Til hovedinnhold

Enighet i lønnsoppgjøret i Oslo kommune - unngikk streik

Ble enige langt på overtid. En litt sliten, men fornøyd gjeng, bl.a (foran f.v) Per-Egil Johansen,  leder for LO kommune Oslo, og Roger Dehlin, leder for Fagforbundet Oslo.

Ble enige langt på overtid. En litt sliten, men fornøyd gjeng, bl.a (foran f.v) Per-Egil Johansen, leder for LO kommune Oslo, og Roger Dehlin, leder for Fagforbundet Oslo. (Foto: Anders Greif Mathisen)

Et halvt døgn på overtid kom partene til enighet i meklingen i Oslo kommune. Den nye avtalen gir alle ansatte minst 20 000 kroner i tillegg. Dermed er det sikret reallønnsvekst for alle LO-medlemmer.

24.05.2024 av Pressemelding fra Fagforbundet Oslo
Sist oppdatert: 29.05.2024

Alle får minimum et kronetillegg på 20 000, som sikrer reallønnsvekst for alle LO-medlemmene. Dette er en seier for oss, uttaler Per Egil Johansen, forhandlingsleder for LO Kommune Oslo.
– Vi er fornøyde med den økonomiske innretningen på lønnsoppgjøret i Oslo kommune. Vi slo tilbake angrepene på overenskomsten.

- Det er selvfølgelig ikke alle deler av avtalen vi er like fornøyde med, men helheten gjør at vi har kommet til enighet. Det har vært viktig for oss å sikre en solidarisk innretning, og med en lavtlønnsprofil er dette noe vi kan leve med, sier Johansen videre.

LO Kommune Oslo har kommet til enighet med Oslo kommune om et resultat som gir alle ansatte minst 20 000 kroner i kronetillegg. De som har lønnstrinn 30 og høyere får en økning på 3,7 %. Lønnsøkningen har virkningsdato fra 1. mai 2024.

I tillegg er en del av potten satt av til lokale forhandlinger.

- Dette var ikke noe vi ønsket oss, innrømmer Roger Dehlin, leder i Fagforbundet Oslo. – Allikevel fikk vi redusert avsetningen til et minimum, som gjorde at kronetillegget ble høyere.

Videre blir det partsarbeid på:

  •  Heltidskultur
  • Gjennomgang av avtaleverket

- Forhandlingssammenslutningene Unio, Akademikerne og YS-K Oslo har også godtatt det samme resultatet. Det er en styrke for arbeidstakersiden at vi har kommet fram til en felles avtale, avslutter Roger Dehlin, leder i Fagforbundet Oslo.

Les mer om resultatet og se ny lønnstabell i Riksmeklerens møtebok

Tillegg og ny lønnstabell gjeldende fra 01.05 2024

lønnstabell
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?