ArticleListPage index

Fagforbundet krever at barnehageansatte prioriteres i vaksinekøen

Statsministerens kontor fikk tirsdag en henvendelse om at ansatte i barnehager, skoler og SFO må prioriteres i vaksinekøen signert lederne i Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og Skolenes Landsforbund.

22.04.2021

Vi vant valget!

Det ble rødgrønn valgseier og vår drømmeregjering er innen rekkevidde. – Uten innsatsen til Fagforbundet hadde dette ikke vært mulig. Jeg er utrolig stolt av den jobben vi har gjort som et lag, sier Mette Nord.

14.09.2021

Unngikk streik ved St. Hanshaugen omsorgssenter

LO Stat og Spekter ble enige om ny tariffavtale for Oslo-sykehjemmet i mekling i natt. Fagforbundet vant fram med sitt krav om høyere lønn.

14.09.2021

Kulturstreiken: Klart vi veit hva vi driver med

– Vi veit hva vi driver med. Vi ville aldri kjempet for en dårligere tjenestepensjon enn den vi allerede har. Påstandene fra arbeidsgiverne faller på sin egen urimelighet, sier Fagforbundets pensjonsekspert, Steinar Fuglevaag.

16.09.2021

Bli kjent med noen av Fagforbundets kandidater til valget

Fagforbundet har flere medlemmer over hele landet som stiller høyt på lister til stortingsvalget. Her kan du bli litt bedre kjent med noen av dem.

11.08.2021

Kulturarbeiderne ga kampen for rettferdig pensjon et ansikt

– Dere kjemper en kamp som burde vært helt unødvendig. Kravet om en pensjon som er lik for kvinner og menn er så åpenbart og innlysende at det er rart vi må streike for det nå i 2021, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik til streikevaktene utenfor operaen.

09.09.2021

Fagprat: Hva skal du stemme? For deg som ikke har bestemt deg helt

Jobber du i helse- og sosialyrker, og har ikke bestemt deg for hva du skal stemme enda? Hør Iren Luther, leder for Yrkesseksjon helse og sosial i Fagforbundet, i samtale med Anne-Mari Samskott, og få noen tips om hvilke temaer du bør være opptatt av.

09.09.2021

Barnehageseier for Fagforbundet

Fredag 3. september ble en helt ny tariffavtale for ansatte i barnehager skrevet under med NHO. - Det er en seier for de ansatte og for Fagforbundet. Nå får de endelig lønn på linje med andre barnehager, jubler arbeidsutvalgsmedlem i Fagforbundet, Anne Green Nilsen.

03.09.2021

Vant over Rauma kommune

Et medlem av Fagforbundet ble sagt opp fordi kommunen skulle spare penger. Nå har han vunnet en tvistesak mot Rauma kommune. Mannen har jobba i kommunen siden 2014 i ulike stillinger. Den siste jobben var som assistent ved en ungdomsskole.

25.08.2021

Skoleansatte redde for å bli smittet på jobb

Over halvparten av de ansatte i skoler og barnehager er redd for å bli smittet på jobb, viser en undersøkelse Fagforbundet har gjort blant medlemmer. – Det er åpenbart at regjeringen har sviktet, sier Fagforbundets leder, Mette Nord, til VG.

01.09.2021

Jubel i Arendal: Nå får ambulansepersonell betalt for hele nattevakta

Tidligere ble de ansatte på ambulansestasjonen i Arendal betalt for kun 20 minutter av hver time for nattarbeid, altså passiv tid. Fagforbundet krevde betalt for alle nattas timer og minutter – og fikk gjennomslag.

26.08.2021

Sanker stemmer nattestid i Drammen

Klokka er tre mandag morgenen på parkeringsplassen til Vy buss i Drammen. Bussene gjøres klar til ny arbeidsdag. Midt mellom bussene dukker det opp en litt mindre bil, Fagforbundet Vikens valgkampbobil.

24.08.2021

Victoria De Oliveira

Fagforbundet Ungs ferske leder er bosatt i Drammen og omtaler seg selv som jovial - et hedersbegrep i byen.

23.08.2021

Villig til å streike for rettferdig pensjon i kultursektoren

Spenninga er til å ta og føle på rett før meklinga i kultursektoren er i gang, 2. september. Slaget står om en rettferdig pensjon - og Fagforbundet Teater og Scene tar kampen - helt til en eventuell streik, hvis de må.

02.09.2021

Sammen for heltid

Fagforbundet, KS, Delta, Fellesorganisasjonen og Norsk Sykepleierforbund har forsterket heltidserklæringen som for første gang ble underskrevet i 2013, og som har blitt fornyet to ganger i etterkant. Under Arendalsuka ble den nye erklæringen signert, og partene står side om side i kampen for flere hele faste stillinger og utvikle en heltidskultur i Kommune-Norge.

20.08.2021

Skuffet over nemnd-avgjørelse for private omsorgsbedrifter

Rikslønnsnemnda har avgjort hvordan lønnsoppgjøret blir for ansatte i private omsorgsbedrifter og barnehager i NHO 453. Fagforbundet fikk ikke gjennomslag for sine krav.

27.08.2021

Ta vare på demokratiet – bruk din forhåndsstemme!

Nestlederne i Fagforbundet, Sissel Skoghaug og Odd Haldgeir Larsen, er tidlig ute med å stemme i år. Hva de stemte på er kanskje ingen overraskelse.

19.08.2021

Fagforbundsuka og rekordmange nye medlemmer for juni

Fagforbundet sklir aldri rolig inn i sommerferien. I slutten av juni hvert år er hele organisasjonen i full sving med arbeidsplassbesøk og verving som oppladning til en velfortjent sommerferie.

01.07.2021

Deltidskrisa – en av våre viktigste valgkampsaker

Denne uka lanserte Fagforbundet en bred kampanje mot deltidskrisa. Jobben for hele faste stillinger er jobb nummer én, og derfor en av hovedsakene våre i valgkampen.

12.08.2021

ABC Deltid – Fagforbundet Ung lanserer en guide fra A til Å

Nyvalgt leder av Fagforbundet Ung, Victoria De Oliveira, ønsker seg en heltidsreform og fikk med seg Jonas Gahr Støre til Utøya for å lansere kampanjen ABC Deltid. – Å jobbe for heltid er en hovedsak for Arbeiderpartiet, lover Støre.

12.08.2021