Fagdag: Tverrfaglig samarbeid

Hva betyr tverrfaglig samarbeid for oss som jobber på oppvekstområdet? Hvem har ansvaret for å ta initiativ til samarbeidet, og hvorfor er tverrfaglig samarbeid vanskelig?

11.10.2021

Oppdaterte smittevernveiledere for barnehage og skole

Smittevernveilederne for barnehage og skole er oppdatert og Fagforbundet er fornøyd med at det er kommet egne veiledere for ungdomsskole, videregående og voksenopplæringa. – Vi opplever derimot at veilederne fortsatt ikke er tilpasset ansvaret og alle de ulike oppgavene de ansatte må utøve i oppvekstsektoren, sier May-Britt Sundal, leder i Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst.

26.03.2021

Ny rammeplan for SFO er ute på høring

Regjeringens høringsutkast til ny nasjonal rammeplan for SFO har blitt sendt ut som en tidlig julegave. Nå ønsker Fagforbundet å få inn flest mulig tilbakemeldinger fra medlemmene!

16.12.2020

Fagforbundet sier nei til stengte skoler før jul

Utdanningsforbundet har tatt til orde for at skolene stenges fra og med mandag 21. desember, og at lærere og elever får fri eller hjemmeskole. Dette bør skolelederne ikke etterkomme, mener Fagforbundet.

09.12.2020

Må involvere ansatte om vi skal sikre ivaretagelse av sårbare barn

En nasjonal ekspertgruppe har kommet med anbefalinger for hvordan skoler, SFO og barnehager kan ivareta barn og unge, selv om resten av samfunnet stenges ned. Myndighetene ønsker heller strengere tiltak for resten av samfunnet, enn å stenge tilbudet til barn og unge. Her kan du lese om Fagforbundets innspill.

13.11.2020

Samisk språkuke: Det finnes 10 forskjellige samiske språk!

Visste du at vi er inne i samisk språkuke? Uka er en felles dugnad for å synliggjøre og øke kunnskapen om de samiske språkene. Private og offentlige institusjoner, næringsliv, organisasjoner og andre aktører inviteres til å synliggjøre samiske språk nettopp denne uka.

20.10.2020

Pålagt renholdsarbeid uten å få betalt

Funnene i en undersøkelse blant barnehageansatte under pandemien kan vekke oppsikt. De ansatte har blitt pålagt renholdsarbeid, og denne overtiden er heller ikke blitt betalt. Berit Tevik, leder for Fagforbundet Barn og oppvekst Oslo, sier at tallene dessverre ikke er overraskende.

12.08.2020

Få svar på spørsmål om den nye jobbhverdagen i barnehage, skole og SFO

Torsdag 14. mai kl. 17.00 – 18.00 blir det nettsending med Fagforbundet og Folkehelseinstituttet (FHI) der vi svarer på spørsmål fra Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte i barnehage, skole og SFO.

14.05.2020

Barnehage, 1.-4.skoletrinn og SFO åpnes: Forventer å få være med på å lage nye retningslinjer

Regjeringen har besluttet å gjenåpne landets barnehager 20. april og 1-4. trinn i barneskolen og SFO fra 27. april. – Det må gis grundige retningslinjer i god tid før oppstart slik at vi trygger barn, foreldre og ansatte. Vi forventer å bli involvert i dette arbeidet, sier leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

07.04.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Rekordmange søker seg til helse- og oppvekstfag

Det er omtrent 500 flere søkere til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene på Vg1. De fleste av dem velger helse- og oppvekstfag, viser fersk statistikk fra kunnskapsdepartementet.

Besøk fra Irsk fagbevegelse

Fagforbundet fikk 2. - 3. oktober besøk fra Irland