Til hovedinnhold

Oppland imponerte i Skole-NM

Kontaktlærer Ragnhild Folkvord gir de siste råd til opplendingene Trine Sønsteby og Marie Hellum Pedersen før de skal konkurrere i årets Skole-NM på Lillehammer. Jentene er dypt konsentrerte. Stemningen er spent.

Kontaktlærer Ragnhild Folkvord gir de siste råd til opplendingene Trine Sønsteby og Marie Hellum Pedersen før de skal konkurrere i årets Skole-NM på Lillehammer. Jentene er dypt konsentrerte. Stemningen er spent.

Hjemmefavorittene, Opplands vordende helsefagarbeidere, vant salen fra første stund da de inntok scenen på Lillehammer.

27.04.2017 av Informasjonsavdelingen
Sist oppdatert: 08.06.2017

Vi tas med inn til rehabiliteringsavdelingen på sykehjemmet der det ligger en pasient med hjerneslag. Trine Sønsteby og Marie Hellum Pedersen, som går andre året på Lillehammer videregående skole, avdeling nord, går på scenen som helsefagarbeidere. De skal hjelpe pasienten - og de skal ikke minst være de profesjonelle aktørene fra helsevesenet. På siden av scenen sitter tre dommere og noterer flittig. Det er nå jentene skal vise hva de kan.

- De er flinke og godt forberedt, sier kontaktlærer Ragnhild Folkvord.

Hun er om mulig enda mer spent enn jentene som konkurrerer. Folkvord har fulgt dem tett i klassen og skryter av dem.

- Trine og Marie kjenner allerede på yrkesstoltheten. Den kom for fullt etter jul, rekker hun å si før opplendingene inntar scenen.

Jentene tar oss gjennom oppgaven de har fått og tankene de har om hvordan de skal løse den. Det fremføres med en slik trygghet at det blir helt stille i den fullsatte salen. Hjemmefavorittene er i gang. De representerer klassa, skolen og fylket. Alle er stolte.

Yrke for framtida

Det er en utfordring å rekruttere nok helsefagarbeidere til Helse-Norge. Det er imidlertid grunn til optimisme for framtida. Det kan i alle fall de som fikk med seg konkurransene på Lillehammer i dag skrive under på.

De som vil bli helsefagarbeider, har tenkt klokt. De skal vite at de får en solid utdanning som gjør at de står sterkt i helsevesenet. De skal vite at det er noen virkelige interessante opgaver som venter dem i arbeidslivet - og de skal vite at det står en hær av helsefagarbeidere der ute som er mektig stolt av yrket sitt.

Det er World Skills Norway som står bak Skole-NM, med midler fra Kunnskapsdepartementet. Fagforbundet er medarrangør. Deltakerne er elever i videregående skole. De har kvalifisert seg til NM gjennom blant annet skolemesterskap og fylkesmesterskap.

-------------------------------------------------

Siste nytt etter at resultatene ble kunngjort: Oppland-laget havnet på en hederlig 3. plass. Laget fra Hedmark vant. Se komplette resultatlister.

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?