Til hovedinnhold

Splitter ny tariffavtale for ansatte i Tian Helse

Det måtte en mekling til, men til slutt fikk de ansatte i Tian Helse tariffavtalen på plass. - Nå har vi fått på plass en tariffavtale som sikrer våre medlemmer lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår på linje med offentlig sektor, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Lønnsoppgjøret for FUS-barnehager i havn

Etter tre dagers forhandlinger er det enighet i lønnsoppgjøret 2022 for FUS-barnehager. Det ble et økonomisk resultat på linje med barnehagesektoren forøvrig og en innføring i Fellesordningen for AFP fra 2024.

Splitter ny tariffavtale for ansatte i Tian Helse

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter møtte Delta og Fagforbundet til mekling for å få på plass en helt ny tariffavtale for Tian Helse as. Natt til 10. januar kom partene fram til et anbefalt resultat.

Lønnsforhandlingene for FUS-barnehagene i gang

Endelig er forhandlingene i hovedoppgjøret 2022 for FUS-barnehagene i gang. Forhandlingene foregår mellom FUS på arbeidsgiversida og Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta på arbeidstakersiden.

Sikret god pensjonsordning for alle ansatte i Norlandia-barnehagene

Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta har forhandlet fram en trygg og god pensjonsordning, som blant annet innebærer livsvarig AFP allerede fra nyttår.

Ny hovedavtale i staten

LO stat har forhandlet fram en ny hovedavtale for staten. Den nye avtalen styrker mulighetene medbestemmelse for tillitsvalgte og ansatte.

Barnehageansatte sa ja til ny tariffavtale

Fagforbundets medlemmer i PBL-området, som nylig var ute i streik, har sagt ja til ny tariffavtale. Avtalen kom til etter en streik som varte en måned og der det viktigste stridsspørsmålet var ny pensjonsordning.

Brudd i forhandlingene på NHO 453 – Oppgjøret går til mekling

Det ble i dag brudd i forhandlingene med NHO i årets hovedoppgjør i NHO 453.

Barnehagestreiken er over – gjennomslag for pensjonskrav

Streiken i PBL-barnehagene er over. Partene kom til enighet om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen. De ansatte kan gå tilbake på jobb i morgen, torsdag.

Kl. 07:00 Meklinga fortsetter Tvungen mekling i barnehagestreiken

Klokka 15.00 møtes partene i streiken til tvungen mekling. Det er tredje mekling etter at man ikke kom til enighet i årets lønnsoppgjør for private barnehager i PBL.

Hele Virke HUK oppgjøret er ferdigforhandlet

Mandag 14. november ble det avholdt forhandlinger om de gjenstående avtalene i Virke HUK-oppgjøret. Det er snakk om avtaler som har lønnsstruktur lignende kommunal sektor. Resultatet er langt på vei likelydende med resultatet for kommunalt ansatte.

PBL-streiken: Frivillig mekling på mandag - OPPDATERT: fortsetter tirsdag

OPPDATERT: Mekling fortsetter i morgen, tirsdag, klokka 12.00. Partene i barnehagestreiken er enige om å møtes til frivillig mekling mandag 7. november. Selv om det mekles vil streiken pågå for fullt inntil et eventuelt resultat foreligger.

Ingen streik i dyreklinikkene

Etter mekling ble Fagforbundet og NHO Mat og drikke enige om en løsning i oppgjøret for dyrepleiere og klinikkassistenter.

Solid løft for nyansatte i kirken

Fagforbundet og KA ble etter lange og harde forhandlinger enige om en ny tariffavtale for ansatte i kirken, tidlig på morgenkvisten 29. oktober.

Solid løft i minstelønna til ansatte i privat helse og omsorg

Fagforbundet/FO og NHO har, etter mekling, blitt enige om en anbefalt løsning i oppgjøret for private helse- og omsorgsvirksomheter. Dermed blir det ingen streik for medlemmer omfattet av helse- og omsorgsoverenskomsten.

Ny opptrapping av barnehagestreiken

Mer enn 2000 ansatte vil være i streik i PBL-barnehagene fra torsdag 27. oktober. Cirka halvparten av dem er Fagforbundet-medlemmer.

Streikende tok landsmøtet med storm

Sammen med Elling fra Gatas Parlament rocka de streikende fra private barnehager i Oslo Fagforbundets landsmøte.

Streik i 112 private barnehager

Mandag går over 1000 barnehageansatte ut i streik etter at meklingen mellom arbeidstakerorganisasjonene og PBL ikke førte fram natt til lørdag.

Mekling i PBL - det mekles på overtid

Klokka 10.00 fredag 14. oktober tok partene i PBL-meklinga hverandre i hånda hos Riksmekleren. Det er knyttet stor spenning til pensjonsspørsmålet.

Her kan det bli barnehagestreik

Dersom Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta ikke blir enige med PBL innen meklingsfristen går ut midnatt fredag denne uken, blir det streik i 112 private barnehager fra mandag 17. oktober. Det første streikeuttaket er klart.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?