Til hovedinnhold

Nyheter

Forsket på private helseforsikringer: Steinar Krogstad.

Ep. 12 Privat helseforsikring: Unødvendig, urettferdig, dyrt og dårlig

Vi har et solid offentlig helsevesen. Og vi har Nav. Den som blir alvorlig syk bli innlagt og får fremragende behandling uavhengig av betalingsevne. - Det eneste private helseforsikringer bidrar til er lengre køer og overbehandling, sier ukens gjest i podkasten, lege og professor i sosialmedisin Steinar Krokstad.

Gjest er helsefagarbeider Oscar Aaslund Hovin. Han er flankert av programlederne Ingrid Wergeland, rådgiver (t.v.) og Helene Skeibrok, nestleder i Fagforbundet (t.h.).

Ep. 11 Oscar skal gå i Pride-tog med LO

Pride-festen er godt i gang og årets feiring er viktigere enn noen gang. Ukens gjest, Oscar går i tog for den niåringen, den eller den sekstenåringen, den eller den 30-åringen som har vansker med å godta at han eller hun er homofil.

Helene Skeibrok, Jeanette Romslo, Jørgen Aanerud og Ingrid Wergeland.

Ep. 10 Jørgen jobber livet av seg for boligdrømmen

Byene våre er så dyre å bo i, at kun de rikeste har råd til å kjøpe leilighet. Folk i vanlige jobber må ha rike foreldre for å få kjøpt seg et lite krypinn. Møt helsefagarbeider Jørgen Aanerud som lever enkelt og jobber hardt for å spare opp egenkapital til egen leilighet.

Helene, Arne og Ingrid lærer deg alt du trenger å vite om ferie!

Ep. 9: Kan sjefen nekte deg ferie? Her er alt du må vite om ferie!

Kan sjefen bestemme når du skal ha ferie? Hvor mange dager ferie har du krav på? Hva skjer hvis du blir syk rett før ferien starter? Dette og mye mer får du svar på i ukas episode av «Hele laget»! Vi har besøk av Fagforbundets ferie-ekspert, Arne Løseth, som deler av sin enorme kunnskap! Denne episoden vil du ikke gå glipp av!

Berit Hafsmo t.v. Ingrid Wergeland, Helene Harsvik og Mette Asmyhr

Ep. 8: Hva kan vi lære av Skitbyen-Berit?

Er du en av de mange hundretusener som har hørt NRKs podkastserie Skitbyen? De kaller den en «feelgood-fortelling fra livet rundt fattigdomsgrensa». Berit er gjest i denne ukas podkastepisode, og forteller om sitt liv som fattig. Denne episoden vil du ikke gå glipp av!

Vaktbikkjene i LOs sommerpatrulje, i midten ungdomsrådgiver i LO, Sindre Hornnes.

Ep. 7: Livet som sommervikar: Blir tatt tida av på do og overvåkes av sjefen

Hvordan er livet som sommervikar? Selv om de fleste arbeidsgivere har alt på stell, opplever fortsatt mange unge ulovlig overvåkning, ikke betalt opplæring og andre ting de har krav på. I ukens episode av Hele laget får du de villeste historiene fra LOs sommepatrulje!

Ep. 6: Kan portører ta blodprøver?

Det er bemanningskrise i helsevesenet, men kan de ha funnet løsningen på sykehuset Ahus utenfor Oslo? Det får du svaret på i ukens episode av «Hele laget»!

Ep. 5: Audun kjemper for brannfolkas trygghet

De løper inn når vi andre løper ut. Men hva skjer når brannfolk skader seg på jobb? I denne ukas episode av «Hele laget» forteller brannmann Audun Olsen-Skaldehaug om kampen for at yrkesskadeerstatning også skal omfatte brannfolk på øvelse.

Helene Skeibrok, nestleder i Fagforbundet, Iren Luther og programleder Ingrid Wergeland.

Ep. 4: Iren var hjelpepleier da hun tok sykepleierutdanning: - Jeg var mye forbanna

Iren Luther, leder for yrkesseksjonen helse og sosial i Fagforbundet hadde jobba femten år som hjelpepleier, da hun utdannet seg til sykepleier. Nå kjemper hun for at ingen skal oppleve det hun ble utsatt for.

Ep. 3: Vant over omsorgsgigant - nå får de millionerstatning

I ukens episode av podkasten «Hele laget» møter du omsorgsarbeider Ken Schjøllert Mostue Rogstad, som er en av 184 saksøkere som har vunnet frem i kampen mot omsorgsgiganten Stendi.

Du møter heltidshelt Sara Bashir i ukens podkastepisode av "Hele laget".

Ep. 2: Sara måtte selv jakte vakter, nå hjelper hun andre til større stilling

Sara Bashir fikk 52 prosent stilling da hun begynte å jobbe som helsefagarbeider. For å få økonomien til å går rundt måtte hun jakte ekstravakter. I ukens podkastepisode av ‹Hele laget› forteller Sara om hvordan hun har kjent deltidsfella på kroppen og nå jobber for å sikre Fagforbundets medlemmer hele og faste stillinger.

Helene Harsvik og Ingrid Wergeland loser lytterne gjennom de ukentlige podkastene fra Fagforbundet.

Ep. 1: Fagforbundets nestleder hadde ikke råd til mat

I første episode av Fagforbundets podkast «Hele laget» forteller nestleder Helene Skeibrok om utryggheten av å jobbe deltid.

Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?