Barnehagestreiken er over - tariffavtalen videreføres

F.v. Camilla Anshus, Silje Austad Hallem og Ingrid Haugmark er glade for at streiken er over og tariffavtalen deres videreføres. (Foto: Birgit Dannenberg)

Barnehageansatte på Inderøy i Trøndelag som har streiket i nesten seks uker, kan nå gå tilbake på jobben. Tariffavtalen er sikret.

22.05.2018 av Informasjonsavdelinga
Sist oppdatert: 23.05.2018

Den 22. mai ble det avholdt tvungen mekling mellom Elvebakken barnehage på Inderøy og Fagforbundet. Resultatet er at det er inngått tariffavtale, standardavtalen for barnehager. Det var det de streikende ønsket.

– Jeg er veldig glad for at streiken er over og at ny avtale er inngått. De streikende skal ha ros for at de tok kampen for tariffavtalen. Et organisert arbeidsliv med tariffavtaler er det som skal til for å sikre den norske modellen, hindre sosial dumping og sikre ansatte de rettighetene har krav på, sier Anne Green Nilsen (AU). Hun har vært med i meklingen.

Fantastisk innsats i en viktig kamp

Fagforbundets leder, Mette Nord, takker forbundets medlemmer i Elvebakken barnehage for å ha stått i kampen for tariffavtale og pensjonsavtale.

– Dette har vært en viktig og ikke minst vanskelig konflikt. Nå har vi fått på plass en ny tariffavtale og en god pensjonsavtale (les mer om hybridpensjon) for medlemmene våre og det må jeg si jeg er veldig glad for, sier Mette Nord.