Til hovedinnhold

Hederlig fjerdeplass i Yrkes-EM

Celina Sørensen Tollefsen, deltaker i Yrkes-EM i Gøteborg 2016.

Celina Sørensen Tollefsen, deltaker i Yrkes-EM i Gøteborg 2016. (Foto: WorldSkills Norway)

Helsefagarbeideren Celina Sørensen Tollefsen kom på fjerdeplass i faget sitt under yrkeskonkurransene i EM i Gøteborg kveld.

04.12.2016 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 06.12.2016

Spenningen hang over yrkesarenaene helt fram til medaljevinnerne ble annonsert i kveld. Finland vant foran Nederland og Tyskland.

- Celine har gjort en fantastisk innsats under hele EM. Jeg og de norske supporterne er mektig imponert, forteller Helge Sporsheim, leder i Seksjon helse og sosial i Fagforbundet Oslo, på vei hjem fra mesterskapet i kveld.

Det ble jevnt i toppen i konkurransen. De fire første fikk utmerkelsen Medal of Excellence, som innebærer at de har fått en spesielt høy poengsum. 11 lag deltok i konkurransen om å bli Europas beste helsefagarbeider.

Vil satse enda tyngre på yrkeskonkurranser

Konkurransene har vart i tre dager, med tre konkurranser hver dag. Temaene har vært hjemmesykepleie, sykehus og dagsbehandling. 

Norge gjorde det dessuten bra i flere andre yrkesfag. Det ble gull i bilmekanikerfaget, ved Ådne Jelsa og Alf Sundal tok bronse i sveisefaget. Til sammen 75.000 besøkende fulgte konkurransene i Gøteborg. Det er en viktig arena for unge som skal velge jobbkarriere. Sporsheim har latt seg inspirere av det han har sett.

- Norge har fantastisk mange flinke fagarbeidere. Det er veldig tydelig her i EM. Jeg mener det er lurt å satse enda mer på disse konkurransene fordi det rekrutterer unge til yrkesfag. Det trenger vi, understreker han.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?