Søk etter nyheter

Trapper opp sykehusstreiken

Både LO og YS trapper opp sykehusstreiken fra tirsdag 11. juni. LO tar ut medlemmer fra Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Creo. LO-forbundene tar ut ytterligere 126 medlemmer, dermed er i alt 426 LO-medlemmer ute i konflikt. YS har tatt ut tilsammen 240 medlemmer i streik, fra Delta og Parat. YS' opptrapping er på 51 medlemmer.

06.06.2019

Møt fire tillitsvalgte som ble streikeledere over natta

De har stått i sykehusstreiken, døgnet rundt, i en drøy uke nå. Felles for de fire streikelederne i Bergen, Kristiansand, Oslo og Trondheim er dette: Det er første gang de leder en streik!

05.06.2019

Massiv støtte til streikende i sykehusene

Sterk motivasjon og god stemning har preget de første døgnene av sykehusstreiken. Støtteerklæringene strømmer inn både lokalt og nasjonalt, og styrker kampen om pensjon fra første krone.

04.06.2019

God sommer

Fagforbundet ønsker medlemmer, tillitsvalgte og ansatte en riktig god sommer.

09.07.2019

Talltriks om velferdsmiks

Fagforbundets leder går hardt ut mot Norlandias kommunikasjonssjef i dagens VG. – Kommunene sparer ikke så mye som en femøring på private barnehager, sammenliknet med de kommunale. Men, andre spiser av fatet.

03.07.2019

Lønnsoppgjøret i havn for tannhelsesekretærene

Fagforbundet har kommet til enighet med Virke og Den norske tannlegeforening om mellomoppgjøret for tannhelsesekretærer og assistenter. Tilleggene er på nivå med resultatet i kommunesektoren.

26.06.2019

Enighet i lønnsoppgjøret for kirkelige virksomheter

Etter noen dagers ekstra pause i forhandlingene, ble det til slutt løsning i mellomoppgjøret med Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA). Avtalen kom på plass i Kirkens Hus i Oslo 26. juni. Se tilleggene.

25.06.2019

De rødgrønne partiene fortsetter kampen for pensjon fra første krone

Både partileder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken lover å fortsette kampen i Stortinget for pensjon fra første krone for alle. Det samme gjør Senterpartiet og Rødt.

Sykehusstreiken har vært en solidaritetsstreik

– I skuffelsen over tvungen lønnsnemnd er det viktig for meg og politisk ledelse å sende et stort takk for det arbeidet som er gjort for å gjennomføre denne streiken, sier nestleder Sissel M.Skoghaug. Fagforbundet har vist styrke og stått solidarisk og samla i streiken og vi går samla ut med visshet om at vi skal kjempe videre.

23.06.2019

Regjeringen bruker tvungen lønnsnemnd – sykehusstreiken slutt

– Vi er overraska, skuffa og sinte over at regjeringa stopper sykehusstreiken med tvungen lønnsnemnd. Det er sterkt provoserende at høyreregjeringa griper inn i streikeretten og hindrer en kamp vi fører for noen av dem med de dårligste vilkårene i norsk arbeidsliv. Regjeringa undergraver nå streikeretten og svekker dermed også den norske modellen og samarbeidet i arbeidslivet.

23.06.2019