Til hovedinnhold

Nyheter

Europeisk fagbevegelse oppfordrer til våpenembargo mot Israel

Europeisk fagbevegelse oppfordrer til våpenembargo mot Israel

Fagforbundet og Industi Energi er blant de over 40 fagforbund og fagforeninger som oppfordrer europeiske land til å innføre våpenembargo mot Israel. Forbundene peker på avgjørelsen i Den internasjonale domstolen 26. januar om plausibelt folkemord i Gaza også har betydning for tredjestater, og å følge oppfordring i februar fra et stort antall FN-eksperter om å stoppe umiddelbart våpeneksporten til Israel.

Kristin Gjerløw er strålende fornøyd med syv nye faste givere til Fagforbundets SOS-barneby i Angola.

Ny barnebykontaktperson for Fagforbundet Østfold

Kristin Gjerløw har tatt over oppgaven som barnebykontakt i Fagforbundet Østfold og kan allerede glede seg over syv nye bidragsytere på representantskapet i nye Østfold i mars. Fra før av har fylket 278 faste givere

Vann for fred - verdens vanndag 22. mars

Verdens vanndag - vann for fred

22. mars markeres verdens vanndag. Årets internasjonale tema er Water for Peace – vann for fred.

Kvinner i Gaza.

Norge må øke presset mot Israel og USA

Fagforbundets landsstyre er forferdet over at det internasjonale samfunnet ikke har maktet å sette en stopper for krigen i Gaza, som nå går inn i sin sjette måned. Alle virkemidler må settes inn for å stanse krigen, sier Fagforbundets landsstyre i en uttalelse 14. mars.

Bombekrater i Gaza.

Ufattelige lidelser i Gaza

Azzam Alsaqqa (38) jobber for Norsk Folkehjelp i Gaza, hvor han har bodd hele livet. Han har flyktet fra hjemmet sitt i Gaza by til Rafah, hvor han bor i et hus sammen med 50 slektninger. – Det som skjer nå er hinsides alt vi noen gang kunne ha forestilt oss, sier han.

Leder av Fagforbundet, Mette Nord, og leder i Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen.

Viktig signal fra regjeringen om handel med ulovlige bosettinger

Regjeringen kom torsdag med en offisiell anbefaling til norske selskap om å unngå handel og næringsvirksomhet med og i de ulovlige israelske bosettingene. – Dette er strålende, og noe vi i Norsk Folkehjelp har jobbet for siden 2009 sammen med Fagforbundet, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen.

Marte Sofie Thorbjørnsen gleder seg til oppgaven som barnebykontakt for Fagforbundet Ung

Ny barnebykontakt for Fagforbundet Ung

Fagforbundet Ung har siden 2021 hatt en egen kontaktperson for Fagforbundets SOS-barneby i Angola. Marte Sofie Thorbjørnsen er klar til å ta fatt på oppgaven etter Vebjørn Stigen som nå er barnebykontakt for Fagforbundet Telemark.

Fuad Abu Saif, generaldirektør for Union of Agriculture Work Committees (UAWC).

Sult tar flere og flere liv i Gaza – være med på å støtte Fagforbundets Gaza-sulter innsamling

Fuad Abu Saif, generaldirektør for Union of Agriculture Work Committees (UAWC) ber om økt innsats for Gazas befolkning. Situasjonen er kritisk.

SOS-mor Cristina har blitt pensjonist etter fantastisk innsats i barnebyen.

Medisinstudenten som ble SOS-mor i Rogalandshuset

Fagforbundet Rogaland har fulgt med det såkalte «Rogalandhuset» i barnebyen helt siden åpningen i 2010. SOS-mor Cristina har blitt et kjært ansikt. 14 år etter at Fagforbundet traff henne for første gang, blir hun nå pensjonist. Hun kan se tilbake på mange begivenhetsrike år og stunder med ungene i SOS-huset. Hun har også utvilsomt satt sitt preg på barnebyen da alle de tolv SOS-familiehusene lå samlet.

Toril Herigstad

Ny barnebykontakt for Fagforbundet Rogaland

Torill H. Herigstad tar over som barnebykontakt for Fagforbundet Rogaland. Torill er leder for Yrkesseksjon helse og sosial, og har hatt et langvarig engasjement for barnebyen. Hun har fulgt SOS-mor Cristina og «Rogalandshuset» helt fra starten og er imponert over familiehusene.

Fuad Abu Saif, leder for Union of Ag­ri­cul­tur­al Work Com­mit­tees (UAWC)

Avlinger går tapt mens Gaza sulter

Nesten halvparten av dyrkbar jord i Gaza er ødelagt, og avlinger råtner mens Gaza står overfor en sultkatastrofe. Krigen i Gaza har pågått i over 100 dager med katastrofale følger for palestinske bønder og fiskere, og resten av befolkningen i Gaza.

SOS-skolen i Huambo har nå 1907 elever.

Fagforbundets SOS-barneby på full fart inn i framtiden

Siden forrige nyhetsbrev har det skjedd store forandringer i Huambo. SOS-barnebyers internasjonale strategi, om å satse i større grad på alternativ omsorg og flytte SOS-familier fra barnebyen og inn i boligstrøk i Huambo by og landsbyene, har gått fortere enn forventet.

Skjermdump fra Oljefondkampanjen til Fagforbundet og Norsk Folkehjelp.

Fagforbundet berømmer Oljefondets ekskludering av Delek Group Ltd

Fagforbundet berømmer Oljefondets beslutning om å ekskludere Delek Group, og oppfordrer til at alle selskapene i fondets portefølje som bidrar til folkerettsbrudd, ekskluderes.

Hele landet for fred i Gaza

Massemobilisering for Gaza 16. desember

Lørdag 16. desember blir det massemobilisering for fred i Gaza, med arrangementer flere steder i landet.

Skjermdump fra Bankkampanjen.

Oljefondet, DNB og Folketrygdfondet investerer massivt i selskaper involvert i den israelske okkupasjonen

For tredje år på rad viser koalisjonen Don't Buy Into Occupation (DBIO) sin nyeste rapport at 776 europeiske finansinstitusjoner har gitt milliarder i lån og tegningsgarantier og har aksjer og obligasjoner i 51 selskap som medvirker til grove brudd på menneskerettigheter og folkeretten i Palestina.

Verdenssamfunnet har en moralsk plikt til å sørge for at bombingen stopper og til å legge grunnlaget for en varig fred i Midtøsten.

Stopp massedrapene på barn og sivile i Gaza!

Krigen mellom Israel og Hamas har pågått i over to måneder, med massedrap, massive ødeleggelser og enorme lidelser for sivilbefolkninga. Angrepet fra Hamas på Israel 7. oktober tok livet av mer enn 1.200 uskyldige mennesker. Nå rammer Israels bombing av Gaza sivile kvinner, menn og barn.

Solidaritetsdag på overtid: Forbundsstyret i Fagforbundet krever handling.

Fagforbundet krever handling – nok er nok

På FNs internasjonale solidaritetsdag med Palestina heiser Fagforbundet det palestinske flagget. Det haster med konkrete tiltak for å ikke bare stoppe den pågående krigen mellom Israel og Hamas, men like mye å få en endelig slutt på den israelske okkupasjonen av Palestina.

FriFagbevegelse 25.11.2034

Fagforbundet krever våpenembargo

Israel bomber Gaza med F-35-jagerfly med deler fra ni norske selskaper. FN melder at over 14 000 er drept av bombene siden 7. oktober. To tredjedeler av dem er kvinner og barn. I tillegg er sykehus, ambulanser, FN- skoler, moskeer, kirker og bakerier truffet av bombene, og et stort antall helsepersonell og journalister er drept.

Fagforbundets delegasjon som skulle ha reist til Palestina i høst. Trond Finstad (t.h), Chis Marius Thorsen, Knut Remi Heimvik, Cathrin Snare, Are Stranden, Norsk Folkehjelp, Lars Helgerud (t.v, nederst rad), Renate Skogeng Antonsen, Maria Nilsen Aksberg, Helene H. Skeibrok og Ingunn Eriksen bak kameraet.

Krigen i Gaza: Et kall til handling

Fagforbundets delegasjon til Palestina ble avlyst på grunn av krigen i Gaza. Hjemme sitter våre Palestina-ambassadører og politisk ledelse og kjenner på den samme fortvilelse og avmakt som store deler av resten av verden. De maner likevel til handling.

Panelsamtale på seminar om Oslo-avtalen 30 år.

Samlet for Palestina i Oslo

Mandag 20. november var Fagforbundet medarrangør på seminaret «From Occupation and War to Freedom and Justice – Israel and Palestine 30 years after the Oslo accords». Seminaret har vært planlagt i lengre tid, men det var til et dystert bakteppe at storsalen i Oslos hovedbibliotek samlet eksperter fra både innland og utland denne uka.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?