Til hovedinnhold

Ep. 10 Jørgen jobber livet av seg for boligdrømmen

Helene Skeibrok, Jeanette Romslo, Jørgen Aanerud og Ingrid Wergeland.

Helene Skeibrok, Jeanette Romslo, Jørgen Aanerud og Ingrid Wergeland. (Foto: podkast)

Byene våre er så dyre å bo i, at kun de rikeste har råd til å kjøpe leilighet. Folk i vanlige jobber må ha rike foreldre for å få kjøpt seg et lite krypinn. Møt helsefagarbeider Jørgen Aanerud som lever enkelt og jobber hardt for å spare opp egenkapital til egen leilighet.

19.06.2024 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 25.06.2024

Lytt til episoden her: 

Spotify

Apple podcast

Mange av Fagforbundets medlemmer opplever høye leiepriser. Da er vanskelig å spare opp til egenkapital og å få lån i banken.  

Jørgen Aanerud er blant en million nordmennen som leier. Han er 29 år gammel,  helsefagarbeider, oppvokst og bor fortsatt på Oslo øst. Han jobber som våken nattevakt i 64 prosent stilling i bolig. For tiden bor han i kollektiv med to andre, og betaler 7200 kr i måneden. Han tar mye ekstravakter for å spare opp penger til egenkapital for en dag å ha nok til å kunne kjøpe egen leilighet. 

– Nå lever jeg ganske ekstremt for å kunne tjene meg opp nok egenkapital. Jeg tar alt av ekstravakter og leverer utrolig nøkternt. Ofte blir det ikke mer enn to måltider om dagen. Jeg har tenkt å spare sånn i tre år, og håper da at jeg har nok til å kunne kjøpe meg en plass å bo. Men dette er ikke noe jeg vil anbefale, sier Jørgen. 

Jeanette Romslo, leder Fagforbundet Ung, forteller at det er mange av medlemmene deres som er bekymra for boutgifter. Husleia er høy, renta er høy, og det å kjøpe sin egen bolig er umulig for mange. Fagforbundet Ung krever derfor en ny boligpolitikk. De har formulert en rekke krav, som de spiller inn til politikerne.

Fagforbundet krever:

  • Større offentlig ansvar
  • Flere boliger i pressområdene
  • Mer offentlig innsats i leiesektoren
  • Styrking av Husbanken
  • Flere studentboliger
  • Boligmangelen i distriktene må løses
  • Flere og bedre kommunale boliger

 

Har du tips til temaer vi bør ta opp, ris eller ros? Send oss en epost til helelaget@fagforbundet.no.

Vi setter også stor pris på om du deler podkasten med noen du kjenner, og legger oss som favoritt i podkastspilleren din. Da får du automatisk beskjed når det kommer ny episode!

Signér på Fagforbundet Ung sitt opprop her: bolig.fagforbundet.no

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?