Til hovedinnhold

Nyheter

Du kan fremdeles søke på Fagforbundets ledertreningsprogram

Vi er på jakt etter engasjerte og ambisiøse ledere som har lyst til å delta på vårt nye medlemstilbud innen lederutvikling. I samarbeid med AFF har vi utviklet et nytt opplegg Fagforbundets medlemmer kan søke på.

– IT som yrkesfag er endelig blitt voksent

To nye lærefag har endelig sett dagens lys. Forhåpentligvis får det bransjen til å se at IT-elever fra videregående er verdifulle lærlinger.

Jonas gjør Nav-ansatte og ungdom til valgkamp. Dette sier Nav-ansatte selv om hva de trenger

Flere Nav-ansatte med hjelp til ungdom når de trenger det. Det var blant løftene i landsmøtetalen til Jonas Gahr Støre. Nav har blitt hett stoff i valgkampen. – Det er ingen ulempe, sier hovedtillitsvalgt for Fagforbundet Bergen og leder av Fagforbundets faggruppe for Nav-ansatte, Arne Hernes, som selv kommer fra Nav i Bergen.

Takk til dere som leder oss gjennom koronapandemien

Forbundslederen i Fagforbundet, Mette Nord, sender en takk til alle dere som har sittet i kriseledelsen gjennom det siste året.

Arbeidslivsrelevans i høyere utdanning

Fagforbundet har deltatt på muntlig høring i Stortinget om arbeidslivsrelevans i høyere utdanning.

Ny episode av podcasten Fagprat!

Hva er en "nudge", og hvordan kan du bruke "nudging" i din egen hverdag? Hør den nyeste episoden av Fagprat her.

Frokostwebinar: Velkommen tilbake! Arbeidsmiljø på kontoret

Covid-19 medfører nye erfaringer og implementering av ny teknologi. Når vi vender tilbake til kontorene må vi ta stilling til arbeidsformer som hjemmekontor/avstandsarbeid og kontorkonsepter. Bli med når STAMI arrangerer webinar om dette den 29. april fra kl. 9-10

Persondata fra over en halv milliard Facebook-brukere lekket på nettet

De store IT-selskapene sliter også med IKT-sikkerhet. Facebook er intet unntak.

Personvern: Kamera og digital undervisning i koronasituasjonen

Fem tips om bruk av kamera i skole- og undervisningshverdagen.

Nye læreplaner – yrkesfag vg3 og studieforberedende vg2 og vg3

Nye læreplaner, blant annet for IT og medieproduksjon er publisert på Udirs nettsider. Yrkesseksjonen har bidratt med innspill og ledet prosessen i Faglig råd for IT og medieproduksjon.

God påske!

Yrkesseksjon kontor og administrasjon ønsker alle våre medlemmer en riktig god påske!

God påske!

Yrkesseksjon kontor og administrasjon ønsker alle våre medlemmer en riktig god påske!

Følg Svart økonomikonferansen 2021 - 25. mars kl.10.00-14.30

Her kan du følge Svart økonomikonferansen direkte. Vi undersøker hvordan det offentlige kan forfølge arbeidslivskriminalitet og skatteunndragelse bedre og mer effektivt.

Godt personvern eller kunstig intelligens som kjenner deg godt?

Datatilsynets regulatoriske sandkasse i gang for å ivareta personvernet ved bruk av kunstig intelligens.

storsommer09 184

Politiets første trusselvurdering: Venter økning av datainnbrudd med løsepengekrav

For første gang legger politiet frem en egen trusselvurdering som forteller hvordan kriminalitetsbildet ser ut og utvikler seg i Norge. I år er særlig datakriminalitet løftet frem.

Dette mener ekspertene blir viktig i fremtidens arbeidsmiljø

Eksperter på nordisk arbeidsmiljø har vurdert hvilke faktorer som fortjener spesiell oppmerksomhet i fremtidens arbeidsmiljø. Telepress, technostress og video call fatigue er eksempler på nye utfordringer knyttet til teknologier som brukes i arbeidet

Nytt IT-angrep mot Stortinget

Stortinget er igjen utsatt for et IT-angrep. Stortinget ble også usatt for et omfattende IT-angrep høsten 2020, da det var innbrudd på e-post-kontoene til flere stortingsrepresentanter og ansatte.

Statliggjøring av Nav løser ikke problemet, hevder forsker Knut Fossestøl

At Nav-kontorer har to eiere, stat og kommune, og de ansatte har to arbeidsgivere er omstridt. Men en statliggjøring løser ikke problemet, hevder Knut Fossestøl forskningsleder ved AFI, OsloMet. Han argumenterer mot statliggjøring og oppfordrer til at man ikke nå bruker tid på forslag som like gjerne kan skape nye problemer som å løse gamle.

Kommunen setter IT-driften ut til et eksternt firma etter dataskandalen. – En fallitterklæring, sier Fagforbundets tillitsvalgte.

Tillitsvalgte i Fagforbundet hevder at de ansatte ikke har vært godt nok involvert i prosessen etter IT-kollapsen.

Fagforbundet deltok med høringsinnspill 25. februar til FRPs forslag om å statliggjøre de kommunale sosiale tjenestene i NAV. Fagforbundet støttet ikke forslaget.

Sier nei til statliggjøring av de kommunale sosiale tjenestene i NAV

Fagforbundet støtter ikke FRPs forslag om å statliggjøre de kommunale sosiale tjenestene i NAV. - Dette er helt feil vei å gå, sier yrkesseksjonsleder og AU-medlem i Fagforbundet, Trond Finstad. Det er tillit og tettere samarbeid som trengs for å ivareta NAVs samfunnsoppdrag.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?