Søk etter nyheter

Norges beste innboforsikring blir enda bedre

Ved årsskifte blir Norges beste innboforsikring enda bedre. Egenandelen ved skade reduseres til kun 2 000 kroner, og erstatningen på flere dekninger utvides, blant annet på el-sykkel som øker til 40 000 kroner.

23.11.2020

Arbeideropprøret i Sulis blir film – vil ha med fagbevegelsen

Filmen om gruvearbeiderne som trosset gruveselskapet og dannet fagforening har vært planlagt i ti år. Og selveste Nils Gaup har regien. Nå håper produsent Tom Vidar Karlsen på drahjelp fra fagforeninger og oppfordrer dem til å forhåndsbestiller billetter.

19.11.2020

Ny nestleder i LO Stat kommer fra Fagforbundet

– Jeg lever av politikk og fagbevegelse, sier nyvalgt nestleder i LO Stat, Henriette Jevnaker. Hun kommer fra Fagforbundet Teater og Scene, og det er første gang en tillitsvalgt i Fagforbundet får et slikt verv.

17.11.2020

Fagforbundet med full seier om betalt spisepause

I halvannet år har striden mellom Fagforbundet og KS om kontoransattes spisepause rast. Nå er saken avgjort i Arbeidsretten og det ble full seier for Fagforbundet.

17.11.2020

Enighet om ny avtale for dyrepleierne

Forhandlingene med NHO Mat og Drikke om en ny avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter ble avsluttet fredag 13. november 2020.

13.11.2020

Må involvere ansatte om vi skal sikre ivaretagelse av sårbare barn

En nasjonal ekspertgruppe har kommet med anbefalinger for hvordan skoler, SFO og barnehager kan ivareta barn og unge, selv om resten av samfunnet stenges ned. Myndighetene ønsker heller strengere tiltak for resten av samfunnet, enn å stenge tilbudet til barn og unge. Her kan du lese om Fagforbundets innspill.

13.11.2020

Kommunene svir av milliarder på bemanningsbyrå

Mellom 2016 og 2019 har norske kommuner og fylkeskommuner kjøpt tjenester fra bemanningsselskaper for 6,7 milliarder kroner. Dette vil Fagforbundet ha slutt på.

Brudd i forhandlingene for Pleie- og omsorgsoverenskomsten med NHO

Forhandlingene mellom NHO Service og handel og LO-forbundene Fagforbundet og Fellesorganisasjonen, om Pleie- og omsorgsoverenskomsten endte med brudd torsdag ettermiddag 12.11.

Forhandlinger i NHO Pleie- og omsorgsoverenskomsten

I dag, torsdag 12 november møtes partene i lønnsoppgjøret mellom arbeidstakersiden og NHO for ansatte i Pleie- og omsorgsoverenskomsten.

12.11.2020

Særaldersgrenser – brannfolk risikerer under halv lønn i pensjon

Offentlig ansatte med særaldersgrense risikerer å få godt under 50 prosent av lønn i samlet pensjon fra 67 år, viser nye tall fra KLP,