Nyheter

Solsikker til fryd og glede

Barnebyens første solsikkekonkurranse er over og vi kan konstatere at det har blitt dyrket solsikker i hager over det ganske land. Takk til alle som har sendt inn bilder.

13.10.2021

Ismail Ziada to the Dutch court: “Don't fail me. Don't fail justice”.

Ismail Ziada’s fight for justice was fought in a Dutch court of appeals last week. He is one of many victims of Israel’s war crimes. Ziada claims damages in a civil dispute for the murder of six of his family members during Israel’s attack on Gaza on 20 July 2014. In May this year, civilians were again killed during the bombing of Gaza. Civilians will continue to get killed during Israeli attacks if those who are responsible never are held to account.

12.10.2021

Ny barnebykontakt i Fagforbundet Rogaland

Vi ønsker Monika Schrøder velkommen som ny barnebykontakt for regionen. Hun tar over vervet etter barnebyentusiasten Synnøve Haugland som har blitt pensjonist. Monika Schrøder har vært aktiv i Fagforbundet siden 2008, og har hatt verv som verneombud, plasstillitsvalgt, yrkesseksjonsleder for kontor og administrasjon, nestleder, leder, kasserer og sekretær i lokalforeningen sin. Hun har vært leder for yrkesseksjon kontor og administrasjon i Fagforbundet Rogaland, og er nå nestleder i forbundsregionen.

07.10.2021

Oljefondet må slutte å investere i den israelske okkupasjon

En fersk rapport avslører at Oljefondet har investert over 11 milliarder i ulovlige israelske bosettinger. – Oljefondet forvalter våre felles sparepenger og investerer samtidig i selskaper i ulovlige israelsk bosettinger. Dette undergraver folkeretten og må stoppes øyeblikkelig, sier Stein Guldbrandsen.

28.09.2021

Ismail Ziada til nederlandsk domstol: "Ikke svikt meg. Ikke svikt rettferdigheten"

Ismail Ziadas kamp for rettferd ble kjempet i nederlandsk lagmannsrett i forrige uke. Han er en av mange ofre for Israels krigsforbrytelser. Ziada krever erstatning i et sivilt søksmål for drapet på seks familiemedlemmer under Israels angrep på Gaza 20. juli 2014. I mai i år ble nye sivile drept under bombingen av Gaza. Sivile vil fortsatt bli drept i israelske angrep dersom de ansvarlige aldri blir stilt til ansvar.

27.09.2021

Ziadasaken illustrerer den urett som rammer alle palestinere

Ziadafamilien mistet 6 familiemedlemmer 20. juli 2014 da hjemmet ble bombet til grus. Ismail Ziada som er palestinsk-nederlandsk anla erstatningssøksmål i 2019 mot tidligere generalsjef for de israelske væpnede styrkene, Benny Gantz, og tidligere sjef for det israelske luftvåpenet, Amir Eshel. Tingretten i Haag ga Gantz og Eshel i 2020 medhold i at de har funksjonell immunitet mot påtale for nederlandsk domstoler ettersom de påståtte handlingene ble utført i samsvar med deres offisielle plikter. Retten avviste saken. Ziada har med internasjonal støtte anket og saken kommer opp for lagmannsretten i Haag 23. september.

22.09.2021

Kreativt prosjekt i Fagforbundets SOS-barneby under koronapandemien

Fagforbundet besøker barnebyen i Huambo annet hvert år, men pandemien satt en effektiv stopper for delegasjonen som var planlagt i 2020. 2021 har heller ikke gitt noen muligheter for å få våre jevnlige oppdateringer og møter med de ansatte og barna. Fagforbundet fikk derfor ideen om et fotoprosjekt for et knippe ungdommer for å gi oss inntrykk av hvordan livet i barnebyen er.

03.09.2021

FNs spesialrapportør Michael Lynk ber regjeringen gjøre mer for å ansvarliggjøre Israel

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i okkuperte Palestina, Michael Lynk, berømmer utenriksminister Ine Eriksen Søreides fordømmelser av okkupasjonen i FNs sikkerhetsråd, men mener at den norske regjeringen må gjøre langt mer både for å ansvarliggjøre Israel for å bryte folkeretten, og selv ta konsekvensene av at bosettingene strider mot internasjonal lov.

06.07.2021

Israel må betale for gjenoppbyggingen av Gaza

Fagforbundets landsstyre oppfordrer den norske regjeringa til å ta en aktiv rolle for å stille Israel økonomisk ansvarlig for de massive ødeleggelsene som har rammet sivile, infrastruktur og offentlige tjenester under Gazakrigen i mai.

14.06.2021

Gla’ nyhet fra barnebyen: Ansatte fullvaksinert i juni

Alle ansatte i barnebyen, skolen, barnehagen og lokalsamfunnsprogrammet har mottatt sin første vaksinedose mot Covid-19, og andre dose blir satt i løpet av juni. Dette er svært gode nyheter. Barna i Oslohuset og SOS-mor Mariana har sendt en hilsen til Fagforbundet og ønsker alle en koronafri sommerferie.

08.06.2021

Bli med på solsikkekonkurranse

I år har vi tenkt å gjennomføre en konkurranse blant alle faste bidragsytere og Fagforbundets regionskontorer. Bli med på å synliggjøre engasjementet for Fagforbundets SOS-barneby, skape entusiasme gjennom aktiviteter og gjøre noe morsomt sammen. Og dyrker dere mange nok, kan dere selge disse til inntekt for barnebyen i Huambo.

01.06.2021

Norsk Folkehjelp og Fagforbundet jubler: Viktig skritt i riktig retning

I går kom nyheten om at Statens pensjonsfond utlandet (oljefondet) stenger ute tre selskap grunnet menneskerettighetsbrudd og brudd på siviles rettigheter. To av disse er knyttet til de ulovlige bosettingene på Vestbredden.

20.05.2021

Fagforbundet/Norsk Folkehjelp: Sivile kan aldri være et mål og må beskyttes. Bombingen må stanse nå!

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp tar sterk avstand fra angrep på sivile fra alle parter. Sivile skal aldri være et mål og må beskyttes. Den eneste måten å effektivt stanse sivile lidelser på er å stoppe bombingen umiddelbart.

16.05.2021

Fordøm volden mot palestinerne, og trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Det som begynte med nok en fordrivelse av fire familier til fordel for ulovlige bosettere i Sheikh Jarrah-nabolaget i Jerusalem, har nå eskalert til rakettangrep med flere titalls drepte sivile og flere hundre skadede, de aller fleste på palestinsk side.

11.05.2021

Fordøm volden mot palestinerne, og trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Det som begynte med nok en fordrivelse av fire familier til fordel for ulovlige bosettere i Sheikh Jarrah-nabolaget i Jerusalem, har nå eskalert til rakettangrep med flere titalls drepte sivile og flere hundre skadede, de aller fleste på palestinsk side.

11.05.2021

SOS-mor Cecilia gleder seg til nye barn

I Fagforbundets SOS-barneby i Angola er det nå to SOS-mødre som venter på å ta imot nye barn. En av dem er SOS-mor Cecilia i Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane-huset.

10.05.2021

Oljepengene i okkupasjonen

En gjennomgang Norsk Folkehjelp og Fagforbundet har gjort av oljefondets beholdninger, viser at fondet er investert i 64 selskaper som tjener på, og dermed støtter opp om, den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina.

09.05.2021

Oljefondkampanjen - bli med på e-postkampanje

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp har gått igjennom oljefondets beholdninger og funnet at 64 selskaper i fondet har virksomhet som medvirker til den israelske okkupasjonen. I en felles kampanje ønsker organisasjonene å få slutt på norsk støtte til Israels okkupasjon av de palestinske områdene. Her kan du bidra med din underskrift!

07.05.2021

Avsløringene om SOS-barnebyer omfatter ikke Fagforbundets barneby i Angola

I kjølvannet av avsløringene om overgrep og korrupsjon i SOS-barnebyer, har Fagforbundet blitt forsikret om at det ikke gjelder vår egen barneby i Angola. - Det er viktig at det blir ryddet opp internasjonalt så raskt som det gjøres nå, så vi kan vite at alle barn i SOS- barnebyer sine programmer kan være like trygge som barna i Fagforbundets barneby, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

06.05.2021

Oljefondet investerer våre felles sparepenger i okkupasjonen av Palestina

En gjennomgang av oljefondets beholdninger gjort av Fagforbundet og Norsk Folkehjelp, viser at fondet er investert i 64 selskaper med virksomhet knyttet til den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina. Investeringene er på over 165 milliarder.

03.05.2021