Til hovedinnhold

Hardere fronter i arbeidslivet? Kontroll og sporing i en krisesituasjon

Arbeidstakere har rett til personvern og privatliv også når de er på jobb. Denne retten har blitt utfordret av koronapandemien, hvor arbeidsgivere har hatt et legitimt behov for å innføre kontrolltiltak for å redusere smitterisiko på arbeidsplassen. Et viktig spørsmål oppstår: Hvordan har arbeidstakeres personvern blitt påvirket av koronakrisen? Hentet fra Personvernbloggen.

28.08.2020 av Christian Danielsen
Sist oppdatert: 02.09.2020

Koronaviruset rammet det norske arbeidslivet hardt. Antall arbeidsledige hos NAV økte fra 3,7 til over 10 prosent etter utbruddet av pandemien. Antall permitterte steg fra 5 000 i februar til 257 000 i mars. Fire av ti fikk hjemmekontor eller måtte studere hjemme.

I tillegg til økt bruk av hjemmekontor, ble smittereduserende tiltak innført overalt. Hånddesinfeksjonsmidler ble satt fram, og mange utførte risikovurderinger for å vurdere smittefare. Noen gikk også lengre. Sykehuset Østfold brukte varmekamera for å måle tempraturen til ansatte og andre som oppholdt seg på sykehuset.  Varmekameraet registrerte om man hadde feber, slik at de kunne filtrere ut ansatte eller besøkende til en mer nøyaktig måling. Oljeselskapet Aker BP testet alle ansatte og kontraktører som reiste til plattformer i Nordsjøen og Norskehavet.

Les mer her: https://www.personvernbloggen.no/2020/08/21/hardere-fronter-i-arbeidslivet-kontroll-og-sporing-i-en-krisesituasjon/

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?