Arbeidsminister Hadia Tajik advarer de som motarbeider fagorganisering

– De som bidrar til å motarbeide fagorganisering vil få med meg å gjøre, sier arbeidsminister Hadia Tajic til E24.

Medlemmer i front for lønnsoppgjøret

- Du eier det! Du er portør, for faen! skriker regissør Anders til et Fagforbundet-medlem på filmsettet hos Red Ant i Sandvika. Hvorfor? Fagforbundet lager film til tariffoppgjøret. En film som skal få fram yrkesstoltheten og vise fram hele laget i arbeidslivet! I hovedrollene: ekte medlemmer.

Nå får ansatte på sykehus koronatillegg

Flere helseforetak har inngått avtale om koronatillegg, en kompensasjonsordning for de som jobber ekstra mye under koronakrisa. Dette gjelder for eksempel alle fire helseforetakene i Helse Vest i avtaleområde Spekter helse.

Hvorfor forsvinner helsefagarbeiderne fra sjukehusene?

I ukens direktesending på Facebook diskuterte vi oppgavedeling på sjukehusa, og hva som er årsaken til at yrkesgrupper forsvinner. Fikk du den ikke med deg, kan du se den på vår Facebook-side.

Mette Nord mener lærer- og sykepleierkrav vil øke lønnsskillene

På ti år har fagarbeiderne i kommunene fått 27.000 kroner mindre i lønnsvekst enn sykepleierne. I år mener Sykepleierforbundet at intensivsykepleiere bør få et lønnshopp på 100.000 kroner. Fagforbundet vil hindre at gapet vokser og ønsker like tillegg. – Det er ikke sånn at noen grupper har gjort seg fortjent til mye mer enn andre. Vi er avhengige av hele laget. Velferd er lagarbeid, sier Mette Nord til Klassekampen.

Nå kan medlemskapet bli billigere

Mange har fått med seg at regjeringa har økt fagforeningsfradraget og dermed gjort det billigere å være fagorganisert. Men for Fagforbundets medlemmer kan det bli enda billigere. "En kontingentmodell for framtida" ser ut til å bli et tema på landsmøtet til høsten og det handler om å skru ned prisen på medlemskap. Fagforbundets nestleder er klar for debatt. - Kontingenten må ha en sosial profil som samtidig forsvarer innholdet i medlemskapet, sier Odd Haldgeir Larsen, i tillegg må kontingenten tåle å bli målt mot konkurrerende forbund.

Lokalsamfunnskonferansen 2022

Lokalsamfunnskonferansen 2022 arrangeres digitalt 17. og 18. januar. Den belyser konsekvenser av at viktige samfunnsstrukturer og tjenester sentraliseres, og hvordan dette svekker tryggheten i lokalsamfunnene. Hva skal til for at vi også i framtida kan bo i trygge lokalsamfunn? Hva kan vi lære av den danske snuoperasjonen? I 2021 deltok over 700 påmeldte - se hele programmet og meld deg på!

Pensjonister kan jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon

Skoler og barnehager trenger ekstra bemanning for å håndtere koronaepidemien. Fra 1. januar kan pensjonert personell motta en særskilt fastsatt pensjonistlønn uten at AFP eller alderspensjonen reduseres.

Tillitsvalgtportalen legges ned

Mange av dere har brukt tillitsvalgtportalen til Fagforbundet. Verktøy som distribusjonsverktøyet og veiledernettet er flittig brukt. Nå blir portalen som vi kjenner den i dag lagt ned, samtidig som jobben med å flytte verktøy over på ny plattform fortsetter.