Søk etter nyheter

Toppserien for kvinner må vente

Mens Eliteserien for herrer får starte opp i midten av juni, er det utfordrende for Toppserien for kvinner å innfri kravene til smittevern som Norges Fotballforbund har innført. – Aktualiserer situasjonen for spillerne våre, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

08.05.2020

Yrkesskade påført ved forflytning av pasient godkjent som yrkesskade (lo.no)

Gulating lagmannsrett har godkjent skade som helsefagarbeider fikk i forbindelse med forflytning av pasient som yrkesskade.

08.05.2020

Skolene kan åpne for alle i løpet av neste uke

Torsdag 7. mai kom regjeringens plan for videre gjenåpning av samfunnet, åpning av skoler for alle trinn i grunnskolen og videregående og oppdaterte smittevernveiledere for barnehager og skoler. – Det er gledelig at barn og unge får komme tilbake til skolen og at det legges opp til lokal tilpasning, sier leder av Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

07.05.2020

Regjeringen snur: beholder ansvaret for kulturinstitusjonene

Kulturdepartementet snur etter massiv motstand og skriver i en pressemelding at staten beholder hovedansvaret for kulturinstitusjonene. – Dette er en viktig avklaring for våre medlemmer, og vi er glade for at regjeringen har lyttet til våre innspill, sier leder i Fagforbundet Teater og Scene, Henriette Jevnaker.

58 organisasjoner krever slutt på blokaden av Gazastripen

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp overleverte 5. mai sammen med over 50 andre organisasjoner, et fellesopprop til Utenriksdepartementet der de ber om støtte til det palestinske folket under Covid-19-utbruddet.   – Organisasjonene krever slutt på blokaden av Gazastripen og den kollektive avstraffelsen av palestinerne, sier de i en pressemelding.

Jordmordagen 5. mai: Fødselshjelp i koronaens tid

Barn kommer til verden til alle tider, også under koronaepidemien. Kvinner som skal føde er nå ekstra bekymret, fordi det er lett å bli utrygg på situasjoner som føles som ukontrollerbare, skriver Fagforbundets jordmor Annett Hegén Michelsen.

05.05.2020

Krever at Norge lager smittevernutstyr selv

Fagforbundet er sterkt bekymra for mangel av smittevernutstyr både på kort og lang sikt. Nå krever Mette Nord at regjeringa legger fram en plan om varig produksjon av utstyr og medisiner i Norge, for å sikre den nasjonale beredskapen.

04.05.2020

Vendte ryggen til deltidsbrannfolk – samfunnssikkerhet i fare

Spør kommunen du jobber for. Kanskje får du tapet ditt kompensert av dem. Dette er, litt satt på spissen, svaret regjeringen har gitt på kravet fra deltidsbrannfolk om ikke å tape på å jobbe.

30.04.2020

Enighet om veileder for ferieavvikling i kommunene

Partene er enige om at ferieavviklingen i kommunene skal skje som normalt. Det kan imidlertid være behov for å gjøre endringer i helt spesielle tilfeller. Partene er nå enige om en veileder som beskriver spørsmål vedrørende ferieavviklingen.

Gratis Åge-konsert for medlemmer

I forbindelse med 1. mai-feiringa kan Fagforbundet by alle medlemmer på konsert med Åge Aleksandersen 30.april. Digitalt, såklart!