Nyheter

Nasjonal konferanse for barnepleiere og jordmødre 2022

Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial inviterer til den årlige nasjonale konferansen for barsel- og barnepleiere og jordmødre på Storefjell Resort Hotel, Gol. På samme sted og tidspunkt arrangerer Fagforbundet nasjonal konferanse for ambulansepersonell og AMK.

Fagdag: Tverrfaglig samarbeid

Hva betyr tverrfaglig samarbeid for oss som jobber på oppvekstområdet? Hvem har ansvaret for å ta initiativ til samarbeidet, og hvorfor er tverrfaglig samarbeid vanskelig?

Barnepleier på helsestasjon

Barnepleier på helsestasjon har en relativt lang historie i Oslo, hvor det har vært ansatt barnepleiere i over 25 år. Tidligere har barnepleiere blant annet gått på hjemmebesøk for å gi ammeveiledning, lapisere navler, og gi råd til hudpleie på spebarn med utslett. I dag varierer arbeidsoppgavene på helsestasjonen, og Lisa forteller her om hvordan hun får brukt sin kompetanse som barnepleier på helsestasjon.

Fagdag for barsel- og barnepleiere

Fagforbundets Yrkesseksjon helse og sosial har gleden av å ønske deg velkommen til digital fagdag for barsel- og barnepleiere den 28.09.2021. Fagdagen starter kl. 10:00 og varer til ca kl. 13:00. Fagdagen holdes på plattformen Microsoft Teams.

Podkast om hørselshemming

Sjansen er stor for at du kjenner noen som har et hørselsproblem. Hvilke utfordringer kan hørselshemming føre med seg? Og hvordan kan du bidra til å gjøre hverdagen litt lettere for en som hører dårlig? Podkasten Fagprat gir deg noen tips!

Helsefremmende tips i podkasten Fagprat

Har du mistet gode treningsvaner og spist mye usunn mat det siste året? Naprapat Monica Aschim gir noen gode tips til hvordan du kan gjenvinne kontrollen, og gi deg selv positive "dytt" til å ta riktige og helsefremmende valg i hverdagen.

Fagdag for barsel- og barnepleiere og jordmødre

Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial inviterer til den årlige nasjonale konferansen for barsel- og barnepleiere og jordmødre, denne gangen digitalt.

Ny invitasjon til nasjonal konferanse for barsel- og barnepleiere og jordmødre

Ny dato: Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial inviterer til den årlige nasjonale konferansen for barsel- og barnepleiere og jordmødre på Storefjell Resort Hotel, Gol 26.-28. oktober, 2020.

Tre podkast-episoder om veiledning

Har du en rolle som instruktør eller veileder på arbeidsplassen? Da kan disse tre Fagprat-episodene være noe for deg! Du kan lære om ungdomshjernen, om skikkethet, og få generelle tips til god veiledning av lærlinger og elever.

Jordmordagen 5. mai: Fødselshjelp i koronaens tid

Barn kommer til verden til alle tider, også under koronaepidemien. Kvinner som skal føde er nå ekstra bekymret, fordi det er lett å bli utrygg på situasjoner som føles som ukontrollerbare, skriver Fagforbundets jordmor Annett Hegén Michelsen.

Del et bilde av din nye arbeidshverdag!

Dette er en utfordring til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Fagforbundet. Vis oss hvordan du har det på jobb akkurat nå!

Nytt faglig tilbud fra Yrkesseksjon helse og sosial: podkasten Fagprat

Sjekk ut det splitter nye faglige tilbudet fra Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, podkasten Fagprat.

Nasjonal konferanse for barsel- og barnepleiere og jordmødre 16.-18. mars

Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial inviterer til den årlige nasjonale konferansen for barsel- og barnepleiere og jordmødre på Storefjell Resort Hotel, Gol.

Møt en av Norges første fagbarnepleiere

Emilie Frøid Grønmyr blir en av landets første fagbarnepleiere. Hun jobber på føde- og barselavdelingen på Sykehuset Østfold.

Ambulansepersonell og barnepleiere møtes til fagprat

- Alle trenger faglig påfyll, uansett om du har bacehelor, master, er fagarbeider eller ikke har formell kompetanse. Det er derfor vi møtes til konferanse her på Storefjell, sier Iren Mari Luther.

Barsel- og barnepleiere har vi alltid behov for, mener Fagforbundet

- Det blir færre og færre barsel- og barnepleierstillinger på landsbasis, men med store regionale forskjeller. I Oslo sier man ja til barsel- og barnepleiernes kompetanse – i Bergen sier man nei. Hvorfor er det slik?

Nasjonal konferanse for barsel- og barnepleiere og jordmødre 2019

Fagforbundets inviterer til den årlige nasjonale konferansen for barsel- og barnepleiere og jordmødre på Storefjell 18. - 20. mars, 2019. Ny frist for påmelding! 12. februar

Marker Stopp Trykksår-dagen 15. november

De fleste trykksår kan forebygges. Likevel får en av fem pasienter i sykehus og sykehjem trykksår. Bli med og marker Stopp trykksår-dagen 15. november.

Til beste for den neste – risikostyring før og etter alvorlige hendelser.

Eksempler og erfaringer fra Statens helsetilsyns arbeid med tilsynssaker i 2017.

Fagforbundet krever økt satsing på barselomsorgen

Uttalelse fra landsstyret i Fagforbundet, 8. mars 2018.