Søk etter nyheter

Frisørene er spent på omfanget av «kontantstøtten»

- Dette har både arbeidsgivere og selvstendige frisører ventet på, sier leder for Frisørenes fagforening i Fagforbundet, Vivian Jacobsen, i en kommentar til dagens krisepakke fra regjeringa. Samtidig er hun spent på hvilke kriterier som ligger i bunn.

27.03.2020

Sier nei til permitteringer i private barnehager

I en felles erklæring har arbeidstakerorganisasjonene og Private barnehagers landsforbund (PBL) blitt enige om at de ikke skal ha permitteringer i barnehagene som er medlemmer av PBL, dette er det store flertallet av de private barnehagene.

26.03.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Fagforbundets barneby forberedt på korona

Fagforbundets SOS-barneby i Angola innfører i likhet med barnebyer over hele verden smitteforebyggende tiltak. De følger rådene fra WHO og lokale myndigheter. Nasjonaldirektør for SOS barnebyer i Angola, Afonso Castro er bekymret for barna.

Avtale for å unngå permitteringer i Posten Norge

Fagforbundet og Posten Norge har inngått en avtale om at medarbeidere kan leies ut mellom selskapene i Posten Norge. Utfordringen til Posten er at deler av virksomheten opplever dramatisk nedgang, mens andre deler opplever økt etterspørsel. Hensikten er å sørge for at medarbeiderne blir brukt der behovet er størst, og at vi dermed unngår permitteringer.

23.03.2020

Vann, klima og korona

Rent vann og god håndhygiene er nødvendig for å begrense spredningen av COVID-19, så vel som mange andre infeksjonssykdommer. Men ikke alle har tilgang til rent vann.

22.03.2020

Nye unntaksregler om arbeidstid for ansatte på sykehus og i helseforetak

Fagforbundet har i dag inngått avtale med Spekter om avvikende regler for arbeidstidsplanlegging og fordeling av arbeidstiden i forbindelse med koronavirusepedemien.

Rekordmange søker seg til helse- og oppvekstfag

Det er omtrent 500 flere søkere til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene på Vg1. De fleste av dem velger helse- og oppvekstfag, viser fersk statistikk fra kunnskapsdepartementet.

Mange lærlinger står i en vanskelig og uavklart situasjon

– Vi må huske at når denne krisen er over, er det fortsatt mange som skal gå opp til fagprøven, sier Mats Monsen, leder av Fagforbundet Ung.

Dramatiske tider for frisørbransjen

Yrkesforbud, forvirring om hjelpetiltak og konsekvenser for frisørlærlinger er bare noen av problemstillingene Fagforbundet Frisørenes Fagforening står i om dagen. Få har kjent hardere på konsekvensene av koronaviruset enn frisørene.