Til hovedinnhold

Helsefagarbeidere som ledere på sykehjem!

I Bergen Kommune er det 3 sykehjem som har avdelinger som ledes av Helsefagarbeidere. Det er et kommunalt sykehjem som har hatt denne ordningen i 17 år og de er så fornøyd med ordningen at de ikke vil endre på det.

31.03.2017 av Mona Bergersen
Sist oppdatert: 11.08.2021

Lederne her har ansvar for 10 pasienter og personalansvar for ca. 7 årsverk med helsefagarbeidere og ansatte uten formell kompetanse, økonomiansvar, og delt fagansvar med sykepleiere som er organisert i fagteam/korttidsavdeling og kan tilkalles av leder eller andre på avdelingen.


Lederen har dagarbeidstid, men jobber hver tredje helg, de deltar også i stell og morgen rutiner. Det er ikke et krav om lederkompetanse eller annen videreutdanning, men er en fordel, personlig egnethet blir vektlagt ved ansettelse.
De to andre sykehjemmene var drevet av Aleris (overtatt av Bergen Kommune 1. mai 2016) og organisert med helsefagarbeidere som ledere på avdelingene. Her hadde lederne enda mer ansvar enn på det kommunale sykehjemmet, her har de også ansvar for andre yrkesgrupper som er tilknyttet avdelingen.


Direktøren og personalrådgiver for sykehjemsdrift i Bergen kommune er begge veldig godt fornøyd med denne organiseringen og mener helsefagarbeidere gjør en kjempejobb som ledere.

Jan Nesse
Leder faggruppen for Helsefagarbeidere

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?