Til hovedinnhold

Nyheter

Anne Grete Reinertsen jobber med å lage læringsutbyttebeskrivelser for fagskoler innen oppvekstfag.

Relevante fagskoleutdanninger for barne- og ungdomsarbeidere

Er du barne- og ungdomsarbeider og ønsker å ta videreutdanning? Da kan du ta en titt på oversikten over de ulike fagskoletilbudene som finner.

6 februar, samefolkets dag

6. februar feirer vi samenes nasjonaldag.

Sametinget har samlet litt informasjon om nasjonaldagen og nasjonale symboler. Vi deler denne informasjonen for at dere kan markere dagen i rundt om i landet.

Komsa skole

Snakker både norsk og samisk på Komsa SFO

Fagforbundet ble invitert til arbeidsplassbesøk ved Komsa SFO, et sted der barn får kommunisere på sitt morsmål.

God jul og godt nyttår på nordsamisk Buorit juovllat ja buorre oddajahki

God jul og godt nytt år

Jula kommer gjerne brått på, så også i år. Det er ikke lenge siden landskonferansen, og det nyvalgte styret har hatt sitt første møte. Det er alltid spennende når en ny gruppe skal bli kjent med hverandre og finne fram til sin arbeidsform. En ting er sikkert, jeg gleder meg til de neste tre årene; sier May-Britt Sundal, yrkesseksjonsleder kirke, kultur og oppvekst 

Illustrasjonsbilde barn

Ny rekord i antall barn på SFO

Det er satt ny rekord i antall barn som deltar i skolefritidsordningen. Den nye rekorden kan sees i sammenheng med at regjeringen innførte 12 timer gratis SFO, billigere SFO gir økning i antall barn i SFO. Barnefamilier sparer om lag 20 000 kroner i året, på regjeringens satsing på SFO. 

Kunnskapsminister Tonje Brenna  (AP).

Hilsen fra Kunnskapsministeren

Kunnskapsminister Tonje Brenna har sendt en hilsen til alle ansatte i barnehage, skole og SFO. Hun takker for den ekstraordinære innsatsen og den jobben som gjøres for barn og unge over hele landet.

Illustrasjon barn pensjonist

Pensjonister kan jobbe i skoler og barnehager uten å tape pensjon

Skoler og barnehager trenger ekstra bemanning for å håndtere koronaepidemien. Fra 1. januar kan pensjonert personell motta en særskilt fastsatt pensjonistlønn uten at AFP eller alderspensjonen reduseres.

May-Britt Sundal, leder for Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet

Nå må ansatte i skole, barnehage og SFO få boosterdose

Fagforbundet mener det er viktigere enn noen gang at ansatte i skole, barnehage og SFO prioriteres i vaksinekøen. – Vi risikerer en ny nedstengning, og det tåler vi ikke nå, sier May-Britt Sundal, leder for yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst i Fagforbundet.

Oppdaterte smittevernveiledere for barnehage og skole

Smittevernveilederne for barnehage og skole er oppdatert og Fagforbundet er fornøyd med at det er kommet egne veiledere for ungdomsskole, videregående og voksenopplæringa. – Vi opplever derimot at veilederne fortsatt ikke er tilpasset ansvaret og alle de ulike oppgavene de ansatte må utøve i oppvekstsektoren, sier May-Britt Sundal, leder i Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst.

Illustrasjonsfoto

Ny rammeplan for SFO er ute på høring

Regjeringens høringsutkast til ny nasjonal rammeplan for SFO har blitt sendt ut som en tidlig julegave. Nå ønsker Fagforbundet å få inn flest mulig tilbakemeldinger fra medlemmene!

Illustrasjon.

Fagforbundet sier nei til stengte skoler før jul

Utdanningsforbundet har tatt til orde for at skolene stenges fra og med mandag 21. desember, og at lærere og elever får fri eller hjemmeskole. Dette bør skolelederne ikke etterkomme, mener Fagforbundet.

Må involvere ansatte om vi skal sikre ivaretagelse av sårbare barn

En nasjonal ekspertgruppe har kommet med anbefalinger for hvordan skoler, SFO og barnehager kan ivareta barn og unge, selv om resten av samfunnet stenges ned. Myndighetene ønsker heller strengere tiltak for resten av samfunnet, enn å stenge tilbudet til barn og unge. Her kan du lese om Fagforbundets innspill.

Illustrasjon

Samisk språkuke: Det finnes 10 forskjellige samiske språk!

Visste du at vi er inne i samisk språkuke? Uka er en felles dugnad for å synliggjøre og øke kunnskapen om de samiske språkene. Private og offentlige institusjoner, næringsliv, organisasjoner og andre aktører inviteres til å synliggjøre samiske språk nettopp denne uka.

Barnehageansatte har blitt pålagt renholdsarbeid under pandemien, uten å få betalt for overtida.

Pålagt renholdsarbeid uten å få betalt

Funnene i en undersøkelse blant barnehageansatte under pandemien kan vekke oppsikt. De ansatte har blitt pålagt renholdsarbeid, og denne overtiden er heller ikke blitt betalt. Berit Tevik, leder for Fagforbundet Barn og oppvekst Oslo, sier at tallene dessverre ikke er overraskende.

Korona-hverdag: Barna kan komme på skole og i barnehage, men kosebamsene må bli hjemme.

Få svar på spørsmål om den nye jobbhverdagen i barnehage, skole og SFO

Torsdag 14. mai kl. 17.00 – 18.00 blir det nettsending med Fagforbundet og Folkehelseinstituttet (FHI) der vi svarer på spørsmål fra Fagforbundets medlemmer og tillitsvalgte i barnehage, skole og SFO.

Barnehage, 1.-4.skoletrinn og SFO åpnes: Forventer å få være med på å lage nye retningslinjer

Regjeringen har besluttet å gjenåpne landets barnehager 20. april og 1-4. trinn i barneskolen og SFO fra 27. april. – Det må gis grundige retningslinjer i god tid før oppstart slik at vi trygger barn, foreldre og ansatte. Vi forventer å bli involvert i dette arbeidet, sier leder av yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, May-Britt Sundal.

Illustrasjon.

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

Barnehage. Illustrasjonsfoto.

Rekordmange søker seg til helse- og oppvekstfag

Det er omtrent 500 flere søkere til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene på Vg1. De fleste av dem velger helse- og oppvekstfag, viser fersk statistikk fra kunnskapsdepartementet.

Besøk fra Irsk fagbevegelse

Fagforbundet fikk 2. - 3. oktober besøk fra Irland

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?