Til hovedinnhold

Fagforbundet for dyrepleiere og klinikkassistenter

Fagforbundet organiserer dyrepleiere og klinikkassistenter i privat sektor. Vi ivaretar dine rettigheter når det gjelder lønns- og arbeidsforhold, og bidrar til at du får faglig utvikling i yrket ditt.

  • Fagforbundet jobber kontinuerlig med helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen, for at de ansatte skal ha et best mulig arbeidsmiljø.
  • Fagforbundet ønsker at dyrepleiere og klinikkassistenter skal ha best mulig rammevilkår for å utføre sitt arbeid, ved at lover og forskrifter skal ivareta deres yrkesutøvelse.
  • En hovedprioritet siste årene har vært arbeidet med dyrepleiernes autorisasjon og å klargjøre ansvarsfordeling i klinikkene knyttet til kompetanse og plikter. 
  • Gjennom forhandlinger med NHO Mat og Drikke, har Fagforbundet utarbeidet en tariffavtale for dyrepleiere og klinikkassistenter som regulerer lønns- og arbeidsvilkår. Denne blir reforhandlet hvert annet år. 
  • Fagforbundet har en egen faggruppe for dyrepleiere og klinikkassistenter som er sammensatt av medlemmer som kjenner bransjens daglige arbeid, arbeidsmiljø og de utfordringer området har. 
  • Fagforbundet har samarbeidet med interesseorganisasjonen Norsk dyrepleier- og assistentforening (NDAF) siden 2006. Som medlem i Fagforbundet får du medlemskap i NDAF til halv pris, og som medlem i NDAF vil du få deres tidsskrift og kunne delta på deres arrangement til redusert pris. Bli medlem i NDAF!

Aktuelt

Se alle

God psykisk helse på arbeidsplassen for dyrepleiere og klinikkassistenter

Kunne du tenke deg å bli tillitsvalgt?

Du kan gjøre en stor forskjell for deg og kollegene dine.

Last ned brosjyrer og materiell

Gravid og trygg på jobb i dyreklinikken Last ned
Trygg på jobben – med tariffavtale for dyrepleiere og klinikkassistenter Last ned

Kontaktliste

Portrettbilde av Jarle Kristoffersen

Jarle Kristoffersen

Fagleder

Yrkesseksjon samferdsel og teknisk

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?