Til hovedinnhold

Derfor valgte vi Fagforbundet

Ambulansepersonell i Fagforbundet.

Ambulansepersonell i Fagforbundet. (Foto: Fagforbundet)

Vi møtte fire av forbundets ambulansemedlemmer. De er tydelige på at Fagforbundet er et naturlig valg for dem.

22.03.2017 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 23.03.2017

Ambulansepersonell og ansatte ved AMK-sentraler er samlet på konferanse på Storefjell i Gol kommune. Værgudene byr på snø og sol og samtalene går på fag og valg av forbund.

Benjamin Buchman, Paramedic-student ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)

- Jeg var en av de heldige Paramedic-studentene som ble trukket ut for å bli med på Fagforbundets konferanse. Det har vært et flott program hvor jeg blant annet har lært mer om hvordan jeg møter mennesker i krise, sier Benjamin Buchman.

Han går tredje og siste året på et bachelor-studie i prehospitalt arbeid. Han blir en vaskeekte høgskoleutdannet Paramedic, det første i sitt slag i Norge. Studiet på HiOA ble opprettet i 2014 og til våren står dette eksklusive førstekullet klart for arbeidslivet. Valget falt på Fagforbundet som faglig følgesvenn.

- Fagforbundet representerer yrkesgruppa godt. Det er naturlig for meg å være medlem både som student og når jeg kommer i jobb, sier Buchman.


Fagforbundet

Jarle Pedersen ved Prinsdal ambulansestasjon i Oslo

...mener han egentlig ikke hadde noe valg.  

- Jeg kom til en Fagforbundet-tung ambulansestasjon. Jeg ble farga av miljøet på stasjonen og ble medlem. Det var ikke aktuelt å organisere seg noe annet sted, understreker Pedersen.


Fagforbundet

Tina Skogli ved Moss ambulansestasjon

...har vært medlem siden 2010. Hun forteller at det var en ivrig tillitsvalgt som fikk henne vekk fra Delta og inn i Fagforbundet.

- Det er avgjørende for meg at det er aktive tillitsvalgte på arbeidsplassen. Jeg er dessuten veldig fornøyd med medlemsfordelene og informasjonen jeg får fra forbundet på jobb, sier hun.

Konferansen har gitt henne nyttig faglig påfyll som hun tar med seg tilbake til Moss.

- Jeg har blant annet lært mer om fødsel i ambulanse. Det er krevende å takle fødsel utenfor sykehus, spesielt fordi det skjer sjelden på våre vakter. Jeg trengte mer kunnskap, og det fikk jeg, sier hun.


Fagforbundet

Erling Horn, Finnsnes ambulansestasjon

Det var arbeidsgiveren til Erling Horn som ønsket at han skulle bli medlem.

- Det er Fagforbundet som kjemper for offentlig drift av ambulansetjenesten i Nord. Det er bra for både de ansatte og arbeidsgiver. Fagforbundet er det største og tyngste forbundet. Det er de som kjemper min sak, sier Horn.


Fagforbundet
;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?