Til hovedinnhold

Nyheter

Årets renholder 2023, Eli Larsen, sammen med leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk nasjonalt, Ingunn Reistad Jacobsen, som delte ut prisen på vegne av Fagforbundet.

Årets renholder jobber i Rogaland fylkeskommune

Mandag 4. desember, på renholdernes dag, ble Eli Larsen i Rogaland fylkeskommune tildelt prisen «Årets renholder» for 2023.

Fagforbundets Mette Nord og kommunalminister Erling Sande drøftet blant annet tillitsreform i offentlig sektor da statsråden besøkte Fagforbundet denne uka.

Statsråder vil jobbe med Fagforbundet

Både kommunalminister Erling Sande (Sp) og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) la vekt på at de ønsker et tett samarbeid med Fagforbundet, da de møtte Fagforbundets landsstyre denne uka.

Hele laget må få økt kjøpekraft i 2024.

Tariffoppgjøret 2024: Fagforbundet krever økt kjøpekraft for hele laget

Fagforbundet krever at hele laget av arbeidstakere sikres økt kjøpekraft i lønnsoppgjøret, og at de som har minst, må få mest. De seinere åra har alle merket de økte prisene, men de med lave inntekter er hardest rammet. I hovedoppgjøret i 2024 må hele laget av arbeidsfolk få en rettferdig reallønnsøkning.

Spesialrådgiver i Fagforbundet, Bjørn Kristian Rudaa, har skrevet bok om lokale forhandlinger.

Fersk bok om lokale lønnsforhandlinger i privat sektor

Mange tillitsvalgte har erfart at det kan ta tid å bli klok på lokale lønnsforhandlinger. Fagforbundets Bjørn Kristian Rudaa har kommet med en håndbok for deg som er tillitsvalgt i privat sektor - og som vil komme til bunns i hvordan bedrifters økonomi spiller inn på forhandlingene. 

Fagforbundet-advokatene Morten Mønnich (t.v.) og Kjetil Edvardsen har i en årrekke ført saker for medlemmer som har vært rammet av ulovlige arbeidsforhold i private omsorgsselskaper. Her i forbindelse med Stendi-saken i 2019.

Medlemmer tilkjent millionbeløp etter ny seier for Fagforbundet

Tre av Fagforbundets medlemmer i det private omsorgsselskapet Recoveryakademiet er tilkjent syv millioner kroner i etterbetaling av lønn, overtid og feriepenger. Dommen føyer seg inn i rekken av saker der omsorgsselskaper har blitt dømt for ulovlig praksis med feilklassifisering av arbeidstakere.

Fagforbundet - smart mat foredrag med Sundfør

Inspirasjonsforedrag: SMART MAT - for god helse og overskudd

For folk på jobb, for folk i farta! I anledning Fagforbundsuka kommer Fagforbundet med et webinar som gir deg praktiske tips til hvordan ​ riktig kosthold styrker helsen og øker overskuddet.​ Mye humor og lite moral fra​ Tine Sundfør, som er forsker, forfatter og formidler. Se det i sin helhet på YouTube.

God til å sjekke? Bli en lønnssjekker!

Faglig kokebok: Slik sjekker du lønna

I forrige utgave av Oss tillitsvalgte spurte vi om hva medlemmene spør mest om. Svaret fra dere var ikke til å misforstå. Det vanligste er spørsmål om lønnslippen. Derfor er det kanskje ikke så dumt med en oppfriskning av hva som er det viktigste å se etter, og hva du kan hjelpe med.

Julekalender 2023.

Meld deg på julekalenderen

Meld deg på selv og tips gjerne medlemmene om julekalenderen! Det er mulig å forhåndsregistrere seg og få lukene tilsendt på e-post daglig fram til 24. desember. Vi trekker 15 heldige vinnere hver dag, som får fine premier fra nettbutikken.

Solidaritetsdag på overtid: Forbundsstyret i Fagforbundet krever handling.

Fagforbundet krever handling – nok er nok

På FNs internasjonale solidaritetsdag med Palestina heiser Fagforbundet det palestinske flagget. Det haster med konkrete tiltak for å ikke bare stoppe den pågående krigen mellom Israel og Hamas, men like mye å få en endelig slutt på den israelske okkupasjonen av Palestina.

veggkalender

Nå kan du bestille veggkalender 2024

I gang med planlegginga av neste år? Nå kan du bestille Fagforbundets veggkalender for 2024, enten i A3 (som vist på bildet) eller A1. Gratis. Heng opp på jobben, fagforeningskontoret eller hjemmekontoret.

Fagforbundets delegasjon som skulle ha reist til Palestina i høst. Trond Finstad (t.h), Chis Marius Thorsen, Knut Remi Heimvik, Cathrin Snare, Are Stranden, Norsk Folkehjelp, Lars Helgerud (t.v, nederst rad), Renate Skogeng Antonsen, Maria Nilsen Aksberg, Helene H. Skeibrok og Ingunn Eriksen bak kameraet.

Krigen i Gaza: Et kall til handling

Fagforbundets delegasjon til Palestina ble avlyst på grunn av krigen i Gaza. Hjemme sitter våre Palestina-ambassadører og politisk ledelse og kjenner på den samme fortvilelse og avmakt som store deler av resten av verden. De maner likevel til handling.

High five verv

Test deg selv på medlemsfordelene

I anledning Fagforbunds-uka neste uke, har vi laget en uhøytidelig test hvor du kan sjekke hvor godt du kjenner medlemsfordelene dine. Prøv selv!

LO Kommunes delegasjon møtte KS og de andre arbeidstakerorganisasjonene til forhandlinger om ny hovedavtale.

Forhandlingene om ny hovedavtale i KS er i gang

Mandag startet forhandlingene om revisjon av hovedavtalen for KS-området. – Vi er i gang med en foredling av et allerede godt verktøy, sier LO Kommunes leder, Mette Nord.

Kunst av Banksy Betlehem.

Sjekk om banken din støtter okkupasjonen av Palestina

Forrige uke fikk Fagforbundet og Folkehjelpas bankkampanje flere oppslag i media, og den ble etterspurt av mange. Kampanjen sjekker om fondene som norske banker tilbyr til sine kunder er investert i selskaper med virksomhet på okkupert palestinsk område. Her kan du sjekke om banken din tjener på okkupasjonen av Palestina.

Et øyeblikks smil: Fagforbundets leder, Mette Nord, i Gaza i 2016.

Kommentaren: Fortvilelsens krig

Så rammet det utenkelige nok en gang. Vi er mange som nå er fortvilet over krigen mellom Hamas og Israel. I krig finnes det alltid to tapere - sivilbefolkningen og humanitærretten. Det kommer spesielt tydelig fram i Gaza, ett av verdens tettest befolkete områder med en av verdens yngste befolkning.

Ingunn Reistad Jacobsen, leder i Yrkesseksjon samferdsel og teknisk, deltok i panelsamtale om bussikkerhet under Kartellkonferansen.

– Vi må ta grep om bussikkerheten

På drøyt ti år har minst ti bussjåfører mistet livet i møteulykker. Sikkerhetskravene har vært helt fraværende, men nå er ting i ferd med å skje.

Leder av Fagforbundet, Mette Nord.

Fagforbundet støtter anerkjennelse av Palestina

Fagforbundet er krystallklar i vår solidaritet med palestinerne og vi mener Norge må anerkjenne Palestina som selvstendig stat. Akkurat nå gjelder det at massedrapene i Gaza stopper og at det kommer en våpenhvile som hindrer at enda flere uskyldige liv går tapt.

Hvorfor markerer vi likelønnsdagen?

I dag, 16. november, er likelønnsdagen. Fra i dag og ut året jobber kvinner i prinsippet gratis. Det er en uholdbar lønnsforskjell som minsker kvinners frihet, muligheter og valg i samfunnet vårt. Men hvorfor tjener kvinner mindre enn menn? Og hva kan gjøres for å minske denne forskjellen? Blant våre medlemmer er 80 prosent kvinner - her går Fagforbundet i dybden på likelønnsspørsmålet!

Fagforbundet sponser kvinnefotballen Mette Nord Hege Jørgensen Toppfotball Kvinner lansering fotball breddeidrett

En evig kamp for likelønn

Kampen om likelønn går nå inn i ekstraomganger, der alle kvinner spiller gratis ut året.

I januar kan du bli klokere på din rolle i varslingssaker.

To gratis kurs om varsling

Varsle? Til hvem, hvordan og hva kan du forvente etterpå? Kjenner du din rolle som tillitsvalgt eller verneombud i varslingssaker? Arbeidstilsynet kjører to gratis webinarer om varsling i januar, med varighet på 40 minutter. Meld deg på nå og få påminnelse før det starter.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?