Nyheter fra spekterområdet

Ingen streik i Posten

Partene i meklingen i oppgjøret mellom Posten Norge og Fagforbundet ble enige natt til torsdag 8. september. Dermed blir det ingen streik.

Stemte ja til lønnsoppgjøret i Spekter

Et klart flertall av medlemmene som deltok i uravstemningen i Spekter helse sa ja til det framforhandlede resultatet.

Enighet i Spekter Helse-oppgjøret

Det ble enighet i Spekter Helse A2-delen natt til tirsdag. Oppgjøret omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Forhandlingsstart i Spekter Helse

Mandag 20. juni klokka 10 overleverte Fagforbundet kravdokumentet til arbeidsgiverforeningen Spekter. Det forhandles nå om den såkalte A2-delen, som omhandler lønn for ansatte i sykehus.

Stemte ja til bussavtalene

Det ble et knapt ja-flertall for bussbransjeavtalene og funksjonæravtalen i årets lønnsoppgjør. Det ble klart etter at stemmene fra Fagforbundets medlemmer tikket inn i dag.

Medlemmene sa nei til oppgjøret i Posten Norge

57,8 prosent stemte nei til lønnsoppgjøret i Posten i uravstemningen. Partene skal nå snakke sammen, med bistand fra LO Stat og Spekter. Om det ikke blir enighet, blir det mekling - og vi må vente på tur i meklingskøen. I så fall vil meklingen trolig skje først over sommeren.

Medlemmene i Bring-selskapene sa ja til lønnsoppgjøret

Uravstemningsresultatene er klare i lønnsoppgjørene for Bring-selskapene i Spekter område 8 Posten. De viser et klart ja-flertall.

Uravstemning – husk å stemme ja eller nei til lønnsoppgjøret

Fagforbundet Post og finans har ferdigforhandlet tariffavtalen din. Nå må du godkjenne eller forkaste avtalen. Det gjøres gjennom en uravstemning, som ble sendt ut 19. mai. Fristen for å stemme er 30. mai.

Ikke streik - Enighet om ny pensjonsordning for kultursektoren

Det er enighet i den tvungne meklingen om en ny pensjonsordning i kultursektoren. Dermed er en åtte år lang dragkamp mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden over.

Fare for kulturstreik – siste innspurt hos riksmekleren

Tirsdag 10. mai møter Fagforbundet alene til tvungen mekling i kultursektoren. Striden står fortsatt om valg av pensjonsordning der Fagforbundet fortsatt krever en hybridpensjonsordning.

Enighet i lønnsoppgjøret i Bring Home Delivery

Partene i lønnsoppgjøret for Bring Home Delivery er enige om lønnsoppgjøret for 2022. Det gis et årlig generelt tillegg for alle på kr 17.200.

Unngikk streik i bussbransjen

Det blir ikke streik i bussoppgjøret. Partene ble enige om en løsning i løpet av meklinga lørdag morgen.

Generelt kronetillegg til alle i Lovisenberg Omsorg

Lønnsforhandlingene i Lovisenberg Omsorg 1 og 2 er til ende. Partene kom til enighet 5. mai.

Ny streikefare i kultursektoren

Etter at den frivillige meklinga om pensjon i kultursektoren ikke førte frem for Fagforbundets medlemmer, blir det nå tvungen mekling 9. og 10. mai.

Enighet i lønnsoppgjøret Bring Warehousing

Det gis et generelt årlig tillegg for alle på kr 16.000 inkludert alle tillegg gitt i Spekter A-delen.

Enighet i lønnsoppgjøret for Bring Før 7

Etter B-delsforhandlinger i Bring Før 7 ble partene enige om et generelt årslønnstillegg på kr 18.500 til alle ansatte i heltidsstilling.

Enighet i lønnsoppgjøret for Bring Courier & Express

Etter B-delsforhandlinger i Bring Courier & Express ble partene enige om et generelt årslønnstillegg på 17.500 kroner til alle ansatte i heltidsstilling.

Enighet i lønnsoppgjøret i Posten Norge

Partene i lønnsoppgjøret for Posten Norge er enige om lønnsoppgjøret for 2022. Det gis et tillegg på kr 15.800 kroner pr. år til arbeidstakere med en årslønn lavere enn 480.000 kroner. Arbeidstakere med en årslønn på 480.000 kroner eller høyere gis et tillegg i lønn på 3,3 prosent.

Enighet i lønnsoppgjøret for Bring Transportløsninger

Alle ansatte på timelønn eller månedslønn får et generelt tillegg på kr 16 500 pr. år. For deltidsansatte gis tilleggene forholdsmessig ut ifra stillingsprosenten.

Første del av Spekter Helse-forhandlingene er i havn

Fagforbundet kom til enighet med Spekter Helse i A1-forhandlingene, som handler om sosiale bestemmelser i sykehusene. Resultatet ble en videreføring av dagens avtale.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?