Til hovedinnhold

Fagforbundet for kontoransatte

Fagforbundet er forbundet for deg som arbeider på kontor. Enten du er sekretær, konsulent, saksbehandler eller jobber med andre administrative oppgaver, er du velkommen som medlem. Fagforbundet ivaretar dine rettigheter når det gjelder lønns- og arbeidsforhold, og bidrar til at du får faglig utvikling i yrket ditt. 

Fagforbundet har mye å tilby

Fagforbundet ønsker å gi best mulig yrkesfaglig tilbud. Vi arbeider med saker som påvirker de ulike utdanningene eller som regulerer utøvelsen av det enkelte yrke. Vi er med og påvirker fagområdene, for eksempel gjennom høringer.

Kurs og konferanser

Hvert år arrangerer Fagforbundet et stort antall kurs og konferanser. Vi besvarer spørsmål som angår ditt behov for kompetanse og faglig utvikling i jobben, og er opptatt av hvilke muligheter og utfordringer kontoransatte møter i samfunnet. 

Faggruppe

Fagforbundet har en egen faggruppe for kontoransatte som består av seks medlemmer som har sine daglige arbeidsplasser i kommuneadministrasjon, sykehus og skole. Faggruppa jobber for utvikling av kontorfaget, og tilbyr kurs og fagdager. I tillegg samarbeider faggruppa med flere utdanningsinstitusjoner om etter- og videreutdanningstilbud.

Mandat og arbeidsoppgaver

  • Bistår politisk og administrativ ledelse i yrkesrelaterte saker
  • Samarbeider med andre organisasjoner
  • Er opptatt av utvikling av kontorfaget
  • Arrangerer kurs og fagdager
  • Faggruppa utgir nyhetsbrev hver måned

Videreutdanning

Fagforbundet arbeider mye med utdanningsspørsmål, og har vært med på å utvikle flere emnegrupper innen HR- og personal, ledelse og administrasjon i samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Fagforbundet tilbyr studieplasser for medlemmer hvert år. i 2023-2024 tilbyr vi videreutdanning innen ledelse og digitalisering. Kullet på dette studiet er ferdig våren 2024.

Les mer om samarbeidet med Høgskolen i innlandet HER

Deltakelse i Faglig råd

Fagforbundet sitter som leder i faglig råd for salg, service og reiseliv. Her jobber vi for at fagene inneholder og kvalitet og at elevene opplever sin utdanning som relevant og meningsfull.

For mer informasjon om nyheter fra yrkesseksjonen kan du lese vårt nyhetsbrev her

Aktuelt

Se alle

Får du riktig lønn? Finn din tariffavtale

Last ned brosjyrer og materiell

Fagforbundet for deg som er helsesekretær Last ned
Fagstige for yrkesgrupper i SKA Last ned
Temahefte Nr.28 - Ansiktet utad

Kontakt

Portrettbilde av Lyra Lluka

Lyra Lluka

Rådgiver

Yrkesseksjon kontor og administrasjon

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?