Til hovedinnhold

Vil møte alle med et smil

15 deltakere i helsefag i Yrkes-NM i Bergen. (En av deltakerne var ikke tilstede da bildet ble tatt). De seks beste går til finalen som går av stabelen den 20 oktober.

15 deltakere i helsefag i Yrkes-NM i Bergen. (En av deltakerne var ikke tilstede da bildet ble tatt). De seks beste går til finalen som går av stabelen den 20 oktober. (Foto: Kjell Olufsen)

Ungdom som utdanner seg til yrkesfag møtes i Bergen denne uka til konkurranse om å bli landets beste i sitt yrke.

17.10.2016 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 08.04.2021

Emma Bø (18) vant fylkesmesterskapet i helsefag i Rogland, og skal konkurrere med 14 andre utøvere om å bli landets beste helsefagarbeider.

Emma Bø har visst hele livet at hun ville jobbe med mennesker, helst voksne og eldre.

- Jeg har alltid likt mennesker, og mamma og pappa har alltid trodd at det var denne veien jeg kom til å velge. Jeg er opptatt av å hjelpe dem som ikke klarer seg selv, og jeg er er spesielt opptatt av å forstå og hjelpe dem som ikke klarer å uttrykke behovene sine, sier Emma.


Kjell Olufsen

 

Ikke dømme noen

Nå er Emma lærling på Stokka sykehjem i Stavanger. Etter ett år på sykehjem, bærer det ut i hjemmesykepleien det neste året.

- Jeg er opptatt av å møte dem som trenger hjelp med et smil, og jeg vil vise omsorg. Jeg vil ikke dømme noen ut fra beskrivelser, eller det jeg leser om historien deres, sier hun.

- Jeg vil bli kjent med dem og danne meg mitt eget inntrykk.

Litt skummelt

De som skal konkurrere i Yrkes-NM kan ikke være redd for å stå på scenen. De skal prestere både teoretisk og praktisk, og mye foregår på scenen. Helsefagarbeiderne konkurrerer enkeltvis, og har kun seg selv å stole på. Emma har lovt seg selv å gjøre så godt hun kan, og at hun skal ha det artig.

- Jeg synes det er litt skummelt å stå på scenen og så er jeg spent på skuespillerne som vi skal jobbe med. Men jeg kjempefornøyd med å ha kommet så langt som jeg har,  forklarer hun. Dette vil jeg uansett lære av.

 

Fakta om Yrkes-NM og helsefag

  • 15 deltakere fra like mange fylker
  • Konkurrerer både i teori og praksis
  • Seks utøvere går til finalen og konkurrerer om å bli Norgesmester

Norgesmesteren går videre til Yrkes-EM i Gøteborg i desember

 

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?