Søk etter nyheter

- Hovedtillitsvalgt alv roper varsko om forholdene ved Julenissens verksted

Innleide alver fra Alveris, og en hissigpropp av en arbeidsgiver som vil ta bort retten til tjenesterein. Midt i tjukkeste julestria har tillitsvalgte ved nissens verksted fått nok.

20.12.2018

Retten avviser krav om å sende Aleris-saken til EFTA-domstolen

– Nå har vi sett at Aleris til og med vil bruke EØS-avtalen for å hindre våre medlemmers grunnleggende rettigheter som arbeidstakere. Heldigvis avviser dommeren kravet om å be EFTA-domstolen om å gripe inn i denne saken, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Enige om å bli enige om pensjon for private barnehager i 2019

Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og PBL er enige om å bli enige om en ny pensjonsordning for PBL-området under mellomoppgjøret 2019.

Freder sykelønna i fire år til - ny IA-avtale undertegnet

Partene i arbeidslivet har forhandlet avtalen om et inkluderende arbeidsliv. Nå er de enige og har underskrevet avtalen. Det betyr at sykelønna er fredet i fire år til.

18.12.2018

Vedtas jernbanepakke fire, er det ingen vei tilbake

Stortinget har vedtatt en jernbanereform hvor all innenlandsk persontrafikk skal ut på anbud. EUs jernbanepakke fire gjør det hele irreversibelt. Den gir EU kontroll med norsk jernbane for all framtid.

14.12.2018

Unge kvinner blir grovt utnyttet i skjønnhetsbransjen

– Elendige og ulovlige arbeidsforhold. Unge kvinner blir grovt utnyttet. Vi ser bare toppen av isfjellet, varsler tillitsvalgt om forholdene i en voksende skjønnhetsbransje, skriver Fagbladet.

13.12.2018

Renholder organiserte seg og gikk opp over 104.000 kroner i lønn

Da Mikrigul meldte seg inn i Fagforbundet, gikk den tillitsvalgte gjennom lønna og fant ut at hun ikke fikk betalt nok etter ansiennitet. Resultatet? 30.000 kroner etterbetalt og 104.000 kroner mer i årslønn. – Tidenes julepresang, sier Mikrigul til Fagbladet.

10 myter om kommuneansatte

Kjedelige, lite effektive, ofte syke? Fagbladet har sjekket ti av de mest utbredte mytene om kommuneansatte og kommunal sektor - stemmer de?

05.12.2018

LO ber internasjonal fagbevegelse om Israel-boikott

- Dialog har knapt hatt noen effekt, derfor ber vi den internasjonale fagbevegelsen gå inn for boikott av Israel, sier Mette Nord når internasjonal fagbevegelse er samlet på verdenskongress i København.

05.12.2018

Helsefagarbeidere – gratulerer med dagen!

Det er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere 26. november. Gratulerer til alle fantastiske helsefagarbeidere som hver dag gjør en innsats for mennesker som trenger hjelp og støtte.

26.11.2018