Søk etter nyheter

Hjelp – jeg er blitt tillitsvalgt!

Har du vært på årsmøtet i fagforeninga di og fått et tillitsverv for første gang? Da er du ikke den eneste i det store forbundet vårt. Det er flere hundre kvinner og menn som nå sitter og lurer på hva de egentlig har tatt på seg, og hva som forventes av dem det kommende året.

06.02.2020

Bjerkreim: Akutteam når fram før ambulansen

De rundt 3.000 innbyggerne i denne distriktskommunen i Rogaland holder seg med eget akutteam som rykker ut fra sykehjemmet og gir hjelp fram til ambulansen kommer.

03.02.2020

Stipendordningen er blitt enda bedre!

Gode nyheter for medlemmer som vil søke om støtte til etter- og videreutdanning: Maksimalsatsen på Fagforbundets stipend er økt fra 12 000 til 15 000, med virkning fra 1. januar 2020.

29.01.2020

Har banken din investert i selskaper som driver på okkupert palestinsk område?

Fagforbundet og Norsk Folkehjelp har gått igjennom fondene som norske banker tilbyr til sine kunder for å se om de er investert i selskaper med virksomhet på okkupert palestinsk område. Her kan du sjekke banken din.

24.01.2020

Nye statsråder, samme politikk

– Vi så ingen forskjell da Venstre og KrF gikk inn i regjeringa, og vi regner ikke med at det blir noen stor forskjell når Frp nå har gått ut, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

24.01.2020

Fagforbundet med eget kapittel i ny bok: "The future is public"

Fagforbundets innsats for å ta kommunale tjenester tilbake i egenregi får et eget kapittel i en internasjonal bok som heter "The future is public" - Framtida er offentlig. Boka handler også om at kommunale tjenester tas tilbake i land i Afrika og Europa, samt USA og Canada.

23.01.2020

Et soleklart flertall vil at staten skal overta luftambulanse­tjenesten

71 prosent av de spurte mener at staten bør overta driften av luftambulansetjenesten. Det viser en meningsmåling Sentio har utført på oppdrag fra Fagforbundet. Bare 15 prosent vil ha drift etter anbudsutsettelse.

16.01.2020

Hva skjer når i tariffoppgjøret 2020

Fagforbundet står nå foran et hovedoppgjør. Vårens vakreste eventyr har blitt til årets vakreste eventyr fordi Fagforbundet er involvert i over 80 avtaler og kommer til å forhandle til sent på året.

15.01.2020

Fagforbundet vil ha et grønnere LO-program

I utkastet til nytt program for LO står det både strenge klimamål og en offensiv utbygging av olje- og gassvirksomheten. Er fagbevegelsen i en oljespagat? – Klima er høyere på dagsorden, og olje og gass er elefanten i rommet, sier Mette Nord til Klassekampen.

15.01.2020

Uakseptabelt at sykehusene og pasientene må betale for krisa i luftambulansetjenesten

Fagforbundet reagerer kraftig på at det nå er sykehusene, og dermed pasientene, som må betale for krisa i luftambulansetjenesten. Dette kom fram på dagens foretaksmøte for de fire helseforetakene. – En komplett skandale, sier Mette Nord.

03.01.2020