Nettstedet er under oppgradering og kan derfor i perioder være ustabilt eller mangle innhold.

Fare for streik ved Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter

Det kan bli streik ved rehabiliteringssenteret i Fjaler i Vestland fra 19. mai. Fagforbundet har tatt ut sju ansatte i første fase.

Fagbevegelsen sier klart nei til regjeringens tukling med særaldersgrensene

I et uvanlig krast brev sier alle de tre hovedsammenslutningene LO, Unio og YS klart nei til å diskutere hvilke yrkesgrupper som skal ha plikt til å fratre ved særaldersgrensen og hvem som skal miste denne rettigheten.

Varsler streikeuttak for 4200 i staten

Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Riksmekleren har i dag mottatt et såkalt områdevarsel fra LO Stat. Cirka 4200 medlemmer vil bli tatt ut i streik den 27. mai hvis ikke meklingen fører fram.

Forhandlingene i sykehusoppgjøret utsatt

Forhandlingene i Spekter helse (A2-del) utsettes. Det ble klart etter møte mellom Fagforbundet og Spekter i dag. Trolig blir det forhandlingsstart i begynnelsen av juni.

Frontfagsmodellen enkelt forklart!

Vi er midt i årets lønnsoppgjør, og den berykta frontfagsmodellen blir diskutert heftig. Hva er egentlig frontfagsmodellen? Hvordan fungerer den? Og hvorfor er den så bra? Dette og mer får du vite førstkommende torsdag på Fagforbundets frokostmøte.

Brudd i forhandlingene i kommuneoppgjøret

Avstanden mellom partene i kommuneoppgjøret ble for stor, og forhandlingene endte med brudd. Oppgjøret går nå til mekling og dermed er det fare for streik i Kommune-Norge.

Brudd i statsoppgjøret

LO Stat brøt 29. april forhandlingene med staten i årets mellomoppgjør. Riksmekleren får nå oppgaven med å hindre streik i statlig sektor.

Gratulerer alle kontoransatte

Det er de kontoransattes dag i dag, vi gratulerer! 😍 Hva skulle vi gjort uten dere! #fagforbundet #kontoransatte

Koronakommisjonens rapport understøtter Fagforbundets politikk på heltid og drift i egenregi

Nestleder i fagforbundet, Sissel M. Skoghaug mener flere av konklusjonene i rapporten er gledelige for Fagforbundet. – Mye av det koronakommisjonen og underlagsrapporten fra Senter for omsorgsforskning har konkludert med er ting Fagforbundet har forfektet i snart 20 år. Som at det viktigste du kan gjøre for å forhindre smitte er å ha folk i hele stillinger. Men også at vi må sørge for at kjøkkendrift, kantine og renhold drives i egenregi.

Enighet med Virke om mellomoppgjøret

Fagforbundet og Virke har forhandlet ferdig mellomoppgjøret for frisører, boligbyggelag, brukerstyrte personlige assistenter, kinoansatte og apotekansatte.

4.388 kroner i sentrale tillegg i Spekter-oppgjøret

Årets sentrale forhandlinger i Spekter gikk i havn i god tid før mørket senket seg. For Fagforbundets medlemmer i Vy Buss tillegget allerede avtalt gjennom meklingen på Bussbransjeavtalen. Lønnstillegg for helseforetak og sykehus blir forhandlet for seg - disse forhandlingene (Spekter Helse A2) starter 10. mai.

Unngikk storstreik: LO utjevner forskjellene

Det blir ikke streik mellom LO og NHO. - LO tar ansvar og sikrer god lønnsvekst for de lavest lønte, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Fagforbundet saksøker staten for å sikre at brannmenn kan få godkjent kreft som yrkessykdom

Brannmenn har lenge kjempet for å få yrkesskadeerstatning som følge av at de er mer utsatt for visse typer kreft enn andre. Flere har fått godkjent yrkesskadeerstatning på bakgrunn av dette, men nå har NAV snudd. Nå saksøker Fagforbundet staten for å få vedtaket omgjort.

Mekling i NHO-oppgjeret startar 9. april

Fristen for meklinga i NHO-oppgjeret gjekk ut ved midnatt. LO og NHO held no fram på overtid. Arbeidstakarene skal gå på jobb som vanleg så lenge meklinga ikkje er over. Det kjem meir info så snart det føreligg.

Oppdaterte smittevernveiledere for barnehage og skole

Smittevernveilederne for barnehage og skole er oppdatert og Fagforbundet er fornøyd med at det er kommet egne veiledere for ungdomsskole, videregående og voksenopplæringa. – Vi opplever derimot at veilederne fortsatt ikke er tilpasset ansvaret og alle de ulike oppgavene de ansatte må utøve i oppvekstsektoren, sier May-Britt Sundal, leder i Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst.

Brudd i forhandlingene mellom LO og NHO

- NHO viser ingen vilje til å komme fram til et forhandlingsresultat. Det er helt uakseptabelt at våre medlemmer skal få mindre å rutte med, sier Mette Nord.

Tarifforhandlingene mellom LO og NHO i gang - SISTE: Brudd i forhandlingene

Mange fortjener et løft i år: – Denne pandemien har vist verdien av innsatsen til en lang rekke yrkesgrupper, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da forhandlingene startet 24. mars. Dagen etter ble det brudd og oppgjøret går nå til mekling.

Fagforbundets leder ber Siv Jensen holde seg unna lønnsoppgjøret

Leder i Fagforbundet, Mette Nord reagerer kraftig på FRP-leder Siv Jensens uttalelser om å gi et ekstra lønnsløft kun til helsepersonell og lærere. – Lønnsoppgjør er partenes ansvar, og frontlinja er betydelig breiere enn helsepersonell og lærere, fastslår Nord.

Fagforbundet anbefaler sine medlemmer å ta koronavaksine

Noen er skeptiske til å ta vaksinen mot covid-19 på grunn av bivirkninger. Vi må ikke glemme at dette er en vaksine mot en potensielt dødelig sykdom.

Norge trenger en bedre rusreform

Fagforbundets landsstyre mener det er på høy tid at det gjennomføres en rusreform i Norge. En slik reform må først og fremst sikre at mennesker med alvorlige rusproblemer møtes med helsehjelp, ikke straff.