Nyheter

Tre spennende webinarer i Fagforbundsuka

Fagforbundet Oslo inviterer til tre spennende webinarer i Fagforbundsuka: Språkarbeid i den flerkulturelle barnehagen, 22. juli og hva fagforeningen kan gjøre for å hindre rasisme og framveksten av ytre høyre og digitalisering i Oslo kommune.

KAH er nå LO Kommune Oslo

Forhandlingssammenslutningen Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH) har endret navn til LO Kommune Oslo.

Går imot nytt bygg på Aker på grunn pasienthelse

I et brev til Oslo kommune går Fagforbundet Sykehus og Helse imot et nytt bygg for psykisk helse og rusbehandling på Aker sykehus. De ønsker at bygget plasseres på Gaustad eller Ullevål.

Spar penger med Fagforbundet

Boliglånet er som oftest den største utgiften du har. Er du glad i å spare og vil vite hvordan du kan få mest mulig ut av fordelene du har som medlem i Fagforbundet og LO-favør er dette webinaret for deg.

Årets valg handler om lavtlønnstillegg og faste heltidstillinger

Ukas yrkesprofil er Kristoffer Momrak. Han er musiker og er baseleder ved Aktivitetsskolen Nordstrand

Pensjonssvik fra høyreregjeringa

Regjeringen og Frp vedtok i dag å fjerne plikten til å fratre ved særaldersgrensa. Mange av våre medlemmer er skuffet og bekymret for fremtiden.

Representantskapsmøtet preget av valgkampen

Stortingsvalget sto i sentrum da Fagforbundet Oslo hadde sitt siste representantskapsmøte før sommerferien. Ved siden av det ble det vedtatt en uttalelse om situasjonen i Palestina og en hilsen fra barnebyen i Angola.

Trekk oljefondet ut av okkupasjonen - fordøm Israels overgrep mot palestinere

UTTALELSE: Fagforbundet Oslo krever at oljefondet trekker seg ut av okkupasjonen nå. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å signere oppropet.

Meklingen i Oslo kommune endte med minst 16 500 for alle

Etter 14 timers mekling på overtid er det enighet mellom Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH), som forhandler på vegne LO-forbundene, og Oslo kommune i tariffoppgjøret. – Våre medlemmer får reallønnsvekst. Med et kronetillegg på minst 16 500 kr for alle medlemmer mener vi det er godt oppgjør, sier Roger Dehlin som leder Fagforbundet Oslo.

Mekling i Oslo-oppgjøret fortsetter på overtid – foreløpig ingen streik (oppdatert 27. mai kl. 13.30)

Oppdatert kl 13:30 27. mai. Meklingen i Oslo-oppgjøret fortsetter på overtid. Den opprinnelige fristen var kl. 24.00 den 26. mai. Som en konsekvens av at det fortsatt ikke er noen avklaring i meklingen, blir det tidligst streik fra arbeidstidens begynnelse fredag 28. mai.

I dag starter meklingen i tariffoppgjøret i Oslo kommune

Partene i tariffoppgjøret for Oslo kommune ble ikke enige i forhandlingene om mellomoppgjøret tidligere denne våren. Derfor møtes de i dag og i morgen til mekling om oppgjøret. Hvis det ikke oppnås et resultat blir det streik fra arbeidsdagens start på torsdag.

Viktig å være organisert under koronapandemien

YRKESPROFILEN: Monique Nyberget Hiller er barne- og ungdomsarbeider ved Nordvoll skole og autismesenter. Hun oppdaget betydningen av å være organisert under en mulig streik.

Bli med på Fagforbundet Ungs Sommerfestival

Nå er det snart klart for årets høydepunkt – Norges største og første landsdekkende festival. Fagforbundet Ungs Sommerfestival som finner sted 16. juni 2021. Festivalen er åpen for alle.

Savner elevene aller mest

YRKESPROFILEN: Mette Hartander er skolebibliotekar på Lambertseter vgs og har vært medlem av Fagforbundet i snart 25 år. Det hun har savnet aller mest i pandemien er elevene.  

Fagforbundet Oslo fordømmer Israels bombing av Gaza og angrepene på Palestina

Fagforbundet Oslos regionstyre fordømmer Israels bombing av Gaza og angrepene på Palestina, og har vedtatt å bevilge 20 000 kr til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza.

Oslo kommune: 1200 medlemmer kan bli tatt ut i streik

25. og 26. mai er partene i lønnsoppgjøret i Oslo kommune kalt inn hos Riksmekleren. Hvis meklingen ikke fører fram tar Fagforbundet ut ca. 1200 medlemmer i streik fra 27. mai.

Fagforbundet Oslo fordømmer volden mot palestinerne

Fagforbundet Oslo fordømmer volden mot palestinere og mener at norske myndigheter må bidra til å unngå at dette eskalerer til full krig. En krig som rammer sivilbefolkningen hardt, spesielt på palestinsk side.

Kommuneansattes Hovedsammenslutning Oslo (KAH) endrer navn til LO Kommune Oslo

Kommuneansattes Hovedsammenslutning Oslo (KAH), som består av Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, Skolenes Landsforbund og Creo, endrer navn til LO Kommune Oslo fra 1. juni.

Søk LOs utdanningsfond

Er du medlem i LO kan du nå søke om stipend til din utdannelse for studieåret 2021/2022. Fagforbundet Oslo oppfordrer alle til å søke. Søknadsfristen er 15. mai.

Mellomoppgjøret i Oslo-kommune: Brudd i forhandlingene

Partene i Oslo kommune kom ikke til enighet i årets tariffoppgjør, og har derfor valgt å gå til brudd. Dermed går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren.