Til hovedinnhold

NAV – en fyrlykt i IA-arbeidet

Forskningsstiftelsen FAFO har samlet erfaringer fra tillitsvalgte i NAV om hvordan omstillingen i NAV har påvirka IA-arbeidet deres.

20.01.2016 av Randi Røvik
Sist oppdatert: 20.01.2016

På oppdrag fra LO Stat har FAFO gjennomført et prosjekt som samler erfaringer fra tillitsvalgte i NAV om hvordan de oppfatter at omstillingsarbeidet i NAV har påvirket IA-arbeidet i etaten og på NAV-kontorene.

En fyrlykt skal vise hvor det er urent farvann, og målet med rapporten var også å samle kunnskap om hva som kreves for å ivareta IA-arbeidet i en omstillingsprosess.

De innsendte historiene og intervjuene var smalere og mindre omfattende enn ønsket. Rapporten belyser likevel noen av de mest sentrale utfordringene for IA-arbeid i omstillingsprosesser, og gir noen gode råd for hvordan en best mulig kan mestre omstillinger alle som står i en omstillingsprosess kan ha nytte av. 

  • En godt formidlet hensikt bidrar til bedre mestring
  • Involver de ansatte og deres tillitsvalgte. Sørg for reell medvirkning og innflytelse i prosessen
  • Husk fokus på arbeidsmiljø og IA under omstillingsprosesser. Selv om man står oppe i store omveltninger, er det viktig å holde fokus på interne forhold som skaper mestring og engasjement.
  • Styrk lederens evne og vilje til å utøve god ledelse i endringstider. Også ledere trenger støtte i omstillingsprosesser for å gjøre en god jobb.
  • Gode styringssystemer og understøttende teknologi gjør prosessen enklere.
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?