Til hovedinnhold

En jobb man blir sprek av

Siv-Trude Skredderhaug er portør på OUS Ullevål sykehus og medlem i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo.

Siv-Trude Skredderhaug er portør på OUS Ullevål sykehus og medlem i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo. (Foto: Martin Halsos)

Hurra for portørene!

26.01.2024 av Martin Halsos
Sist oppdatert: 02.02.2024

Den 26. januar feirer vi portørene. Tusen takk for den flotte jobben dere gjør for pasientene, kolleger og samfunnet. Og som medlemmer og tillitsvalgte i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo. I anledning dagen har vi intervjuet Siv-Trude Skredderhaug. Hun er portør på OUS Ullevål sykehus.

Tidligere frisør

- Jeg ble portør i voksen alder. Tidligere var jeg frisør. Jeg ønsket et jobbskifte og kom over en annonse hvor Ullevål sykehus søkte etter portører. Jeg tenkte med en gang av det kunne være en jobb for meg. De kunne tilby et stort miljø og varierte oppgaver. Og jeg kunne jobbe med mennesker og gi omsorg.

Får mye goodwill

- Jeg føler at jeg får mye goodwill som portør. Vi har et godt samarbeid på arbeidsplassen. Det kan være en ganske stressende til tider, men jeg er kjempefornøyd og angrer ikke et sekund på at jeg ble portør. Man blir sprek. Det blir mange tusen skritt hver dag. Det er også viktig å ha en sterk rygg som portør, slik at jeg driver med ryggtrening også. Hverdagen handler om frakt. Pasienter skal transporteres, sammen med bagasje, blod og medisiner. For frakt av blod og medisin er det i tillegg egne prosedyrer som må følges. Det er alltid noe å gjøre og det er ekstra spenmnende når jeg får være med på å ta imot luftambulansen. Det synes jeg er skikkelig tøft!

Tid til det andre ikke når

- Vi portører gjør veldig mye for pasientene til og fra undersøkelser og operasjoner. Vi skal ikke snakke om sykdom med dem, eller hvorfor de er der. Vi bruker da å spørre om favorittreisemål og annet som kan få pasientene på andre tanker, slik at de slapper av og glemmer smerten. På den måten får portørene ofte tid til det som andre ikke når. Vi møter så mange takknemlig mennesker i jobben vår. De kan ligge der å ha det skikkelig vondt, men de er likevel positive og gir oss hyggelige tilbakemeldinger.

Ønsker særaldersgrense for portører

- Jeg har vært med i Fagforbundet siden jeg var frisør. Nå er jeg medlem i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo. Tida som frisør gjorde at jeg forsto hvor viktig organisering er. Til hovedforhandlingene ønsker jeg særaldersgrense for portørene. Vi har et tungt yrke, ingen særaldersgrense og mange sliter på slutten av karrieren. Tilbud om fysioterapi og massasje på jobben hadde også vært fint.

Relaterte artikler:

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?