Til hovedinnhold

Vil forbedre strømstøtten før lønnsoppgjøret

Både Fagforbundet og Fellesforbundet tar til orde for å bedre strømstøtten før årets lønnsoppgjør. – Det er helt opplagt at økte priser og økt rente vil ha stor betydning inn i lønnsoppgjøret. Derfor er det viktig at regjeringen gir signaler om en forbedret ordning, sier Mette Nord.

Fagforbundet med klare krav etter NRK-dokumentar

Del to av NRK-dokumentaren «Omsorg bak lukkede dører» viser systematiske mangler i eldreomsorgen. – Løsningen på dette er hele og faste stillinger, og at vi får til en bedre oppgavedeling blant ansatte i helsevesenet, sier Fagforbundets leder, Mette Nord.

Kjempet tre år for tjenestebiler

Fram til nå har ansatte i hjemmetjenesten i Kristiansund måttet bruke private biler på jobb. Etter press og nitidig arbeid fra fagforeninga stiller endelig kommunen med tjenestebiler.

Seminar for medlemmer i KA - rydd kalenderen!

27- 28. februar samles vi på Fagforbundets kontorer i Oslo for å diskutere aktuelle yrkesfaglige tema og lov og avtaleverk. Det er mulig å melde seg på begge dagene eller den dagen som interesserer deg mest. Alle er velkommen, men vi håper mange eksisterende og potensielle tillitsvalgte i kirke og gravferd melder seg på.

Fra innleie til hele faste stillinger på sykehusene

– Helseministeren kommer med gode signaler om økt bemanning, heltidskultur og innstramming i bruken av bemanningsbyråer, sier Fagforbundet nestleder Odd Haldgeir Larsen som ser en satsing på sykehusene med ny regjering.

Krever mer heltid og oppgavedeling etter NRK-dokumentar om eldreomsorgen

NRK-dokumentaren «Omsorg bak lukkede dører» viser systematiske mangler i eldreomsorgen. – Den eneste løsningen på dette er at flere får hele og faste stillinger og vi får til en ny oppgavedeling blant ansatte i helsevesenet, sier Fagforbundet-leder Mette Nord.

Krever umiddelbar styrking av sikkerheten i buss

– Bussene som går på norske veier har elendig sikkerhet for sjåførene. Slik trenger det ikke å være, det er verken vanskelig eller dyrt å innføre strengere krav. Det haster, det må skje nå.

Vant nytt massesøksmål mot Stendi

Fagforbundet har vunnet en ny knusende seier over omsorgsgiganten Stendi, i et massesøksmål om ulovlige arbeidsforhold. 194 omsorgsarbeidere får etterbetalt et betydelig beløp. Mette Nord mener dommen viser at Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Økokrim og norske kommuner ikke har gjort jobben sin.

Lønnsoppgjøret for FUS-barnehager i havn

Etter tre dagers forhandlinger er det enighet i lønnsoppgjøret 2022 for FUS-barnehager. Det ble et økonomisk resultat på linje med barnehagesektoren forøvrig og en innføring i Fellesordningen for AFP fra 2024.

Slik ble det bratte tariffåret 2022

Vi gikk inn i årets tariffoppgjør med en viss optimisme. Endelig var koronaen i ferd med å slippe taket. I stedet byttet vi ut en trussel med en annen. Mørke skyer la seg tett over oppgjøret – som ble servert på en seng av stygg inflasjon og krig i Europa.

Flere pensjonsslag på trappene

Etter en langvarig og omfattende streik i private barnehager fikk Fagforbundet endelig gjennomslag for en anstendig pensjon. Men det er flere kamper som skal tas i tida framover for å sikre medlemmene en trygg alderdom.

11 gode saker fra 2022 som du ikke bør gå glipp av!

Året 2022 har vært et år preget av mange kriser, men for Fagforbundet også mange seire og gjennomslag for våre kampsaker. Her er topp 11 gladsaker du ikke bør gå glipp av.

Her lærer helsefagarbeidere å løse flere oppgaver

Fagskolen i Viken får stadig flere studenter og nye yrkesfaglige videreutdanninger. Men klarer likevel ikke å mette behovet, skriver Fagbladet.

Lager juleverksted for medlemmene

Omtanke, samhold, solidaritet – og juleglede: Tillitsvalgt Nina Birgitte Stokke i Fagforbundet Sandnes tar jula på alvor. Hvert år inviterer hun alle medlemmer til juleverksted.

Ny hovedavtale i staten

LO stat har forhandlet fram en ny hovedavtale for staten. Den nye avtalen styrker mulighetene medbestemmelse for tillitsvalgte og ansatte.

Sikret god pensjonsordning for alle ansatte i Norlandia-barnehagene

Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta har forhandlet fram en trygg og god pensjonsordning, som blant annet innebærer livsvarig AFP allerede fra nyttår.

På vei mot et krevende mellomoppgjør i 2023

Tariff har blitt en helårsvirksomhet for Fagforbundet, og fortsatt står det noen mindre oppgjør igjen i det som var lønnsoppgjøret for 2022. Tariffoppgjøret 2023 er et mellomoppgjør, men likevel er det ting som taler for at det kan bli et krevende oppgjør.

Ny veileder skal sikre ansatte kompetanseutvikling

Partene i KS laget en veileder som skal sikre kompetanseutvikling lokalt. - Ta den i bruk, den er nyttig for lokale drøftinger, sier leder i LO Kommune og Fagforbundets forhandlingsenhet, Pål Skarsbak.

Innboforsikringen blir justert fra nyttår

1. januar 2023 kommer det vilkårsendringer på innboforsikringen. Flere av erstatningssummene økes.

Prisen går opp for pensjonister

Etter landsmøtevedtaket om billigere medlemskap satser Fagforbundet på å få flere medlemmer og øke tariffmakta. Men medlemskapet blir ikke billigere for alle. Pensjonistene får en økning. - Usolidarisk, mener pensjonistleder Gerd Eva Volden. - Fremdeles billig, understreker nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?