter og jenter i sitt nye hjem. Storesøsterrollen har hun taklet bra og hun forteller at hun har et godt forhold til alle søsknene.

Torsdag, 4. Februar 2021

Såper og masker i bekjempelse av Covid-19

SOS-barnebyer Angola har fått støtte fra Fagforbundets utviklingsfond for barnebyen i Huambo til å sette i gang Covid-19 tiltak i de tre SOS-barnebyene i tre provinser i Angola og de nærliggende landsbyene.

Tirsdag, 12. Januar 2021

Sterke reaksjoner mot CAF

31 palestinske og europeiske menneskerettighetsorganisasjoner, nettverk og fagforbund krever i et felles brev og rapport til FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) at det baskiske selskapet Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) blir inkludert i FNs database over selskaper som er involvert i de folkerettsstridige bosettingene.

Fredag, 18. Desember 2020

Solidaritet med palestinske arbeidere

Den militære okkupasjonen og de facto annekteringen av Vestbredden og blokaden av Gaza undergraver det palestinske arbeidsmarkedet, arbeidstakernes rettigheter og den palestinske økonomien.

Torsdag, 10. Desember 2020