Nøkkelen til løsning er hos direktørene

I et innlegg i Dagsavisen 15. oktober argumenterer Anna Elisabeth Uran og Mari Røsjø for at ansvaret for en rask løsning av streiken er hos kulturlederne.

Silje er klar for å streike lenge

Silje Hostvedt Isaksen er blitt kjent for å ha laget en praktfull streikekjole av tjue handlenett fra Fagforbundet. Hun er klar for å streike lenge.

Lær om barn og unges psykiske helse

Jobber du med sårbare barn og ønsker å bli en bedre kontoransatt? Nå kan du søke på kontorfaglig utdanning i kommunale helse- og sosialfaglige tjenester for barn, unge og deres familier. Fristen er 1. desember.

Rammene lagt for tariffrepresentantskapet

Regionstyret har hatt samling på Sundvolden Hotel. Tema på samlinga var forberedelser til lønnsforhandlingene og den pågående streiken i kultursektoren.

Real lønnsøkning for ansatte i Frelsesarmeen

Miljøarbeidere og andre lavtlønte kan få opptil 30 000 kroner mer å leve for etter at Frelsesarmeen, Fagforbundet og FO gjennomførte lønnsforhandlinger for 2020 og 2021.

Hvordan bidra til et bra miljø

Bli med på lunsjseminar for fritidsklubbansatte og feltarbeidere, om et faglig utfordrende tema, den 25. oktober fra klokka 12.00 til 15.00 på idylliske Årvoll gård.

Bli med på kurs hos Fagforbundet Oslo

Trenger du å sette deg inn i lover og avtaler som tillitsvalgt, eller trenger du en oppdatering? Fagforbundet Oslo har kurstilbud til tillitsvalgte og andre fagorganiserte.

Bedre lønn og pensjon med kommunal egenregi

I Oslobudsjettet for 2022 varsler Byrådet at de to gjenværende profittdrevne sykehjemmene skal overtas av kommunen. Hovedtillitsvalgt Kjartan Goksøyr har jobbet lenge for at sykehjemmene skal drives i kommunal egenregi eller ideelt.

Ny kulturmarsj for rettferdig pensjon

Kulturarbeidere kjemper for rettferdig pensjon. Onsdag 29. september, klokka fire på ettermiddagen, går arbeidere fra teatre og scener på nytt i Oslos gater. De krever at teaterdirektørene må handle.

Få plasser igjen til Menn i barnehagen 2021

Trenger du faglig påfyll? Den 28-29. oktober holdes konferansen Menn i barnehagen 2021 i Ålesund. Den er kun for menn og det er fortsatt ledige plasser.

Oslo budsjettet for 2022 er på rett vei

Byrådets budsjettforslag 2022 og økonomiplan 2022 – 2025 ble lagt fram 22. september.

Oslo Nye Teater er i streik fra onsdag

Det har vært streik blant orkestrene og i opera- og teatersektoren siden tredje september. Nå trappes streiken ytterligere opp. Fra 22. september er også Oslo Nye Teater i streik.

Blogg fra Palestinasamarbeidet

Lurer du på hvordan det går med Palestinasamarbeidet? Sjekk ut bloggen til palestinaambassadør Lasse Skurtveit.

En valgseier for arbeidstakeren

Rødgrønt flertall på Stortinget er godt nytt for deg som arbeidstaker. Fagforbundet Oslo har jobbet aktivt for å få en ny regjering, som er til det beste for vår medlemmer.

Gratis fagkurs for deltidsansatte i helse og oppvekst

Jobber du inntil femti prosent deltid innenfor helse- og oppvekstsektoren kan du søke på gratis fagkurs. Kursene gjennomføres over nettet på dagtid fra 22. september til desember.

Nytt medlem i Faglig råd for helse- og oppvekstfag

Den første september ble Helge Sporsheim, leder for Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet Oslo, medlem i Faglig råd for helse- og oppvekstfag. Der skal han gi råd til fag- og yrkesopplæringa.

87 kulturarbeidere kan være i streik på fredag

Den 3. september kan kulturarbeidere ved teatre over hele landet være i streik. Årsaken er at kulturinstitusjonene ikke vil følge opp en avtale om lik pensjon for kvinner og menn.

Slik skapte vi verdens beste folkebibliotek

Deichman Bjørvika er nylig kåret til verdens beste folkebibliotek. Toril Høimyr, leder Fagforbundet Deichmanklubben, forklarer bakgrunnen for prisen og suksessen til det nye hovedbiblioteket i Oslo.

Fikk fast stilling med Fagforbundet

Tsige Mengiste Negashe fikk fast stilling etter at hun ble vraka som ekstravakt rett før jul i fjor. Men ulovfestet rett hjalp henne, og flere kolleger, da Oslo kommune ikke ville videreføre kontraktene.

På to og fire hjul for å minne om stemmeretten

Vi er på vei til deg med bil og sykkel for å høre hvordan du har det, for å informere om hvorfor vi trenger ei ny regjering og for å minne om stemmeretten.