Søk etter nyheter

Streiken i private omsorgsbedrifter og barnehager utvides

Fagforbundet og FO utvider streiken mot NHO. Fra torsdag 14. januar er ytterligere 37 medlemmer av Fagforbundet og 6 fra FO tatt ut. Totalt vil da 80 LO-medlemmer være i streik.

13.01.2021

Elise ble kåret til årets renholder 2020

Av kollegaer beskrives hun som blid, hardtarbeidende og engasjert. Det var en overrasket og glad renholder ved Sykehuset Kalnes i Viken, Elise Mutch Strøm, som fikk vite at hun er valgt ut som årets renholder.

12.01.2021

Streiken i kirken er avblåst – partene har kommet til enighet

Det er en seier for kirkens framtid at ansatte ble enige med arbeidsgiver! Enigheten i oppgjøret for kirkelig ansatte kom etter en månedslang streik. Dette er klart etter at partene sa ja til riksmeklerens skisse til løsning. En historisk seier i en historisk konflikt, sier arbeidstakerorganisasjonene.

11.01.2021

Streik i private omsorgsbedrifter

Det er streik i private omsorgsvirksomheter og en rekke andre bedrifter. Dette er klart etter at riksmekleren måtte konstatere at det ikke var mulig å få fram en enighet mellom partene i dette området natt til lørdag 9.1.Dermed er det streik fra arbeidstidas begynnelse lørdag morgen.

08.01.2021

Fagforbundet bevilger 200 000 kroner til Norsk Folkehjelps førstehjelp og redningstjeneste

Koronapandemien har redusert inntektsmulighetene til Norsk Folkehjelps frivillighetsarbeid betydelig. Skredet på Ask i Gjerdrum kommune i romjulen er en påminnelse om hvor viktig den frivillige aktiviteten innenfor norsk redningstjeneste er.

07.01.2021

7 av 10 kommuner melder om kutt i velferdstjenestene

71 prosent av ordførerne og rådmennene opplyser at helse- og omsorgsektoren kan få eller får reduserte rammer, og like mange melder om kutt i SFO og skole. Nesten 3 av 4 kommuner har vurdert, planlagt eller gjennomført reduksjon i kommunale tjenester og 24 prosent har vurdert oppsigelser. – Det er skremmende, sier lederen i Fagforbundet.

06.01.2021

Fare for streik i private omsorgsbedrifter

Torsdag og fredag 7. og 8.1. er det mekling i området NHO 453 som omfatter en rekke ulike virksomheter, mange med ulike former for omsorgsoppgaver. Dermed er det fare for streik fra lørdag morgen.

06.01.2021

Ingen streik i kultursektoren

Streikefaren i kultursektoren er avblåst. Med bakgrunn i koronasituasjonen har Riksmekleren henstilt oss om å avlyse meklingen i kultursektoren.

05.01.2021

2020 gjenfortalt av tillitsvalgte i Fagforbundet

Topptillitsvalgte i alle fylkene forteller hvordan det har gått med tillitsvalgte og medlemmer i korona-året som har gått. Hva har gjort mest inntrykk på dem?

22.12.2020

Åpningstider i jula

Fagforbundets administrasjon, kompetansesentre og forbundsregioner har stengt i jula. Vi er tilbake igjen mandag 4. januar.

21.12.2020