Søk etter nyheter

Enighet i lønnsoppgjøret i staten - ingen streik

– Vi er fornøyd med at vi har sikret alle medlemmene forbedret kjøpekraft, og at brorparten av de avsatte midlene er gitt i sentrale tillegg med vekt på likelønn, sier Svend Morten Voldsrud, Fagforbundets representant i forhandlingsutvalget.

Unio og KS enige – ingen lærerstreik

Unio og Akademikerne ble enige med KS under meklingen i kommuneoppgjøret i går kveld. Dermed er en mulig lærerstreik avverget og oppgjøret avsluttet.

24.05.2019

Mekling på overtid i staten - møt på jobb som vanlig

Frist for enighet i lønnsoppgjøret gikk ut ved midnatt. Det mekles nå på overtid. Ingen av Fagforbundets medlemmer er tatt ut i en eventuell streik i denne omgang og skal derfor møte på jobb som vanlig.

24.05.2019

Stor fare for streik i sykehusene

– Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter unner ikke sliterne i små stillinger i sykehusene en verdig alderdom når de nekter dem pensjonsopptjening fra første krone, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug og forbundsleder i Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen. Mandag 27. mai går de i mekling for sykehusansatte.

22.05.2019

Ikke slit ut sykepleierne - få flere helsefagarbeidere inn

Vi kan mangle 18 000 helsefagarbeidere i 2035, ifølge de siste framskrivingene fra Statistisk Sentralbyrå. Fagforbundets Iren Luther og Kurt Rønning skriver i Klassekampen om utfordringene knyttet til oppgavefordeling og arbeidskraft i helse- og omsorg.

21.05.2019

Fagforbundet oppfordrer: Demonstrer mot regjeringens brutale kutt i arbeidsavklaringspenger

Fagforbundets leder Mette Nord oppfordrer alle som kan til å ta med seg faner og flagg og bli med og gå i tog fra Jernbanetorget til Stortinget kl. 18 onsdag 22. mai. De brutale kuttene i arbeidsavklaringspenger (AAP) rammer mange av våre medlemmer.

Fagforbundet støtter alternativ Melodi Grand Prix

18. mai går finalen i Melodi Grand Prix (MGP/Eurovision Song Contest)) av stabelen i Tel Aviv. Hundrevis av millioner seere gleder seg til musikken, sangen, kostymene og dansen på scenen, og flesteparten av dem vil si at man ikke skal blande musikk og politikk.

18.05.2019

Revidert nasjonalbudsjett: Mindre til velferdstjenester til tross for rekordhøy oljepengebruk

I regjeringas forslag til revidert nasjonalbudsjett varsles det strammere kommuneøkonomi framover, samtidig som oljepengebruken øker. – Regjeringa smører sitt eget budsjett med oljepenger samtidig som de varsler strammere økonomi til kommunene. Det gjør det vanskeligere for medlemmene våre å levere gode velferdstjenester, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

16.05.2019

Forbundsstyret hilser det palestinske folket på Nakba

Fagforbundets forbundsstyre er samlet i dag 15. mai, og benytter dagen til å hilse det palestinske folket på Nakba.

15.05.2019

Postkom sa ja til Fagforbundet

Postkoms medlemmer har tatt enda et skritt i retning av å bli en del av Fagforbundet. I en uravstemning sa et stort flertall ja til en sammenslåing.

13.05.2019