Til hovedinnhold

Nyheter

Nestleder Helene Skeibrok har ledet forhandlingene med Spekter Helse for Fagforbundet.

Godkjent resultat i sykehusene

Partene kom mandag 24. juni til enighet i avsluttende sentrale forhandlinger for Spekter Helse, område 10 og 13. Resultatet er nå godkjent i uravstemning.

Hva er viktig i ferien? Bruk medlemsfordelene.

Medlemsfordeler slik du aldri har sett dem før

Edith er en åndelig sjel fra nord. Helmer er en finanskyndig bergenser. Daniel er en håpefull influenser. Randi er en varmhjertet og skravlete trønder. Nå kan du se hva de mener om ferie, i de første filmene som er sluppet i en serie med filmer om medlemsfordeler, tolket av skuespiller og komiker Robert Stoltenberg.

FK Fosen jenter 13 og trenerne, er veldig fornøyd med utstyret fra Fagforbundet Ørland.

Lokal støttespiller til FK Fosen jenter 13

Fagforbundet Ørland og hovedtillitsvalgt Ann-Berit Nervik er på lag med jentene. 17. juni inngikk de en samarbeidsavtale med FK Fosen jenter 13.

Fagforbundets medlemmer har flere sommerfordeler som er lurt å kjenne til!

Sommerfordeler som varmer

Fagforbundets medlemmer har en rekke fordeler gjennom LOfavør. Det kan være lurt å kjenne til flest mulig av dem - så kan du kanskje spare noen kroner i sommer. God fordelssommer!

Iren Luther (t.h.) meiner at leiing som fag må få høgare prioritet. Her saman med nestleiar Helge Sporsheim (t.v.).

For mange tilsette per leiar i sjukeheim

Ny rapport viser at leiarar kan ha personalansvar for opptil 146 tilsette. – Dette er alt for mange, vi treng leiarar med tid til å følgje opp dei tilsette, seier Iren Luther i Fagforbundet.

Forsket på private helseforsikringer: Steinar Krogstad.

Ep. 12 Privat helseforsikring: Unødvendig, urettferdig, dyrt og dårlig

Vi har et solid offentlig helsevesen. Og vi har Nav. Den som blir alvorlig syk bli innlagt og får fremragende behandling uavhengig av betalingsevne. - Det eneste private helseforsikringer bidrar til er lengre køer og overbehandling, sier ukens gjest i podkasten, lege og professor i sosialmedisin Steinar Krokstad.

Brudd i forhandlingene i Virke Boligbyggerlag

Det ble brudd i forhandlingene i Virke Boligbyggerlag.

Fagforbundets forhandlingsleder i det sentrale tariffoppgjøret i Spekter-området Odd Haldgeir Larsen (fra venstre), leder i forhandlingsavdelingen Kai Nygård, Nora Hagen, Hanne Kolby, Jacqueline Hopkinson og Gerd Øyahals.

Status i Spekter-oppgjørene: enighet og brudd

Flere av lønnsoppgjørene med forhandlingsmotpart Spekter har vært på uravstemning og er godkjent av medlemmene. Andre er fortsatt ute på uravstemning. Fagforbundet oppfordrer til å stemme JA i uravstemningen. 

Gjest er helsefagarbeider Oscar Aaslund Hovin. Han er flankert av programlederne Ingrid Wergeland, rådgiver (t.v.) og Helene Skeibrok, nestleder i Fagforbundet (t.h.).

Ep. 11 Oscar skal gå i Pride-tog med LO

Pride-festen er godt i gang og årets feiring er viktigere enn noen gang. Ukens gjest, Oscar går i tog for den niåringen, den eller den sekstenåringen, den eller den 30-åringen som har vansker med å godta at han eller hun er homofil.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?