Til hovedinnhold

Nyheter

Bli med og marker eldredagen 1. oktober.

Eldredagen 1. oktober - vis omtanke

Eldredagen markeres den 1. oktober hvert år for å hedre og anerkjenne det verdifulle bidraget eldre mennesker gir til samfunnet vårt. Fagforbundet oppfordrer til å besøke eldre slektninger, naboer eller venner og gi dem tid og oppmerksomhet.

Terje Kjeksli, Henning Borgli og leder for Fagforbundet Yrkesseksjon samferdsel og teknisk, Ingunn Jacobsen, så på skadene etter ekstremværet Hans.

Advarer mot privatisering: - Kunne blitt katastrofalt

Gran kommune var nære på å privatisere tekniske tjenester i kommunen. Det kunne blitt katastrofalt under ekstremværet Hans.

SIKRET TRYGGHET: Marina Lillehaug (t.h.) er strålende fornøyd med å ha fått helt og fast stilling etter vedtaket i kommunen. Her med Tove Mette Bjørkmo, Arbeiderpartiets ordførerkandidat.

Heltidssuksess på Sortland

– Takket være heltidsprosjektet har jeg fått full jobb i Sortland kommune. Det er klart det betyr mye, sier Marina Lillehaug, som jobber som hjelpepleier i kommunen.

Iren Luther, leder i yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet

Kva skal ambulansetenesta vere?

21. september er ambulansepersonelldagen. Då skal folka som er der først når me vert utsett for ei ulykke eller akutt sjukdom feirast og synleggjerast. Lovorda sit laust frå mange hald, òg frå oss i Fagforbundet – og det er vel fortent. Men det er ikkje mangelen på skryt som plagar ambulansetenesta.

Systematisk etisk: Jobber dere systematisk med etikk i omsorgstjenestene er det mulig å søke om Etikkprisen.

Nå er det åpent for forslag til Etikkprisen

Etikkprisen skal synliggjøre og løfte det systematiske etikkarbeidet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Prisen består av 100 000 kroner og diplom og tildeles en kommune/bydel/virksomhet som driver et systematisk arbeid for å styrke brukerens opplevelse av verdighet og integritet.

Illustrasjon.

Skoleansatte: Som å være på B-laget

Skoleansatte som ikke er lærere føler seg lite verdsatt av lærere og ledere. Flere opplever at det ikke tilrettelegges for faglig utvikling. En rekke skolemiljøansatte mener de snakkes ned og stemples som skolens B-lag, viser en undersøkelse Fagforbundet har gjort og som er gjengitt i VG.

Fagforbundets leder, Mette Nord, under vårens lønnsforhandlinger i kommunesektoren.

Høyre-valgseier: Bekymret for medlemmene

Med Høyre i ledelsen i flere av de største byene og i flertallet av norske kommuner, er Mette Nord bekymret for de ansatte. – Vi kommer til å jobbe for at Høyre oppfyller det de har garantert i valgkampen. At de ansatte ikke skal gå ned i lønn og pensjon. Hvis de ikke gjør det, så lyver de, sier Fagforbundets leder til Frifagbevegelse.

Emma Straub representerte Noreg på yrkes-EM i Gdansk 2023 og vann bronse

Emma vann bronse i yrkes-EM!

Fagforbundet-medlem og helsefagarbeidarlærling Emma Straub kom på pallen i yrkes-EM, og vann bronse for Noreg.

BildeavtillitsvalgteiFagforbundetpåarbeidsplassbesøkutenforSykehusetØstfoldavdelingKalnes

Valget som betyr noe for jobben din

Har du ikke bestemt deg for hva du skal stemme ennå? Ta en prat med tillitsvalgte fra Fagforbundet som kjører rundt, ringer rundt og besøker arbeidsplasser over hele landet. De kan fortelle mer om hvordan valget påvirker jobben din.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?