Til hovedinnhold

Lønnsoppgjøret 2022

Lønnsoppgjøret i 2022 var et hovedoppgjør. Det betyr at hele tariffavtalen, ikke bare lønn, var oppe til forhandling. Partene forhandlet om ferie, pensjon og en rekke andre spørsmål.

Her finner du informasjon om lønnsoppgjøret 2023

Datoer for lønnsoppgjøret 2022

Lønnsoppgjøret startet 9. mars 2022, med forhandlingene i privat sektor. Fordi vi følger frontfagsmodellen i Norge er det partene i eksportindustrien som begynner. Så følger alle de andre områdene, som eksempel: privat sektor, ideelle organisasjoner, sykehusene og kommunene på rekke og rad.

Når begynner lønnsoppgjøret?

Onsdag, 15. Mai 2024 Onsdag, 29. Mai 2024
Tirsdag, 28. Mai 2024 Onsdag, 29. Mai 2024

Se flere hendelser

80 avtaler i lønnsoppgjøret 2022

Fagforbundet var part i rundt 80 avtaler i lønnsoppgjøret 2022 - og forhandler i praksis disse avtalene gjennom hele året. Våre avtaleområder med flest medlemmer er kommunesektoren og sykehusene - men vi har en rekke avtaleområder der vi forhandler lønn og rettigheter for våre medlemmer. 

Medlemmene avgjør

Når et oppgjør er ferdig forhandlet, sendes det ut til uravstemning blant medlemmene.

Her kan du lese mer om hvordan uravstemning foregår

Hele laget skal ha et godt lønnsoppgjør

Fagforbundet jobber for at hele laget skal ha et godt lønnsoppgjør og at det skal være små forskjeller i Norge. Det grunnleggende for Fagforbundet er at alle skal ha ei lønn å leve av, at kvinner og menn skal ha lik lønn for likt arbeid, gode pensjonsordninger og hele, faste stillinger

Vanskelig med lønnsoppgjør?

Her forklarer sjefen og forhandlingssjefen i Fagforbundet hva det handler om. Du kan også lese FriFagbevegelses tariffleksikon.

Du kan også se opptak av vårt frokostmøte fra 2022"Alt du trenger å vite om årets lønnsoppgjør":

Aktuelt om lønnsoppgjøret 2022

Se alle sakene

Spørsmål og svar om lønn og avtaler

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?