Til hovedinnhold

Tirsdag 11. oktober 2022
MEDLEMSSEMINAR OM HEROINASSISTERT BEHANDLING

11
okt.
2022
11.00 14.30

Yrkesseksjon Helse og Sosial i Fagforbundet Sykehus og Helse og Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd ønsker velkommen til medlemsseminar tirsdag 11.10.22 klokka 11.00-14.30. Seminaret er særlig aktuelt for medlemmer som jobber innen fagfeltet rus og avhengighet. Seminaret er gratis og starter med en god lunsj og tid til å bygge nettverk på en cafe på Sagene! Det er kun 10 plasser, så vær gjerne tidlig ute med påmelding.

 

Heroinassistert behandling er et ganske nytt tilbud til pasienter med alvorlig opioiddominert ruslidelse, der dagens LAR-behandling eller lignende ikke har gitt god nok effekt. Det er Helse og Omsorgsdepartementet som er oppdragsgiver, og det finnes også et søsterprosjekt i Bergen.

Behandlingen baserer seg på at pasientene kommer til sykehuset og får diacetylmorfin (heroin) som kan inntas som intravenøs injeksjon eller som tabletter, mens de overvåkes av helsepersonell. Pasientene må møte opp flere ganger om dagen, 7 dager i uka. Heroinassistert behandling i Oslo (HABiO) er et femårig prøveprosjekt i regi av Avdeling for Rus- og Avhengighetsbehandling Oslo Universitetssykehus, som har nybygde lokaler på Ullevål sykehus og startet driften i januar 2022.

 

På dette medlemsseminaret reiser vi på besøk til HABiO og får omvisning i lokalene der pasientene behandles. Vi får snakke med fagfolk som jobber klinisk ved virksomheten om deres erfaringer i prosjektet så langt og får statistikk og informasjon om hvordan prosjektet går. Hvordan opplever pasientene tilbudet, gir det effekt og hvordan ser prosjektet for seg at det skal utvikles i fremtiden?

 

Seminaret foregår ved og på Ullevål sykehus og er gratis for medlemmer av Fagforbundet. Påmelding til elloen@ous-hf.no før 7 oktober. Merk påmeldingen «HABIO».  Mer praktisk informasjon sendes deltakere når påmeldingsfristen har gått ut.

 

Vel møtt!

 

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?