Til hovedinnhold

Sykepleier om Orange: «Moderne slaveri»

En del som har jobbet for Orange tør ikke snakke med kolleger som har jobbet for Orange selv engang. Det er moderne slaveri, sier slovenske Peter Milko.

En del som har jobbet for Orange tør ikke snakke med kolleger som har jobbet for Orange selv engang. Det er moderne slaveri, sier slovenske Peter Milko. (Foto: Privat)

Sykepleier Peter Milko fra Slovakia anklager bemanningsbyrået Orange for å drive med «moderne slaveri», skriver Fagbladet.

30.11.2017 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 30.11.2017

Utenlandske sykepleiere ble lovet gratis språkkurs, reise og bolig av det norskeide bemanningsselskapet Orange. I stedet fikk de gjeld og ble trukket i lønn. Milko var en av dem. Han har nå sluttet i Orange og er nå ansatt som sykepleier i et sykehjem i Nord-Norge. 

Les hele saken i Fagbladet: Peter og Lena skulle jobbe i norsk helsevesen for selskapet Orange. De ble sittende igjen med gjeld til bemanningsbyrået

Fagforbundet vil forby bemanningsbyråer i Norge.

– Norske kommuner bør si opp sine avtaler med Orange Helse. Aftenposten forteller om eksport av millioner til lavskattland og lønninger langt under tariff, sier Mette Nord.

– Jeg tror ikke vi har sett det siste av denne typen forretningsvirksomhet. Fagforbundet mener vi bør forby bemanningsbyråer i Norge. Jeg tror at norske kommuner er for godtroende, og at slike ting som Aftenposten avdekker blir oversett fordi dette er et fenomen som en ikke tror er mulig i norsk arbeidsliv, sier Nord.

Les også: Useriøse bemanningsbyråer bør ut av kommunene

 

 

;
Hei, jeg heter Frøya. Hva kan jeg hjelpe med?