Søk etter nyheter

Verdens vanndag 22. mars: Vann er en menneskerett, ikke en vare

Årets vanndag setter søkelys på årsakene til at store deler av verdens befolkning fortsatt lever uten tilgang på rent vann. De gode nyhetene er at stadig flere land velger å avprivatisere vannforsyningen.

21.03.2019

Ett enkelt spørsmål kan gi lønnshopp på 40 000 i året

Det finnes et "glemt" spørsmål du kan stille ved ansettelser i stillinger uten formelle kompetansekrav, som kan gi inntil 6 års ansiennitet: Har du hatt omsorgsansvar for barn eller andre i familien?

21.03.2019

Brudd i oppgjøret LO-NHO – 3800 medlemmer berørt

Det er brudd i årets lønnsforhandlinger mellom LO og NHO. Dermed går lønnsoppgjøret videre til mekling hos Riksmekleren i slutten av måneden.

19.03.2019

Smertefri fødsel - er det mulig?

Ja, til en viss grad, mener jordmor Ragna Larsen. Hun viser til en praksis som ble unnfanget i Danmark. Der møter mange kvinner bedre forberedt til fødselen enn i Norge.

19.03.2019

Fagforbundet gir støtte til menneskerettighetsaktivister

Fagforbundet har undertegnet en samarbeidsavtale med Det norske menneskerettighetsfond (NHRF), og styrker med dette vårt internasjonale solidaritetsarbeidet. Fondet har et særlig fokus på kvinner og barn.

14.03.2019

Full kles-seier for hjemmehjelpere i Porsgrunn

Ansatte i hjemmetjenesten måtte sørge for arbeidssko og ytterjakker selv. Det ville Fagforbundet ha en slutt på. I Porsgrunn har de, sammen med sykepleierforbundet, fått til endringer som fort kan få ringvirkninger over hele Kommune-Norge.

13.03.2019

Lønnsoppgjøret 2019 handler om økt kjøpekraft

Lønnsoppgjøret 2019 er et mellomoppgjør der partene forhandler om kroner og øre. LO og NHO startet forhandlingene i dag, 11. mars. De er enige om at det er rom for reallønnsøkning. Spørsmålet er hvor mye – og til hvem

12.03.2019

Barnehagedagen 12. mars: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

12.03.2019

Årets arbeidsgiver i sykehus er Paula C. Sætre, Helse Bergen

Årets arbeidsgiverpris i sykehus – 2019 gikk til en kontorleder ved ortopedisk kontor i Helse Bergen - Paula Caroline Sætre.

Borderline nazi-feminist hilste Fagforbundet på kvinnedagen

Første person ut på sykehuskonferansen 8. mars var komiker Sigrid Bonde Tusvik. – Jeg håper jeg ikke smitter dere, jeg har nemlig blitt kalt borderline nazi-feminist, og det er en ny, farlig sykdom. Vi er visst blitt litt smitta allerede, svarte forbundsleder Mette Nord.

08.03.2019