Til hovedinnhold

Krever oppdatering av regelverk om hjemmekontor

Trond Finstad

Trond Finstad

13.01.2022 av Torgunn Gunnarsen
Sist oppdatert: 13.01.2022

Nesten to millioner nordmenn sitter på hjemmekontor igjen. Samtidig er reglene og forskriften fra 2002. Seksjonsleder i Fagforbundet, Trond Finstad, sier det haster med avklaringer:

– Vi trenger å få på plass nye og oppdaterte klare og tydelige regler. Hva skjer ved eventuelle yrkesskader? Det er heller ikke noe tvil om at det er mange som etterspør kompensasjon når en sitter på hjemmekontor. I dagens diskusjon er strømprisene høye. Det er utgifter ved å jobbe hjemme. Det er mange medlemmer som etterlyser kompensasjon, sier Finstad som er leder av Yrkesseksjon kontor og administrasjon i Fagforbundet.

Ensomhet

Finstad sier tillitsvalgte i Fagforbundet får tilbakemelding om at det tar på å jobbe hjemme:

– Mange medlemmer sliter på hjemmekontor fordi det kan bli mye ensomhet. Vi må ha mer fokus på hvordan vi kan gjøre situasjonen annerledes. Lederne må gjøre en annen jobb og bruke digitale verktøy. Det er like viktig å se dem hjemme som på kontoret, sier Finstad, som sitter i ledelsen i Fagforbundet. Både Fagforbundet og LO mener at etter pandemien skal hjemmekontor være frivillig, og noe som de ansatte skal bruke når de selv ønsker det.

Avklaringer rundt yrkesskadeerstatning

Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen og Solberg-regjeringen kom med forslag til ny forskrift for hjemmekontor i april. Blant andre LO og Fagforbundet kom med innspill til høringen som var i juli.

– Det viktigste er å få på plass klare og tydelige regler om en ansatt skader seg hjemme. Vi må ha tydelige regler om at arbeidstaker har krav på hjelp og får den erstatningen en trenger, sier Finstad til Fagbladet. Det er den nye regjeringa og arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik som fortsetter arbeidet med den nye forskriften.

Les artikkelen i Fagbladet her

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?