ArticleListPage index

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

16.09.2021

Enig for ansatte hos ideelle aktører i spesialisthelsetjenesten

Fagforbundet og Virke har forhandlet ferdig årets mellomoppgjør for overenskomst for spesialisthelsetjenesten. Resultatet er på linje med resultatet i Spekter Helse.

16.09.2021

Unngikk streik ved St. Hanshaugen omsorgssenter

LO Stat og Spekter ble enige om ny tariffavtale for Oslo-sykehjemmet i mekling i natt. Fagforbundet vant fram med sitt krav om høyere lønn.

14.09.2021

Vi vant valget!

Det ble rødgrønn valgseier og vår drømmeregjering er innen rekkevidde. – Uten innsatsen til Fagforbundet hadde dette ikke vært mulig. Jeg er utrolig stolt av den jobben vi har gjort som et lag, sier Mette Nord.

14.09.2021

Fare for streik ved St. Hanshaugen omsorgssenter i Oslo

Fem personer på sykehjemmet tas ut i streik fra onsdag morgen dersom meklingen mellom LO Stat og Spekter ikke fører fram. Det skal opprettes en ny tariffavtale, og striden står om lønn.

13.09.2021

Kulturarbeiderne ga kampen for rettferdig pensjon et ansikt

– Dere kjemper en kamp som burde vært helt unødvendig. Kravet om en pensjon som er lik for kvinner og menn er så åpenbart og innlysende at det er rart vi må streike for det nå i 2021, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til streikevaktene utenfor operaen.

09.09.2021

Kulturstreiken trappes opp - 435 ansatte er nå ute i streik

Kampen for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Fra i dag streiker 435 medlemmer i opera, orkestre og teatersektoren.

08.09.2021

Fagforbundet krever en varig tillitsreform for arbeidsfolk

Tillitsreform er motsatsen til Høyres markedstenkning i offentlig sektor. – Vi trenger en reform som bygger på tillit til de ansatte, skaper trygge arbeidsforhold og hvor tett partssamarbeid er helt sentralt, sier Odd Haldgeir Larsen.

07.09.2021

Årets byggdrifter 2021 er kåret

Helge Omdahl er kåret til årets byggdrifter. Han er ansatt i etat for bygg og eiendom i Bergen kommune.

06.09.2021

Naboer viste solidaritet med streikende ved Det Norske Teatret

Familien Bækholt ga sin fulle støtte til streikende kulturarbeidere ved å servere en stor gryte fårikål.

05.09.2021

Kulturstreik: Regine kan tape 400 000 kroner i pensjon

Striden handler om hvilken pensjonsordning som skal gjelde. For Regine Wilhelmsen og alle andre kvinner handler det om store summer. Får arbeidsgiver viljen sin taper Regine 15 000 kroner i året, med andre ord over 400 000 i løpet av pensjonisttida.

04.09.2021

Barnehageseier for Fagforbundet

Fredag 3. september ble en helt ny tariffavtale for ansatte i barnehager skrevet under med NHO. - Det er en seier for de ansatte og for Fagforbundet. Nå får de endelig lønn på linje med andre barnehager, jubler arbeidsutvalgsmedlem i Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

03.09.2021

Streik for rettferdig pensjon i kultursektoren

Det er streik i opera, teatersektoren og orkestrene fra fredag morgen. Den 8. september trappes streiken ytterligere opp. Da vil til sammen 435 kulturansatte streike for bedre pensjonsordninger.

02.09.2021

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.

02.09.2021

Skoleansatte redde for å bli smittet på jobb

Over halvparten av de ansatte i skoler og barnehager er redd for å bli smittet på jobb, viser en undersøkelse Fagforbundet har gjort blant medlemmer. – Det er åpenbart at regjeringen har sviktet, sier Fagforbundets leder, Mette Nord, til VG.

01.09.2021

Hele stillingsutlysninger er en av nøklene til heltid

En ny forskningsrapport bekrefter at det lyses ut altfor mange deltidsstillinger. - For å skape en heltidskultur må det lyses ut hele, faste stillinger i Kommune-Norge. Fagforbundet mener at det er en av tiltakene som må til for å løse deltidskrisa, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

01.09.2021

Godt resultat i kirken

Mellomoppgjøret for kirkelig ansatte ga et bra resultat på linje med det andre grupper fikk i årets mellomoppgjør.

30.08.2021

Skuffet over nemnd-avgjørelse for private omsorgsbedrifter

Rikslønnsnemnda har avgjort hvordan lønnsoppgjøret blir for ansatte i private omsorgsbedrifter og barnehager i NHO 453. Fagforbundet fikk ikke gjennomslag for sine krav.

27.08.2021

Ta vare på demokratiet – bruk din forhåndsstemme!

Nestlederne i Fagforbundet, Sissel Skoghaug og Odd Haldgeir Larsen, er tidlig ute med å stemme i år. Hva de stemte på er kanskje ingen overraskelse.

19.08.2021

Underskriftskampanje for heltid - skriv under!

Fagforbundet lanserer en underskriftskampanje for heltid, der hovedkravet er lovfesta rett til heltid. Hele 70 prosent av våre medlemmer i helse- og omsorgssektoren jobber deltid.

13.08.2021