Søk etter nyheter

Slik fikk bussjåfør Morten Waclawczyk morgentrøtte trøndere til å smile på bussen

Nå hilser folk i Trondheim på bussjåføren sin. Det smiles og nikkes på alle byens ruter. Et debattinnlegg i avisa fra sjåfør Morten Waclawczyk (37) har vekket morgentrøtte trøndere.

Saman om eit betre fagskoletilbod

Fagforbundet står saman med Delta og Spekter om ein god fagskole. Forrige veke arrangerte dei konferansen «Kompetanse for fremtiden» i Oslo.

19.11.2018

Nå må vi ut i gatene for å si: Ikke rør abortloven!

Lørdag 17. november er nasjonal protestdag mot mulige innstramminger i abortloven. Klokka 14 starter demonstrasjoner over hele landet. Fagforbundets leder oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å støtte opp om arrangementene. – Dette viser tydelig at rettigheter vi har oppnådd, ikke er oppnådd for alltid, sier Mette Nord.

13 svar på spørsmål om fagbrev på jobb med full lønn

Interessen er stor og spørsmålene er mange blant Fagbladets lesere. I Fagbladet får du svarene du trenger om å ta fagbrev på fire år med full lønn.

Mette Nord drømmer om Soria Moria 3

Fagforbundets leder Mette Nord mener arbeidet med å bygge en ny rødgrønn regjeringsplattform må starte nå.

– Kommunene er blitt en gullgruve for internasjonale spekulanter

– Jeg er overrasket over hvor mye norske kommuner bruker på å kjøpe helse- og velferdstjenester. Tallene viser at internasjonale spekulanter har fått et stadig sterkere grep om vår felles velferd, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

07.11.2018

Fagforbundet frykter 12-timersvakter går på helsa løs

Sykepleiere som er på jobb halve døgnet, kan ende opp med å bli utbrente, advarer Fagforbundet. Men ordningen får støtte fra forsker.

06.11.2018

Slik håndterer du vold og aggresjon på jobb

Mange av Fagforbundets medlemmer innenfor helse og sosial må jevnlig håndtere utagerende pasienter. De frammøtte på Samspillkonferansen i Bodø får råd fra ekspert på fagfeltet.

Det lønner seg for kommunene å gjøre jobben sjøl

En ny forskningsrapport slår fast at det lønner seg for kommunene å drive helse- og omsorgstjenestene sine sjøl, framfor å sette dem ut på anbud.

Derfor trenger vi samspill i helsevesenet

Samspill er helt nødvendig for å løse oppgavene våre på jobb, understreker hjelpepleier og sykepleier Iren Mari Luther til Samspillkonferansen i Bodø.