Kulturstreiken er over

En lang og krevende streik i kultursektoren er over. LO Stat og Spekter er blitt enige om å innføre livslange og kjønnsnøytrale pensjonsytelser i kultursektoren fra 1. april 2022.

25.10.2021

Mekling førte ikke fram - kulturstreiken fortsetter

Streiken for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Det er klart etter at meklinga ble avsluttet sent onsdag kveld. Avstanden mellom partene er fortsatt stor.

20.10.2021

Mekling i streiken og mulig opptrapping

Onsdag 20. oktober møtes partene i kulturstreiken hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet trappes streiken opp og utvides fra 25. oktober. Da vil 1100 kulturansatte være ute i streik over store deler av landet.

20.10.2021

Kulturstreiken: Juleforestillingene kan bli avlyst

Fagforbundet har streiket i flere uker for en rettferdig pensjon som skal være lik for kvinner og menn. – Kulturdirektørene velger heller pensjonskamp enn å levere juleforestillinger til Oslos befolkning, sier Mari Røsjø.

15.10.2021

Ble så provosert over brev fra direktørene at hun skrev streikedikt

Påkleder ved Det Norske Teateret, Reidun Lundgreen, ble så provosert over et brev fra direktørene at hun satte seg ned og skrev dikt - som hun fremførte under kulturmarsjen i Oslo.

15.10.2021

Enighet i Virke HUK

Fagforbundet og Virke er kommet til enighet i årets lønnsoppgjør for de fire resterende overenskomstene innenfor Virke HUK-området.

14.10.2021

Fagforbundet: Store forventninger til rødgrønne statsråder

Mette Nord er positiv til sammensetningen av den nye rødgrønne regjeringen. – Dette blir et kvinnesterkt lag som kan forandre hverdagen til Fagforbundets medlemmer, sier Mette Nord.

14.10.2021