Til hovedinnhold

Nyheter

Forhandlingsutvalget i Fagforbundet

Lønnsløft for kirkelig sektor

Fagforbundet og andre LO-forbund innen kirkelig sektor, har forhandlet fram ny tariffavtale og sikret lønnsøkning for alle ansatte. Resultatet sikrer en god lavlønnsprofil både for ansatte i felles- og menighetsråd og i rettssubjektet Den norske kirke.

Det ble et klart JA fra medlemmene til det framforhandlede resultatet i KS.

Ja i resultatet fra uravstemningen i KS

I uravstemning for lønnsoppgjøret 2024 blant medlemmene i Kommunesektorens organisasjon (KS) ble det et tydelig flertall for å godkjenne den nye avtalen.

Posten og Bring

Husk å stemme ja eller nei til lønnsoppgjøret i uravstemningen

Tariffavtalen din er ferdigforhandlet, og nå kan du godkjenne eller forkaste avtalen. Det gjøres gjennom en uravstemning, som kommer på SMS mandag 10.juni. Fristen for å stemme er fredag 21. juni kl 24.00.

Fagforbundets forhandlingsleder i det sentrale tariffoppgjøret i Spekter-området Odd Haldgeir Larsen (fra venstre), leder i forhandlingsavdelingen Kai Nygård, Nora Hagen, Hanne Kolby, Jacqueline Hopkinson og Gerd Øyahals.

Lønnsoppgjøret i Spekter: Husk å stemme!

Flere Spekter-avtaler er nå ferdig forhandlet og sendes i disse dager ut på uravstemning. Fagforbundet oppfordrer alle medlemmer til å bruke stemmeretten, og vi anbefaler å stemme JA til resultatet.

I mål med årets hovedoppgjør for Norlandia-barnehagene og Kidsa Barnehager AS.

Resultat i lønnsoppgjøret for Norlandia-barnehagene

5. juni kom partene til enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i Norlandia-barnehager. Alle ansatte er sikret et kronetillegg på minimum 20 250 kroner.

Ny avtale for Posten Bring Bildrift AS er kommet i havn. Til venstre Gunnar Røen, leder Posten Bring Bildrift AS sammen med selskapstillitsvalgt Odd Arne Hartvigsen.

Enighet i Posten Bring Bildrift AS

Partene kom til enighet etter forhandlinger med bistand fra sentrale parter i løpet av mai.

Lønnsoppgjøret for Spekter område 4 er i havn

Det er forhandlet ferdig for virksomhetene AtB, Ruter, Brakar og Norsk Helsenett. Oppgjøret, som omtales som Spekter område 4, sendes nå ut til medlemmene på uravstemning, med frist 12. juni.

Kom i havn: forhandlingslederne f.v Utdanningsforbundets Ann Mari Milo Lorentzen, Fagforbundets Anne Green Nilsen, Administrerende direktør i PBL Jørn-Tommy Schjelderup og Marit Solheim fra Delta.

Resultat i lønnsoppgjøret for PBL-barnehager

Etter to lange dager med både krevende og konstruktive forhandlinger ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i PBL-barnehager. – Vi er godt fornøyd med et resultat på linje med kommuneoppgjøret, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Svend Morten Voldsrud, Fagforbundets forhandlingsleder under meklingen i lønnsoppgjøret i staten.

Dette betyr lønnsoppgjøret i staten for deg

Fagforbundet vant fram med sitt hovedkrav om en lik tariffavtale som sikrer lik lønn for likt arbeid i statsoppgjøret. Veien fram til resultat har imidlertid vært brolagt med utfordringer.

Forhandling

Resultat i lønnsoppgjøret på Energiavtalen - Samfunnsbedriftene

Onsdag 29. mai ble partene enige i hovedoppgjøret 2024 etter to dagers forhandlinger.

Krav og motkrav: Forhandlingslederne f.v Fagforbundets Anne Green Nilsen, Jørn-Tommy Schjelderup, PBL, Marit Solheim, Delta, og Ann Mari Milo Lorentzen, Utdanningsforbundet.

Lønnsoppgjøret for PBL-barnehager i gang

Partene i PBL-oppgjøret startet forhandlingene onsdag formiddag. Det er en samlet arbeidstakerside som møter PBL - Fagforbundet leverte felles krav med Utdanningsforbundet og Delta. 

Forhandlingsutvalget fornøyde. Fra venstre Karianne Hansen Heien, Helge Skeie, Per Georg Andersen, Sheila Yndestad, Stian Bryde-Erichsen, Kim Eide og Ida Pauline Nybroen.

Enighet i forhandlingene for Virke kino

Det er enighet i forhandlingene mellom Fagforbundet og Virke om kinoavtalen. Alle får et generelt tillegg på kroner 20 475 i året.

Ble enige langt på overtid. En litt sliten, men fornøyd gjeng, bl.a (foran f.v) Per-Egil Johansen,  leder for LO kommune Oslo, og Roger Dehlin, leder for Fagforbundet Oslo.

Enighet i lønnsoppgjøret i Oslo kommune - unngikk streik

Et halvt døgn på overtid kom partene til enighet i meklingen i Oslo kommune. Den nye avtalen gir alle ansatte minst 20 000 kroner i tillegg. Dermed er det sikret reallønnsvekst for alle LO-medlemmer.

Svend Morten Voldsrud, Fagforbundets forhandlingsleder under meklingen i lønnsoppgjøret i staten.

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Det ble enighet for LO-forbundene i statsoppgjøret etter åtte timer på overtid hos Riksmekleren.

pressebilder Gerd Øiahals

Lønnsøkninger i Posten Bring må vente

Ledelsen i Posten Bring Bildrift AS og Fagforbundet klarte ikke å komme til enighet i bistandsforhandlingene i går onsdag. Det får konsekvenser for alle Fagforbundet medlemmer i selskapene i Posten Bring. Både lønnsøkninger og uravstemninger må vente på et endelig resultat

Nytt brudd i Posten Bring Bildrift AS

Ledelsen i Posten Bring Bildrift AS og Fagforbundet klarte ikke å komme til enighet i bistandsforhandlingene i går onsdag. Bistandsforhandlinger er 2. runde i lønnsoppgjørene i blant annet Posten.

Anna Elisabeth Uran er streikeleder og 2. nestleder i Oslo kommune.

Fare for storstreik i Oslo kommune

Pressemelding fra LO kommune Oslo og Fagforbundet Oslo.

F.v: Karianne Hansen Heien, Arne Løseth, Therese Løvseth, Tanja Furberg Oseth, Ann Kristin Hartvigsen, Britt Øyen

Enighet i lønnsoppgjøret for brukerstyrte assistenter (BPA)

Det er enighet mellom Fagforbundet og Virke i lønnsoppgjøret for brukerstyrte assistenter, BPA.

Forhandlingsleder for Fagforbundet, Helene Skeibrok, og forhandlingsleder for Spekter, Bjørn Skrattegård.

Lønnsoppgjøret for sykehusene i havn

Fagforbundet og Spekter kom i natt i mål med det sentrale oppgjøret for sykehusene. Det gis et generelt tillegg til ansatte på minimum 22 000 kroner.

Forhandlingene mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og Fagforbundet er i gang i Spekters lokaler på Majorstua.

Start i lønnsforhandlingene på sykehusene

Onsdag 15. mai, startet forhandlingene i den såkalte A2-delen i Spekter helse. Det handler om lønn.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?