Krever overgangsordning til autorisasjon som paramedisiner

Fagforbundet vil ha overgangsordning for ambulansearbeidere og sykepleiere med videreutdanning i nasjonal paramedic.

20.09.2021

Uakseptabelt med vold mot sykehjemsbeboere

Mange sykehjemsansatte rapporterer om vold, overgrep eller forsømmelser mot beboere på sykehjem, viser forskningsrapport fra NTNU. Fagforbundets Iren Mari Luther etterlyser bedre vilkår på sykehjemmene for å hindre at det skjer.

08.07.2021

On the corona frontline: Konsekvensar av korona i eldreomsorga

Fagforbundet sitt bidrag til eit felles-europeisk prosjekt om korona i eldreomsorga er ferdig!

05.07.2021

Marte Sofie ble årets helsefagarbeiderlærling i Viken

Vinneren av prisen tar ansvar, er omgjengelig og bidrar positivt til arbeidsmiljøet. Hun blir beskrevet som en medarbeider som man kan stole på, får andre til å føle seg trygge, og er meget godt egnet i sitt yrke, skriver juryen.

21.06.2021

Stadig flere portører blir faglærte (fagbladet.no)

Portører melder at de kan gjøre mer av sykepleiernes jobb. De kan blant hjelpe til ved hjertestans.

07.04.2021

Fagforbundet anbefaler sine medlemmer å ta koronavaksine

Noen er skeptiske til å ta vaksinen mot covid-19 på grunn av bivirkninger. Vi må ikke glemme at dette er en vaksine mot en potensielt dødelig sykdom.

19.03.2021

Pandemien gir press på europeiske helsefagarbeidere

Helsefagarbeidere i flere europeiske land sliter med flere av de samme utfordringene i bekjempelsen av koronaviruset. Det kom fram på møte for Europeisk råd for helsefagarbeidere (EPN), som ledes av Fagforbundets Kurt Rønning.

25.02.2021

Krever mer nøyaktige tall for å regne ut responstid for ambulanse

Helsedirektoratet arbeider med å evaluere dagens nasjonale kvalitetsindikator for responstid for ambulansetjenesten. Fagforbundet påpeker at beregningsgrunnlaget må baseres på alle faktiske akuttoppdrag per kommune, ikke et gjennomsnitt av utrykningene.

03.02.2021

Skal kartlegge seniorer som jobber på sykehus

Sammen med flere samarbeidspartnere har Fagforbundet nå satt i gang med en kartlegging av sykepleiere, hjelpepleiere og helsefagarbeidere over 50 år på sykehus. Kartleggingen skjer i regi av Fafo og målet er å finne ut hvordan sykehusene kan beholde seniorenes kompetanse lenger.

02.02.2021

Gratulerer med helsesekretærdagen!

Den 1. februar markerer vi helsesekretærdagen. Vi i Fagforbundet er stolte av hver eneste en av dere.

01.02.2021

Ambulansepersonell må prioriteres i vaksinekøen

Kritisk helsepersonell skal få vaksine først, melder Folkehelseinstituttet. Fagforbundet mener ambulansepersonell må rykke fram i køen for å få de første vaksinene.

15.01.2021

Gratulerer med helsefagarbeiderdagen!

Den 26. november er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere og hjelpepleiere.

26.11.2020

Glemmer regjeringen vår største folkehelseutfordring?

Årets statsbudsjett er dårlig nytt for alle med muskel- og skjelettplager. Den største årsaken til sykefravær og uførhet er ikke tema i årets budsjett. At satsinger og tiltak uteblir helt, er uholdbart og truer samfunnets bærekraft, skriver styremedlemmer i Rådet for muskelskjeletthelse.

02.11.2020

Fagforbundet øker stipendsatsen

Alle som søker stipend kan nå glede seg over at Fagforbundet har økt stipend til 15 000 pr år.

Tur til Blaafarveværket

Dette er ingressen i testartikkel

26.06.2020

Læreplaner i yrkesfag på høring i august!

Utdanningsdirektoratet sender forslag til nye læreplaner på høring 17. august

26.06.2020

Varsler om vond utvikling for unges psykiske helse

Nærmere tre ganger flere sliter med angst og depresjon etter at pandemien slo inn i mars, viser fersk undersøkelse som Universitetet i Oslo (UiO) har gjort. Kirkens SOS melder om det samme. De blir nedringt på telefon fra unge og voksne som har det vondt.

15.05.2020

Jordmordagen 5. mai: Fødselshjelp i koronaens tid

Barn kommer til verden til alle tider, også under koronaepidemien. Kvinner som skal føde er nå ekstra bekymret, fordi det er lett å bli utrygg på situasjoner som føles som ukontrollerbare, skriver Fagforbundets jordmor Annett Hegén Michelsen.

05.05.2020

Smittevernutstyr kommer raskere fram med gratis standarder

Fagforbundet samarbeider med Standard Norge for at munnbind, masker, hansker og andre smittevernprodukter når ut både raskere og enklere til Helse-Norge.

30.03.2020

Til studenter ved helsefaglige studieretninger

Det er usikre tider for mange. Mange av våre studentmedlemmer ved helse- og sosialfaglige studieretninger kontakter oss nå med spørsmål om praksis, personlig økonomi og så videre. Her finner dere svar på en del. Vi vil oppdatere fortløpende.

26.03.2020