Søk etter nyheter

Brudd i forhandlingene om brannavtalen

Partene kom ikke til enighet i forhandlingene om ny særavtale for brann. Avstanden mellom forbundene og KS var altfor stor til å kunne komme videre.

06.06.2019

Trapper opp sykehusstreiken

Både LO og YS trapper opp sykehusstreiken fra tirsdag 11. juni. LO tar ut medlemmer fra Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og Creo. LO-forbundene tar ut ytterligere 126 medlemmer, dermed er i alt 426 LO-medlemmer ute i konflikt. YS har tatt ut tilsammen 240 medlemmer i streik, fra Delta og Parat. YS' opptrapping er på 51 medlemmer.

06.06.2019

Møt fire tillitsvalgte som ble streikeledere over natta

De har stått i sykehusstreiken, døgnet rundt, i en drøy uke nå. Felles for de fire streikelederne i Bergen, Kristiansand, Oslo og Trondheim er dette: Det er første gang de leder en streik!

05.06.2019

Pensjonister krever økning i kjøpekrafta

Fagforbundets pensjonistleder Bjørg Hageløkken tar i Klassekampen et oppgjør med trygdeoppgjøret, og oppfordrer dem som kan om å møte opp på demonstrasjon 6. juni.

05.06.2019

Europeisk fagbevegelse gir sterk støtte til palestinarane

Det vart tøff debatt på EPSU-kongressen i Irland før Fagforbundet vann fram med si fråsegn om støtte til palestinarane. Forbunda til dei offentleg tilsette i Europa fremmar skarp kritikk av Israels okkupasjon.

Streikestøtte frå heile Europa

Dei som streikar ved norske sjukehus får støtte frå fagrørsla i heile Europa.

04.06.2019

Aktivitører - gratulerer med dagen!

Dere bidrar hver dag til aktiviteter og livsglede for tusenvis av mennesker. Gratulerer med aktivitørdagen 7. juni!

04.06.2019

Massiv støtte til streikende i sykehusene

Sterk motivasjon og god stemning har preget de første døgnene av sykehusstreiken. Støtteerklæringene strømmer inn både lokalt og nasjonalt, og styrker kampen om pensjon fra første krone.

Oppgjøret i LHL i havn - Norlandia barnehager og Unicare BAB går til mekling

Forhandlingene for ansatte i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) kom i havn med godt resultat, mens oppgjørene for Norlandia barnehager og UNICARE BAB går til mekling. Alle tre tilhører arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

03.06.2019

Streiker for pensjon i sykehusene

Det er streik i sykehusene. LO Stat har tatt ut i alt 303 medlemmer ved Oslo universitetssykehus, St. Olavs hospital, Helse Bergen og Sørlandet sykehus fra 29. mai. Konflikten dreier seg om et krav om at også deltidsansatte med mindre enn 20 prosent stilling skal tjene opp pensjon.