Kulturstreiken trappes kraftig opp

30. september er det tvungen mekling i kulturstreiken. Da har konflikten vart i fire uker. Fører ikke meklingen fram til et resultat, blir streiken trappet kraftig opp fra 1. oktober - med 249 nye kulturansatte ut i streik.

24.09.2021

Støtte som varmer et streikehjerte

Den landsomfattende streiken i teater og opera er nå godt inne i sin tredje uke. Streikevaktene lar seg motivere av at det jevnlig ramler inn støtteerklæringer.

22.09.2021

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

16.09.2021

Enig for ansatte hos ideelle aktører i spesialisthelsetjenesten

Fagforbundet og Virke har forhandlet ferdig årets mellomoppgjør for overenskomst for spesialisthelsetjenesten. Resultatet er på linje med resultatet i Spekter Helse.

16.09.2021

Unngikk streik ved St. Hanshaugen omsorgssenter

LO Stat og Spekter ble enige om ny tariffavtale for Oslo-sykehjemmet i mekling i natt. Fagforbundet vant fram med sitt krav om høyere lønn.

14.09.2021

Kulturarbeiderne ga kampen for rettferdig pensjon et ansikt

– Dere kjemper en kamp som burde vært helt unødvendig. Kravet om en pensjon som er lik for kvinner og menn er så åpenbart og innlysende at det er rart vi må streike for det nå i 2021, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til streikevaktene utenfor operaen.

09.09.2021

Kulturstreiken trappes opp - 435 ansatte er nå ute i streik

Kampen for rettferdig pensjon i kultursektoren fortsetter med full styrke. Fra i dag streiker 435 medlemmer i opera, orkestre og teatersektoren.

08.09.2021

Naboer viste solidaritet med streikende ved Det Norske Teatret

Familien Bækholt ga sin fulle støtte til streikende kulturarbeidere ved å servere en stor gryte fårikål.

05.09.2021

Barnehageseier for Fagforbundet

Fredag 3. september ble en helt ny tariffavtale for ansatte i barnehager skrevet under med NHO. - Det er en seier for de ansatte og for Fagforbundet. Nå får de endelig lønn på linje med andre barnehager, jubler arbeidsutvalgsmedlem i Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

03.09.2021

Streik for rettferdig pensjon i kultursektoren

Det er streik i opera, teatersektoren og orkestrene fra fredag morgen. Den 8. september trappes streiken ytterligere opp. Da vil til sammen 435 kulturansatte streike for bedre pensjonsordninger.

02.09.2021

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.

02.09.2021

Skuffet over nemnd-avgjørelse for private omsorgsbedrifter

Rikslønnsnemnda har avgjort hvordan lønnsoppgjøret blir for ansatte i private omsorgsbedrifter og barnehager i NHO 453. Fagforbundet fikk ikke gjennomslag for sine krav.

27.08.2021

Dette betyr Stendi-dommen - for Fagforbundet, medlemmene og arbeidslivet

Tirsdag kom Borgarting lagmannsrett med dommen som utvetydig slår fast at omsorgsselskapet Stendi år etter år har brutt loven og utsatt omsorgsarbeidere for grove brudd på deres rettigheter som arbeidstakere. Hva betyr det for arbeidslivet om dommen blir stående?

30.06.2021

Brudd i pensjonsforhandlingene - stor streikefare i kultursektoren

Spekter nekter å oppfylle mål om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser for hundrevis av ansatte i orkestre, teater og opera. I juni ble det brudd i de avsluttende forhandlingene og oppgjøret går til mekling 2. september.

01.07.2021

Stor streikefare i kultursektoren

Spekter nekter å oppfylle avtaler om kjønnsnøytrale og livsvarige pensjonsytelser for ansatte i orkestre, teatre og opera. Nå blir det mekling.

28.06.2021

Siste mulighet for forhandlingsløsning for pensjonsfloka i kultursektoren

Onsdag 30. juni avholdes avsluttende forhandlinger i årets mellomoppgjør for teater og opera. Partene har så langt ikke kommet til enighet, hverken i lokale forhandlinger eller bistandsforhandlinger. Fagforbundets krav i årets mellomoppgjør er å få på plass en varig pensjonsordning som er kjønnsnøytral og livslang.

29.06.2021

Enighet i meklingen for Helseplattformen med Spekter

Tre timer på overtid landet meklingen i Helseplattformen. Ny tariffavtale og et lønnsoppgjør med en ramme på 2,82 prosent ble resultatet for Fagforbundet.

28.06.2021

Godt resultat i sykehusoppgjøret

Forhandlingene i Spekter helse (A2-del) er ferdig. Fagforbundets medlemmer får et godt lønnsløft.

24.06.2021

Enighet i tariffoppgjøret for ansatte i Norlandias barnehager

Etter lange forhandlinger ble det omsider enighet mellom LO Stat og Spekter i fase3-forhandlingene i Norlandia Preschool natt til 24. juni.

24.06.2021

Streik avverget - godt meklingsresultat i staten

Det blir ingen streik for LO Stat-forbundenes medlemmer i staten. Partene ble enige hos Riksmekleren torsdag ettermiddag. Lavlønn, likelønn og ellers god fordelingsprofil var viktige krav.

27.05.2021