Søk etter nyheter

Renholder organiserte seg og gikk opp over 104.000 kroner i lønn

Da Mikrigul meldte seg inn i Fagforbundet, gikk den tillitsvalgte gjennom lønna og fant ut at hun ikke fikk betalt nok etter ansiennitet. Resultatet? 30.000 kroner etterbetalt og 104.000 kroner mer i årslønn. – Tidenes julepresang, sier Mikrigul til Fagbladet.

10 myter om kommuneansatte

Kjedelige, lite effektive, ofte syke? Fagbladet har sjekket ti av de mest utbredte mytene om kommuneansatte og kommunal sektor - stemmer de?

05.12.2018

LO ber internasjonal fagbevegelse om Israel-boikott

- Dialog har knapt hatt noen effekt, derfor ber vi den internasjonale fagbevegelsen gå inn for boikott av Israel, sier Mette Nord når internasjonal fagbevegelse er samlet på verdenskongress i København.

05.12.2018

Helsefagarbeidere – gratulerer med dagen!

Det er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere 26. november. Gratulerer til alle fantastiske helsefagarbeidere som hver dag gjør en innsats for mennesker som trenger hjelp og støtte.

26.11.2018

Slik fikk bussjåfør Morten Waclawczyk morgentrøtte trøndere til å smile på bussen

Nå hilser folk i Trondheim på bussjåføren sin. Det smiles og nikkes på alle byens ruter. Et debattinnlegg i avisa fra sjåfør Morten Waclawczyk (37) har vekket morgentrøtte trøndere.

Saman om eit betre fagskoletilbod

Fagforbundet står saman med Delta og Spekter om ein god fagskole. Kompetansereforma «Lære hele livet» skal sikre at arbeidstakarar skal kunne stå i jobb lenger og ikkje oppleve at kompetansen dei har går ut på dato. Partane i arbeidslivet er avgjerande for å lykkast med dette.

19.11.2018

Nå må vi ut i gatene for å si: Ikke rør abortloven!

Lørdag 17. november er nasjonal protestdag mot mulige innstramminger i abortloven. Klokka 14 starter demonstrasjoner over hele landet. Fagforbundets leder oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å støtte opp om arrangementene. – Dette viser tydelig at rettigheter vi har oppnådd, ikke er oppnådd for alltid, sier Mette Nord.

13 svar på spørsmål om fagbrev på jobb med full lønn

Interessen er stor og spørsmålene er mange blant Fagbladets lesere. I Fagbladet får du svarene du trenger om å ta fagbrev på fire år med full lønn.

Mette Nord drømmer om Soria Moria 3

Fagforbundets leder Mette Nord mener arbeidet med å bygge en ny rødgrønn regjeringsplattform må starte nå.

– Kommunene er blitt en gullgruve for internasjonale spekulanter

– Jeg er overrasket over hvor mye norske kommuner bruker på å kjøpe helse- og velferdstjenester. Tallene viser at internasjonale spekulanter har fått et stadig sterkere grep om vår felles velferd, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

07.11.2018