Til hovedinnhold

Nyheter

Ble ikke enige om ny lønn for brukerstyrte personlige assistenter.

Brudd i lønnsoppgjøret for BPAer i NHO

Lønnsforhandlingene for brukerstyrte personlige assistenter endte med brudd. Lønnsoppgjøret går nå til mekling.

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon.

Brudd i hovedoppgjøret for teatrene

Etter en lang dag, kveld og natt ble det brudd i forhandlingene om hovedoppgjøret for de 20 teatrene som er en del av Teaterovernskomsten. Lønnsoppgjøret går nå videre til mekling.

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon.

Enighet i hovedoppgjøret på Den Norske Opera & Ballett

Etter svært lange og krevende forhandlinger har partene på Operaen kommet til enighet i årets oppgjør. Det er blant annet enighet om et generelt kronetillegg til alle på kr 27 086 med virkning fra 1. april.

Jubilant: Barnehagedagen fyller 20 år i 2025!

Barnehagedagen 2025: La leken leve!

Neste år fyller Barnehagedagen 20 år! Lek har vært en rød tråd opp gjennom årene, og blir det også i 2025 med slagordet «La leken leve». Se alle slagordene gjennom historien!

Odd Haldgeir Larsen, nestleder i Fagforbundet, takker Mette Nord for fem år med stødig ledelse i EPSU, Europeisk sammenslutning av fagforbund i offentlig sektor.

Takker av som leder for europeisk fagbevegelse

Mette Nord har holdt sin siste tale som leder av EPSU, som organiserer åtte millioner offentlig ansatte i Europa. Det har vært fem dramatiske år.

Helene Skeibrok, Jeanette Romslo, Jørgen Aanerud og Ingrid Wergeland.

Ep. 10 Jørgen jobber livet av seg for boligdrømmen

Byene våre er så dyre å bo i, at kun de rikeste har råd til å kjøpe leilighet. Folk i vanlige jobber må ha rike foreldre for å få kjøpt seg et lite krypinn. Møt helsefagarbeider Jørgen Aanerud som lever enkelt og jobber hardt for å spare opp egenkapital til egen leilighet.

Fagforbundets delegasjon på landsmøtet for europeisk fagbevegelse i Bucuresti, Romania: Hanna-Mari Anttila-Kvåle, Helene Harsvik Skeibrok, Trond Finstad, Mette Nord, Odd Haldgeir Larsen, Jeanette Romslo og Emilie Storli.

Står opp for offentlige tjenester i Europa

Europeisk fagbevegelse gjør seg klare for utfordringene som venter de neste fem årene. De er samstemte om at et rettferdig arbeidsliv skal bygges på gode offentlige tjenester.

Jeanette Lea Romslo, leder Fagforbundet Ung.

Sterk offentlig sektor nødvendig for grønt skifte

Fagbevegelsens medlemmer står i front når katastrofene inntreffer. Europa klarer ikke å ta seg gjennom tørke, skogbrann, hetebølger og flom uten en sterk offentlig sektor.

Oljefondkampanjen juni 2024

Oljefondet investerer milliarder i våpenselskaper som selger våpen til Israel

Ny rapport avslører at oljefondet er blant de største europeiske finansinstitusjonene som investerer i internasjonale våpenprodusenter som selger våpen til Israel.

IL Holmgang jenter 12-14 reiser til Norway Cup i år!

Det blir tur til Norway Cup i år!

Fagforbundet Sortland avd 341 har inngått samarbeidsavtale med IL Holmgang sitt jentelag 12-14.

Fagforbundet Bodø vil bidra til at jenter og kvinner får satse på idretten sin.

Fagforbundet Bodø er på lag med jentene!

For andre år på rad inngår Fagforbundet Bodø samarbeidsavtale med et lokalt damelag.

Fagforbundets forhandlingsdelegasjon. Fra venstre: Svend Morten Voldsrud fra arbeidsutvalget i Fagforbundet, Trine Schønberg fra Kirkens bymisjon og Rune Mathiassen, leder for Kompetansesenteret i Vestfold og Telemark.

Enighet om fire avtaler for ansatte innen helse og utdanning i Virke 

Det er enighet i forhandlingene om avtalene i Virke HUK-oppgjøret som har tilknytning til kommunesektoren og Spekter helse. Virksomheter med tilknytning til statlig sektor er utsatt i påvente av den pågående konflikten i Staten. 

Guttitannlegestolentannlegeogassistent

Resultat i lønnsoppgjøret for tannhelsesekretærer

Fagforbundet og Den norske tannlegeforening har blitt enige i hovedoppgjøret 2024 for Mønsteravtale for tannhelsesekretærer, med gode generelle tillegg og minstelønnsopprykk.

Forbundsstyret i Fagforbundet krever handling. Bilde fra et tidligere møte i forbundsstyret.

Norge må følge opp den historiske anerkjennelsen av Palestina

Fagforbundets landsstyre er glad for Norges historiske beslutning om å anerkjenne Palestina som sjølstendig stat, noe Fagforbundet har vært en pådriver for i ei årrekke. Men Norge har mer å gjøre.

Staten kan ikke ha konkurrerende tariffavtale, mener Fagforbundet.

Fagforbundet krever likelydende tariffavtaler i staten

Fagforbundets landsstyre støtter kravet om likelydende tariffavtaler i staten. Ulike og konkurrerende tariffavtaler er urettferdig, fordi ansatte med lik utdanning og samme stilling i samme virksomhet kan få ulik lønn.

Det ble et klart JA fra medlemmene til det framforhandlede resultatet i KS.

Ja i resultatet fra uravstemningen i KS

I uravstemning for lønnsoppgjøret 2024 blant medlemmene i Kommunesektorens organisasjon (KS) ble det et tydelig flertall for å godkjenne den nye avtalen.

Forhandlingsutvalget i Fagforbundet

Lønnsløft for kirkelig sektor

Fagforbundet og andre LO-forbund innen kirkelig sektor, har forhandlet fram ny tariffavtale og sikret lønnsøkning for alle ansatte. Resultatet sikrer en god lavlønnsprofil både for ansatte i felles- og menighetsråd og i rettssubjektet Den norske kirke.

Per Vidar Kjølmoen, AP, Arbeids- og sosialkomiteen, Seher Aydar, Rødt, Helse- og omsorgskomiteen, Morten Grønlie, bak Elin Meyer, begge medlemmer i Fagforbundets utvalg for arbeidsmiljøaktivitet.

Fagforbundets verneombudskonferanse: Vil forbedre opplæringa

Solid grunnopplæring og videreopplæring knytta til arbeidsplassens særegne risiko, er blant kravene LO stiller for kursing av verneombud.

Verneombudene har viktige oppgaver å ivareta på arbeidsplassen.

7 tips til verneombud

Noe av det første du bør gjøre som verneombud er å sørge for at du får tatt det såkalte 40-timerskurset. Der får du kunnskap som er grunnleggende for å kunne utføre vervet ditt.

penger i ramme

Hva betyr resultatet i frontfaget for deg?

Frontfagsoppgjøret endte med en økonomisk ramme på 5,2 prosent, som setter standarden for kommende oppgjør. Betyr det at "alle" får en lønnsøkning på 5,2 prosent? Så enkelt er det dessverre ikke - Fagbladet svarer på spørsmålet.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?