Til hovedinnhold

Celina godt i gang i EuroSkills

test

test

Europamesterskapet i yrkesfag i Gøteborg er gang. Celina Sørensen Tollefsen fra Harstad er Norges håp i helsearbeiderfaget.

01.12.2016 av Seksjon helse og sosial
Sist oppdatert: 02.12.2016

I oktober vant Celina norgesmesterskapet. Sammen med sin trener Monica De Vito har hun gjennomgått en intensiv treningsperiode de siste ukene. Torsdag morgen startet konkurransene i EuroSkills, og den første oppgaven for helsefagarbeiderne var å hjelpe en stomioperert pasient. Konkurransen foregår på engelsk, og det er 11 land som konkurrerer i faget. Arrangørene venter opp mot 50 000 besøkende.

Grete Mosand fra Seksjon helse og sosial i Sør-Trøndelag er en del av den norske delegasjonen, og har lang fartstid som dommer i de nasjonale yrkeskonkurransene. - Jeg synes Celina klarte seg godt i første runde i dag. Nå blir det spennende å se fortsettelsen!

Den første konkurransedagen besto av tre ulike oppgaver innen hjemmebasert tjeneste. I morgen blir de tre oppgavene sykehusrelaterte. Erfarne skuespillere spiller pasienter, slik at situasjonene blir så ekte som mulig for konkurransedeltakerne.

Les om Celinas forberedelser til EuroSkills (fagbladet.no)

- Vi er godt fornøyde med denne første dagen, sier Monica De Vito, som er dommer i konkurransen og trener for Celina.

- Det har vært en lang og slitsom dag, så nå skal vi spise og sove litt før konkurransen fortsetter i morgen. Celina selv er også meget fornøyd med dagens innsats.

Konkurransen foregår i tre dager, og søndag kveld kåres vinneren.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?