Til hovedinnhold

Jeg er stolt av den jeg er

(Foto: Rachel Titiriga)

Og denne stolthetsfølelsen ønsker jeg at andre unge mennesker også skal få, skriver Bent Frantzen Simonsen.

22.11.2013 av Bent Frantzen Simonsen
Sist oppdatert: 26.10.2021

Rettferdighet og likestiling har vært min hjertesak så lenge jeg kan huske. Når jeg ser tilbake til min barndom har verden så klart forandret seg mye. Som barn syntes jeg verden var urettferdig bare jeg ikke fikk beholde en leke.  Verden føltes urettferdig da jeg med mine lese- og skrivevansker hadde tøffe skoledager. Og verden så ut til å skulle bli tøff da jeg kom ut av skapet som homofil og var på vei inn i arbeidslivet.

Jeg kan ikke tenke meg et mer vanskelig samfunn hvor penger, hvem du er eller hvordan du fungerer er avgjørende for om du skal kunne få en jobb, kjøpe bolig, gifte deg eller ha tilgang til goder i samfunnet.  Ved å engasjere meg i Fagforbundet har jeg fått en god mulighet til å delta i samfunnsdebatten og være en del av en organisasjon som ønsker et samfunn hvor man har en rettferdig lønn for den jobben man gjør og at man blir verdsatt uansett yrkesgrad. Hvor man har like rettigheter som menneske uansett legning, hudfarge, religion og funksjonsevne.

Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg er stolt av yrket mitt og den jeg er. Denne stolthetsfølsen ønsker jeg at andre unge mennesker skal få og det er derfor viktig å kjempe videre for å forbedre rettigheter i arbeidslivet til fremtiden unge arbeidstakere.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?