Søk etter nyheter

7. juli skjer tidenes største omlegging for Posten Norge

Fra 7. juli blir det post annenhver dag. Omleggingen har utløst nedbemanning i stor skala, samtidig som arbeidspresset på de gjenværende øker. Frifagbevegelse har snakket med ansatte som forteller om mye usikkerhet rundt overgangen.

07.07.2020

Fagbevegelsen i Norden ber om økonomisk satsing, ikke spare­tiltak

Fagbevegelsen i norden ber om mer samarbeid og økonomisk satsing. Mette Nord, leder i Kommune­ansattes Nordiske samarbeide (KNS) og Fagforbundet, mener dette ikke er tiden for innstram­minger og spare­tiltak.

03.07.2020

Annektering av palestinsk land vil bryte med folkeretten

– Regjeringen er enig i at dersom Israel annekterer palestinsk land, så vil det være et klart brudd på folkeretten. Dette sa statssekretær Audun Halvorssen fra Utenriksdepartementet da han mottok et opprop som krever at regjeringen tar kraftigere til motmæle mot disse planene.

Kjemper for fagarbeidernes plass i ambulansen

Det ulmer i rekkene blant ambulansearbeidere i Tromsø. Fagarbeiderne er redd for at nyutdannede paramedisinere med bachelor-utdanning i bagasjen blir favorisert foran dem.

26.06.2020

Regjeringen angriper særaldersgrensene hardt

– Vi har visst at noe ville komme fra regjeringen med forslag om å fjerne plikten til å fratre ved oppnådd særaldersgrense, men at de skulle gå så langt, hadde vi ikke ventet. Dette sier daglig leder i LO Kommune, Pål Skarsbak.

25.06.2020

Vil øke lønna til tross for et utfordrende tariffoppgjør

– Lønnsoppgjøret er ikke avlyst, slik enkelte på arbeidsgiversida gir inntrykk av. Det er uaktuelt for oss å godta at alle dem som har stått på under koronakrisa skal få mindre i lønningsposen, enten det er helsefagarbeidere, barnehageansatte eller andre som har gjort en stor innsats i velferdstjenestene, sier Mette Nord.

19.06.2020

Vil stanse annekteringen av Palestina

Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge lanserer sammen med 26 organisasjoner et opprop mot Israels planlagte annektering av palestinsk land som skal starte 1. juli.

19.06.2020

- Regjeringa undergraver pensjonsavtale for arbeidstakere med særaldersgrense

Regjeringa vil endre reglene slik at det ikke lenger er plikt å gå av ved oppnådd særaldersgrense. LO går imot endringene. – Det kan gå på sikkerheten løs, sier 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik.

18.06.2020

Fagforbundets medlemmer kan få lavere rente gjennom LOfavør

Uansett om du skal kjøpe bolig for første gang eller om du allerede har eid boligen din en stund er det lurt å sjekke at du får en så gunstig rente som mulig. LOfavør har forhandlet boliglånsrente for deg!

15.06.2020

Fagforbundet er med og jakter på læreplasser

Koronasituasjonen har gjort det enda vanskeligere å finne læreplasser. Fra juni vil læreplassjegere over hele landet jobbe for å rekruttere flere lærebedrifter og læreplasser. Kampanjen heter Læreplassjeger og er i regi av Worldskills Norway.

11.06.2020