Søk etter nyheter

Enighet om ny avtale for dyrepleierne

Forhandlingene med NHO Mat og Drikke om en ny avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter ble avsluttet fredag 13. november 2020.

13.11.2020

Må involvere ansatte om vi skal sikre ivaretagelse av sårbare barn

En nasjonal ekspertgruppe har kommet med anbefalinger for hvordan skoler, SFO og barnehager kan ivareta barn og unge, selv om resten av samfunnet stenges ned. Myndighetene ønsker heller strengere tiltak for resten av samfunnet, enn å stenge tilbudet til barn og unge. Her kan du lese om Fagforbundets innspill.

13.11.2020

Kommunene svir av milliarder på bemanningsbyrå

Mellom 2016 og 2019 har norske kommuner og fylkeskommuner kjøpt tjenester fra bemanningsselskaper for 6,7 milliarder kroner. Dette vil Fagforbundet ha slutt på.

Brudd i forhandlingene for Pleie- og omsorgsoverenskomsten med NHO

Forhandlingene mellom NHO Service og handel og LO-forbundene Fagforbundet og Fellesorganisasjonen, om Pleie- og omsorgsoverenskomsten endte med brudd torsdag ettermiddag 12.11.

Forhandlinger i NHO Pleie- og omsorgsoverenskomsten

I dag, torsdag 12 november møtes partene i lønnsoppgjøret mellom arbeidstakersiden og NHO for ansatte i Pleie- og omsorgsoverenskomsten.

12.11.2020

Særaldersgrenser – brannfolk risikerer under halv lønn i pensjon

Offentlig ansatte med særaldersgrense risikerer å få godt under 50 prosent av lønn i samlet pensjon fra 67 år, viser nye tall fra KLP,

12.11.2020

Fikk gjennomslag for lønnskrav for bachelor-ansatte i private ambulanseselskap

Det er en av flere gode resultat for medlemmer i ambulansefirmaer. Ambulanseoverenskomsten ble reforhandlet og skrevet under med forhandlingsmotpart NHO Service i kveld.

11.11.2020

Brudd i forhandlingene for Blindeforbundet, barnevern, asylmottak

Forhandlingene mellom NHO og LO-forbundene endte med brudd på avtale 453. Avtalen omfatter blant annet medlemmer innen rusomsorg, Blindeforbundet, asylmottak og psykisk helsevern som er medlemmer i NHO. Bruddet var et faktum sent tirsdag kveld 10.11. 2020. Oppgjøret går nå til mekling.

10.11.2020

Brudd i forhandlingene for ansatte i Norlandia barnehager og Valnesfjord helsesportsenter

LO Stat og Spekter ble ikke enige i dagens forhandlinger for de ansatte i Norlandia barnehager og Valnesfjord helsesportsenter. Oppgjøret går dermed til mekling.

09.11.2020

Over 600 fulgte Kommunalkonferansen digitalt

På grunn av koronapandemien ble Kommunalkonferansen 2020 gjennomført digitalt. Programlederne Selda Ekiz og Erik Aasheim loset seerne gjennom konferansen, som hadde tillit, fellesskap og klima som hovedtema. Gikk du glipp av den? Konferansen ligger ute fram til 8. november.

05.11.2020