Søk etter nyheter

Uravstemning i lønnsoppgjør: Slik påvirker du egen lønn

Uravstemningen i vårt største tariffområde er nylig avsluttet og flertallet av de som stemte sa ja. Men det var også et stort mindretall som var misfornøyde og stemte nei. Hvordan foregår egentlig en uravstemning?

20.10.2020

Alle taper på anbudspolitikken i bussbransjen

I år har norske bussjåfører fått mer oppmerksomhet enn normalt. Da Norge stengte ned viste det seg at vi er helt avhengige av kollektivtrafikk. Så kom streiken etter at NHO hadde løpt ifra inngåtte avtaler år etter år. 85 % av nordmenn mente sjåførene hadde god grunn til å være forbanna.

Gratulerer med kokkedagen!

Fagforbundet gratulerer alle sine kokker og kjøkkenfolk med dagen! Ernæring er nå på alles lepper, og enigheten er stor om at det må satses på god og næringsrik kost i sykehus og pleie- og omsorgstjenstene.

20.10.2020

Flertallet sa ja til lønnsoppgjøret i kommunene

Et tydelig flertall av de av LO Kommunes medlemmer som stemte har sagt ja til årets lønnsoppgjør i kommunene (KS). Samtidig var det et markant antall medlemmer som ikke var fornøyde og stemte nei.

19.10.2020

Regjeringens korona­håndtering slaktes i ny rapport

De med minst fra før er de som er hardest ramma av koronakrisen og regjeringens tiltak viser ny rapport fra Tankesmien Agenda. - Regjeringen har sviktet de med lavest lønn og de som arbeider i førstelinja, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug.

Streik avverget i staten

Etter flere timer på overtid aksepterte partene i hovedtariffoppgjøret i staten det siste tilbudet fra arbeidsgiver. Dermed blir det ingen streik.

Ingen streik i Oslo kommune – pensjonskamp kronet med seier

Fagforbundets kamp for å få tjenestepensjon inn som en del av tariffen førte fram. – En enormt viktig seier for våre medlemmer, uttaler Fagforbundet Oslos leder Roger Dehlin.

15.10.2020

Mekling på overtid i staten

Det er siste fase av meklingen i statsoppgjøret. Fristen gikk ut ved midnatt. Hvis partene ikke kommer fram til noen løsning, blir det streik fra torsdag morgen.

Lønnsoppgjøret i finanssektoren klart

LO, Fagforbundet og HK ble i natt enige med Finans Norge om lønnsoppgjøret for de ansatte i finanssektoren

14.10.2020

Fare for streik i Oslo kommune

12. oktober kl. 13.00 startet meklingen i tariffoppgjøret i Oslo kommune. Arbeidsgiver har til nå motsatt seg kravet om å få pensjonsvedtektene inn som en del av tariffavtalen.

13.10.2020