Søk etter nyheter

Klart for ny runde i Stendi-saka

Stendi-saka omfatter 22 medlemmer av Fagforbundet som har gått til massesøksmål mot Stendi (tidligere Aleris). Den starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag 26. januar. – Fagforbundet er stolt av våre medlemmer som vil føre kampen for et anstendig arbeidsliv videre, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord.

21.01.2021

Bli med og markér Samefolkets dag

6. februar er samenes nasjonaldag. Vi gratulerer og oppfordrer til å markere dagen på arbeidsplassen og i sosiale medier. Her kan du laste ned plakater.

21.01.2021

Mekling ga forbedret avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter

Det ble ikke streik i meklingen med NHO Mat og Drikke om avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter. Resultat forelå natt til torsdag 21. januar.

21.01.2021

NHO sa nei til helhetlig løsning – streik i private helsetilbud

Det er streik i privat helse - og omsorgsvirksomheter. Dette er klart etter at Fagforbundet og FO på den ene siden og NHO Service og Handel på den andre ikke ble enige om en ny tariffavtale i meklingen 19. januar. Dermed er i alt 15 ansatte i streik.

19.01.2021

Fare for streik i dyreklinikker

Dyrepleiere og klinikkassistenter kan komme i streik i Bergen og i Oslo fra torsdag 21. januar.

Enighet i lønnsforhandlingene med FUS-barnehagene

Partene i FUS ble mandag 18. januar enige om ny hoved- og hovedtariffavtale. Det økonomiske resultatet ble likt resultatet fra PBL. Det vil si at partene ble enig om at det ikke er rom for nye lønnstillegg i 2020 ut over det som ble avtalt i 2019. Da ble det avtalt lønnstillegg med virkning i både 2019 og fra 1. januar 2020.

18.01.2021

Fagforbundet i mekling på pleie- og omsorgsoverenskomsten med NHO

I dag, 18.1 starta meklinga mellom Fagforbundet og NHO om ny avtale i område 481, Pleie- og omsorgsoverenskomsten. Brudd i forhandlingene kom i november, og nå har partene frist til midnatt tirsdag for å komme til enighet. Dersom meklinga ikke fører fram blir det streik.

18.01.2021

Streiken fortsetter: Nytt tilbud fra NHO imøtekommer ikke Fagforbundets viktigste krav

Streiken i private omsorgsbedrifter forsetter selv om NHO fredag 15. januar kom med et nytt tilbud til Fagforbundet. – Det NHO tilbyr oss er ikke en imøtekommelse av de viktigste kravene Fagforbundet har, sier leder av forhandlingsenheten, Tone Faugli.

15.01.2021

Fagforbundet: – Krever ansatte inn i kriseledelsen

Fagforbundet krever at de ansatte blir representert i kriseledelsene ved sykehusene. Helseministeren la i sin årlige sykehustale vekt på hvor viktig samarbeidet med de ansatte ved sykehusene har vært under koronakrisa. – Krisa har vist styrken ved den norske modellen, sier nestleder i Fagforbundet, Sissel M. Skoghaug.

14.01.2021

Fagforbundet ønsker en Ap-ledet, rødgrønn regjering

Fagforbundet har fått flere reaksjoner fra medlemmer og tillitsvalgte, etter at lederen av Fagforbundet i Rogaland uttalte seg om valget, regjeringsspørsmålet og hvem som skal være statsminister etter valget i NRK Dagsrevyen.

14.01.2021