Podkast om hørselshemming

Sjansen er stor for at du kjenner noen som har et hørselsproblem. Hvilke utfordringer kan hørselshemming føre med seg? Og hvordan kan du bidra til å gjøre hverdagen litt lettere for en som hører dårlig? Podkasten Fagprat gir deg noen tips!

22.06.2021

Helsefremmende tips i podkasten Fagprat

Har du mistet gode treningsvaner og spist mye usunn mat det siste året? Naprapat Monica Aschim gir noen gode tips til hvordan du kan gjenvinne kontrollen, og gi deg selv positive "dytt" til å ta riktige og helsefremmende valg i hverdagen.

25.03.2021

Podkast om utdanningsmuligheter i helsetjenestene

Tonje Thorbjørnsen forteller om de ulike utdanningsmulighetene i kommunehelsetjenesten i den aller ferskeste episoden av podkasten Fagprat.

05.02.2021

Nettkurs om tannhelse for eldre

I anledning helsefagarbeiderdagen 26. november har Fagforbundet laget et nytt nettkurs om tann- og munnstell for syke eldre. Kurset passer for helsefagarbeidere og andre som jobber med eldre og syke i sykehjem, sykehus og hjemmetjenesten.

26.11.2020

Fagforbundet mener Akson kan reddes

Fagforbundet, Tannlegeforeningen og Legeforeningen mener Akson kan reddes – hvis helsearbeidere og IT-arkitekter samarbeider tett basert på moderne teknologiforståelse. De tre forbundene har sendt en felles uttalelse til Helse- og omsorgsdepartementet.

13.10.2020

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

26.03.2020

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

20.02.2020

BPA-assistenter: Gode arbeidsforhold gir god rekruttering

En tariffavtale er avgjørende for at flere vil jobbe som BPA-assistenter, ifølge Fagforbundets Hermann Albert.

15.01.2020

Gjennomslag i Nasjonal helse- og sjukehusplan!

Fagforbundet har fått gjennomslag for å få helsefagarbeidaren og helsesekretæren tilbake i sjukehusa. Det skal òg bli fleire lærlingar, og eit opplæringskontor i alle helseforetak.

12.12.2019

Feirer tariffavtale for BPA-assistenter

Brukerstyrte personlige assistenter (BPA) har fått sin første nasjonale tariffavtale med en hovedorganisasjon i dag. Det er grunn til feiring. Fagforbundet forhandlet seg fram til en avtale med Virke.

10.10.2019

Les deg opp om kjøkkendrift og ernæring i eldreomsorgen

Fagforbundet og Pensjonistforbundet tar i fersk brosjyre til orde for de gode måltidsopplevelser i den siste fasen i livet. Lær hvordan du benytter kjøkkenfaglig kompetanse til beste for pasienter og beboere.

09.10.2019

Lagde en liten praktisk revolusjon for hverdagen til pleiepersonell

Når du har bakgrunn fra IT og jobber som sykepleier, er det mange systemer du kan irritere deg over i arbeidshverdagen. Tillitsvalgt i Fagforbundet, Eskild Hustvedt, valgte å gjøre noe med det. Han har laget verktøyet pleiar.no, for Fagforbundets medlemmer i pleiesektoren.

13.08.2019

Deltidskrisa: Se Mette Nord i Politisk kvarter på NRK TV

– Vi kaller det en deltidskrise fordi 70 prosent av de som jobber med pleie og omsorg i kommunene jobber deltid, og 70 prosent av stillingene som lyses ut er deltid. Det er krise, sa Mette Nord.

08.08.2019

Full kles-seier for hjemmehjelpere i Porsgrunn

Ansatte i hjemmetjenesten måtte sørge for arbeidssko og ytterjakker selv. Det ville Fagforbundet ha en slutt på. I Porsgrunn har de, sammen med sykepleierforbundet, fått til endringer som fort kan få ringvirkninger over hele Kommune-Norge.

13.03.2019

Verdighets-konferansen - Kreativ Omsorg 2019

I mars 2019 smelter de to tradisjonsrike konferansene Verdighetskonferansen og Kreativ Omsorg igjen sammen på en felles arena i Oslo. Fagforbundet og Verdighetsenteret er arrangører, mens en rekke organisasjoner blir med som samarbeidspartnere. Dette blir vårens nasjonale faglige og sosiale møteplass!

Ny nasjonal helse- og sykehusplan, innspillsmøte med helseministeren.

På møte den 7. november var satsing på lærlinger, fagskoleutdanning og god oppgavedeling mellom yrkesgrupper noen av temaene.

Marker Stopp Trykksår-dagen 15. november

De fleste trykksår kan forebygges. Likevel får en av fem pasienter i sykehus og sykehjem trykksår. Bli med og marker Stopp trykksår-dagen 15. november.

Hjerneslagskampanjen Prate, Smile, Løfte

Fredag 26. oktober inviterte Helsedirektoratet til et møte for å diskutere videreføringen av Prate, Smile, Løfte-kampanjen som en nasjonal dugnad.

07.11.2018